12.11.08
19:17
Относително е , зависи от работата ! аз лично имам служебна 30 мин почивка от 1 ,но не ми е за похапване , а да върша др работа ! работя от 10 д0 10 вечерта , и се чудя какво и как да ям ! шефовете са ми строги :>
предложения
А вие какво ядете ?!
Mи моят пример е малко екстремен,но все пак да споделя.Работният ми ден е 24-ва смяна(от 8:00 до 8:00).Това озна4ава,4е е задьлжително 4аст от храната да си я приготвя предварително.
8:00 -10 милинки с кофи4ка кисело мляко
10:00-Катма сьс мед или шоколад
13:00- 2 варени яица с кифла с мармалад
16:00-Катма сьс мед или шоколад
19:00-2 варени яица сьс кифла с мармалад
23:00-спагети
След 23:00 4аса гледам да не се надувам,ям ядки,зимам си крем карамел или некво друго сладко,вафли с кисело мляко,банани и т.н.
казано от Kamata на 13.11.08, 03:07:
Mи моят пример е малко екстремен,но все пак да споделя.Работният ми ден е 24-ва смяна(от 8:00 до 8:00).Това озна4ава,4е е задьлжително 4аст от храната да си я приготвя предварително.
23:00-спагетиСлед 23:00 4аса гледам да не се надувам,ям ядки,зимам си крем карамел или некво друго сладко,вафли с кисело мляко,банани и т.н.
Не се ли освинваш ?!?
13.11.08
12:27
Това беше майтап нали?
казано от GumZa на 12.11.08, 19:17:
Относително е , зависи от работата ! аз лично имам служебна 30 мин почивка от 1 ,но не ми е за похапване , а да върша др работа ! работя от 10 д0 10 вечерта , и се чудя какво и как да ям ! шефовете са ми строги :>
предложения
А вие какво ядете ?!
При мен силно зависи каква е работата в момента, но почти винаги има паузи (не може нон-стоп да носиш разни боклуци, все се почива) и ям каквото си нося. А и ми плащат на свършена работа, а не на време, така че дали ще стане за 4 часа или за 6 си е мой проблем (в повечето случаи поне).
Но твоя случай е друг и да ти кажа нещо не разбирам. Имаш 30 мин. почивка, но тя ти е за да вършиш друга работа? Тоест, реално работата не спира? Или иначе казано - всъщност нямаш почивка, или аз нещо се бъркам? :-) С такъв график от 12 часа нон-стоп работа поне на мен ми се струва мисия невъзможна да се храниш нормално и здравословно (то храненето ти е най-малкия проблем, не се ли смазваш психически от толко бачкане?)... не ти е лесно и на тебе :smirk:
А това с катмите и кифлите може и да е било бъзик, обаче аз ми напомни за момент как като по-малък ядох един път катма и ми се повдигна всичко отвътре просто само при спомена...недей да се ебаваш с такива работи повече :lol:
13.11.08
16:55
казано от Kamata на 13.11.08, 03:07:
23:00-спагетиСлед 23:00 4аса гледам да не се надувам,ям ядки,зимам си крем карамел или некво друго сладко,вафли с кисело мляко,банани и т.н.
Уааауу,наисина е доста екстремен този вариант.
Ако приемем,че работното ми място е училището,то значи си правя храната (в повечето случаи) вкъщи,предварително.Нормално си правя сандвичи с извара и месо,бам в една кутия и съм супер.През останалото време (все пак съм 6-7 астрономически часа) ям някакви обезмаслени млека,айряни и прочие.Евала на голямото междучасие :-)
14.11.08
18:28
казано от G33K на 13.11.08, 12:45:
казано от GumZa на 12.11.08, 19:17:
предложения
А вие какво ядете ?!При мен силно зависи каква е работата в момента, но почти винаги има паузи (не може нон-стоп да носиш разни боклуци, все се почива) и ям каквото си нося. А и ми плащат на свършена работа, а не на време, така че дали ще стане за 4 часа или за 6 си е мой проблем (в повечето случаи поне).
Но твоя случай е друг и да ти кажа нещо не разбирам. Имаш 30 мин. почивка, но тя ти е за да вършиш друга работа? Тоест, реално работата не спира? Или иначе казано - всъщност нямаш почивка, или аз нещо се бъркам? :-) С такъв график от 12 часа нон-стоп работа поне на мен ми се струва мисия невъзможна да се храниш нормално и здравословно (то храненето ти е най-малкия проблем, не се ли смазваш психически от толко бачкане?)... не ти е лесно и на тебе :smirk:
А това с катмите и кифлите може и да е било бъзик, обаче аз ми напомни за момент как като по-малък ядох един път катма и ми се повдигна всичко отвътре просто само при спомена...недей да се ебаваш с такива работи повече :lol:
оценявам ,че разбираш колко ми е трудно , и да ти кажа не издържах и напуснах снощи работа ! Малко ми е зле щото всяка работа що почна има подобен ефект ,но ще си намеря гнездо скоро :>
Ами да 30 мин дето се води почивака ми се води продължени ан работата без да почивам има камери и ме следят и не моа си позволя дори да ям сандвич и ходя до кенефа и го нагъвам квото е там дан ме виждат ! То няма как да не се яде 12 часа ,ама вече искат и това да измислят !
е сега подвам едни шишчета и картофкис тях :> ако бях ан работа щях да си спомня за Ал бънди !
14.11.08
18:30
казано от fitman на 14.11.08, 16:50:
Ако приемем,че работното ми място е училището,то значи си правя храната (в повечето случаи) вкъщи,предварително.Нормално си правя сандвичи с извара и месо,бам в една кутия и съм супер.През останалото време (все пак съм 6-7 астрономически часа) ям някакви обезмаслени млека,айряни и прочие.Евала на голямото междучасие :-)
баце , как искам пак дъ съм ученик :
< не забравяй никога това ! всеки ми кзваше ,че те искамда съм малък и да съм ученик,аз не вярвах и все исках да порасна сега пораснах и имам мн задължения,но все още акъла ми е детски :>
Пиши на кирилица.
Мнението беше редактирано от Георги Гайдов на 15.11.08 06:00.
Няма маитап,по принцип имам бьрз(или развит)метаболизьм и трудно ка4вам кила.От около 3 месеца хранителния ми режим на работа ми е такьв сьс смяна на определени храни.С теглото си нямам проблеми,вси4ко го преврьщам в мускули в залата.Благодарение на вашия саит до голяма степен.Храните,от които наи-много сьм доволен са яицата,ядките(бадеми,индииско кашу),варени картофи,спагети,банани.Просто защото те са основна 4аст от храненето ми.Моят слу4аи е 4астен,но просто реших да посо4а какво ям и от какво сьм доволен.
P.S.-Сори за предния пост модератори . :)
Докато си карах средното в моя клас имах авер,които се занимаваше с кик-бокс.Мом4ето си носеше овесени ядки,картофи и секви други храни на у4илище.Слу4вало се е и да яде в 4ас,но не се намери у4ителка,която да му каже нещо,просто зашото няма нищо по-нормално един 4овек да се храни(дори и вьв 4ас).Като имаш желание вси4ко може.
Вечер пълна кутиите с “манджите” , сутринта ги слагам в раницата и през деня вадя и ям ;-) .
16.11.08
11:43
казано от Kamata на 16.11.08, 09:46:
Докато си карах средното в моя клас имах авер,които се занимаваше с кик-бокс.Мом4ето си носеше овесени ядки,картофи и секви други храни на у4илище.Слу4вало се е и да яде в 4ас,но не се намери у4ителка,която да му каже нещо,просто зашото няма нищо по-нормално един 4овек да се храни(дори и вьв 4ас).Като имаш желание вси4ко може.
\\
В средното и аз ваех кутиийте,въпреки че са ме гонили от часове и са ме нарочвали, няма късмет и в работата :>
среден пръст за всички ,дето ми пречат да ям !
Ебахти гаврата.На мен на работа ако ми праят проблем за яденето ще фар4ат тикви.
16.11.08
15:44
В момента ям кофти неща.Я закуска, я хамбургер, относително добър вариант е Китайско от близкото ресторантче.Което е много лошо и разбира се доста ме омазнява.Като бях на строга диета си носих по няколко кутии с храна всеки пълни с варени яйца, или слата или варено пилешко месо.Което си е доста трудно защото губиш време за храненетата както и за приготвянето на храната.За съжаление сегашната ми работа не го позволява.
казано от Иван Шишманов на 16.11.08, 15:44:
В момента ям кофти неща.Я закуска, я хамбургер, относително добър вариант е Китайско от близкото ресторантче.Което е много лошо и разбира се доста ме омазнява.Като бях на строга диета си носих по няколко кутии с храна всеки пълни с варени яйца, или слата или варено пилешко месо.Което си е доста трудно защото губиш време за храненетата както и за приготвянето на храната.За съжаление сегашната ми работа не го позволява.
Само да вметна нещо за китайските ресторанти и храните,които предлагат там.Аз ли4но допреди 1 година бях по4итател и редовен посетител на тези заведения за хранене.Сьотношението коли4ество/цена ми се сториха примамливи.ТОва беше докато не гледах едно разследване на Господари на Ефира за да видя в какви условия сьхраняват храната.Без да коментирам факта,4е сигурно пьржат ориз и тем подобни храни с мазнина за “многократна употреба”,взех по-малко смьртоносното решение да си готвя вкьщи. :) Фрапиращото в слу4ая беше,4е снимаха в ресторант вьв Варна,който сьм посещавал.
Говоря за себе си,аз ли4но се отвратих,а ти го приемай както решиш :)
17.11.08
06:46
Закуската е под мой контрол, вечерята - също. На работа - мляко, ядки, ако огладнея, иначе в работата си имаме стол, който е доста приличен - голямо разнообразие от салати, супи и манджи. Пилешка пържола и скара има всеки ден.
Когато спазвам режим, вечер си приготвям кутиите с храната.Имам идеалните условия за хранене, по всяко едно време.
Здравейте,
тъй като напоследък ми се пообъкаха плановете и няма да имам възможност да си правя храна вкъщи,та искам да попитам дали следобедното храненен мога да го заместя с 2 кисели млека (0,1%) 26 гр. белтъчини и 32 гр. карбс, а през останалото време съм си взел 100 гр. бадеми (сурови).Общо ще карам с това 5-6 часа и се чудя дали е угоден избор...
20.11.08
16:33
казано от Kamata на 16.11.08, 20:19:
казано от Иван Шишманов на 16.11.08, 15:44:
Само да вметна нещо за китайските ресторанти и храните,които предлагат там.Аз ли4но допреди 1 година бях по4итател и редовен посетител на тези заведения за хранене.Сьотношението коли4ество/цена ми се сториха примамливи.ТОва беше докато не гледах едно разследване на Господари на Ефира за да видя в какви условия сьхраняват храната.Без да коментирам факта,4е сигурно пьржат ориз и тем подобни храни с мазнина за “многократна употреба”,взех по-малко смьртоносното решение да си готвя вкьщи. :) Фрапиращото в слу4ая беше,4е снимаха в ресторант вьв Варна,който сьм посещавал.
Говоря за себе си,аз ли4но се отвратих,а ти го приемай както решиш :)
Сигурен съм, че положението е подобно при всички ресторанти и заведения за бързо хранене Китайските не са изключение просто не сме видяли репортажи.Само се загледай при какви условия се приготвят храните по бутките за странджанки (принцеси) хамбургери или пици на парче.Представи си сега че до всяко училище има поне две такива и учениците нямат много алтернативи в следствие на което се хранят предимно с подобни храни.Все пак нека да не оспамваме темата.Има десетки теми за качеството на храната по заведенията.