24.11.08
20:34
Може ли да се съчетаят тютюнопушенето и фитнеса и същевременно да качваш килограми...?
казано от Nikolay на 24.11.08, 20:38:
Е много ясно.Сигурно половината културисти са пушачи.
питах сериозно...
25.11.08
12:50
Тва пък откъде го измисли.
Вредата е по-скоро здравословна, отколкото ще ти повлияе в качването на маса. Нито никотинът нито катранът, а камо ли ЦО2 ще окажат некво катаболитно действие върху мускулатурата ти.
Мнението беше редактирано от Tsetso на 25.11.08 13:11.
Пуших и почнах фитнес на 69 кг . Стоях 6 месеца на 72 кг . Спрях цигарите станах 81 мигновенно . Сега съм 93 кг и нормално и славно си вървя нагоре. Който пуши за мен е балък без да се обиждате. И ДА ВЛИЯЕ на всеки еднин процес в тялото ти .
25.11.08
14:19
казано от DaMp370 на 24.11.08, 20:34:
Може ли да се съчетаят тютюнопушенето и фитнеса и същевременно да качваш килограми...?
Пушенето е изключително вредно,но на този етап не би ти пречило на мускулната хипертрофията,освен ако не е дотолкова че да не ти стига въздуха :Д познавам някои хора които имат солидна ММ и си пушат,но като цяло гледай да намалиш цигарите до минимум и никога преди или след тренировка защото тогава е още по-вредно.
Мнението беше редактирано от Велико Иванов на 25.11.08 14:20.
25.11.08
15:59
Ще прозвучи като фукане, но винаги предпочитам да дам пример от опит и той е следния - разбира се че по-добре без цигари, но който вярва че един пушач има проблеми с качването на маса, да види галерията ми. Пуша.
25.11.08
17:09
казано от Sha6ma на 25.11.08, 14:17:
Пуших и почнах фитнес на 69 кг . Стоях 6 месеца на 72 кг . Спрях цигарите станах 81 мигновенно . Сега съм 93 кг и нормално и славно си вървя нагоре. Който пуши за мен е балък без да се обиждате. И ДА ВЛИЯЕ на всеки еднин процес в тялото ти .
Обясненението на това е че цигарите убиват апетита и много хора след като ги спрат апетита им се повишава значително,но тютюнопушенето пряко да влияе на качването на мускулна маса ми звучи малко несериозно.Това е лично мое мнение.
ОК . Който от вас пуши нека направи зора да спре за 1 седмица . Нека каже разликата каква е . Плус това всички знаем всичките странични ефекти и прочие. Просто някой хора нямат воля да спрят и се самозалъгват .
26.11.08
11:58
Пич фитнеса се тренира не само за маса и а и за по-добро здраве.Извода е изключително прост,спираш да пушиш -=> здрав си ; пушиш -=> след време ставаш доста зле
казано от Георги Николаев на 25.11.08, 15:59:
Ще прозвучи като фукане, но винаги предпочитам да дам пример от опит и той е следния - разбира се че по-добре без цигари, но който вярва че един пушач има проблеми с качването на маса, да види галерията ми. Пуша.
Еми да де, пушиш и гърдите ти изостават :)
26.11.08
20:03
казано от Стоянчо на 26.11.08, 13:03:
Еми да де, пушиш и гърдите ти изостават :)
А! Това беше на място! Изкефи ме!
Иначе знам, че се шегуваш, но че изостават изостават. И да - без пушене е по-добре във всеки аспект, аз не отричам. И не се залъгвам, че не пречи. Пречи. Но при бодибилдинга по-малко отколкото при някои спортове!
27.11.08
01:58
Галерията трябваше да ни впечатли ли?
27.11.08
07:06
Мен ме впечатли. Само дето Жорката много се зъби на някои снимки :cheese: .
А иначе по темата - как точно пречат цигарите съществено да се качват килограми? Пушил съм и като пушил изглеждах и се чувствах най-добре, не заради пушенето, а защото тренирах много по редовно - работех на строеж :) . Сега не пуша и като спрях цигарите продължих да си тренирам(фитнес) и нямаше магическо качване на кила - само храчех по-малко и ми беше по-лесно да гоня рейса.
Пич фитнеса се тренира не само за маса и а и за по-добро здраве.
Е, по това имаше тема и май излезе, че за доста хора не беше точно така.
ОК . Който от вас пуши нека направи зора да спре за 1 седмица . Нека каже разликата каква е . Плус това всички знаем всичките странични ефекти и прочие. Просто някой хора нямат воля да спрят и се самозалъгват .
Спирал съм и за повече и по-осезаеми ефекти от изборието по-горе нямаше - не качих 10 кила, не вдигнах сила, не станах мистър Олимпия, нито световен по трибой. А иначе за страничните ефекти от цигарите съм съгласен - вредни са много, повече от доста други работи според мен, затова и ги спрях, НО не пречат съществено на качването на кила.
Пуших и почнах фитнес на 69 кг . Стоях 6 месеца на 72 кг . Спрях цигарите станах 81 мигновенно . Сега съм 93 кг и нормално и славно си вървя нагоре. Който пуши за мен е балък без да се обиждате.
Ама това мигновенно как стана - каза си “Спирам цигарите” и на другата сутрин като се събуди беше 9 кг нагоре? И то мускули? Според мен има 3 варианта - бил счупен кантара, нацъкал си с феята на желанията и тя е останала доволна или не е било нито толкова мигновено, нито толкова безпроблемно(тоест при равни други условия с това когато си пушил). А иначе съм съгласен, че който пуши е балък по една или друга причина - най-вече защото цигарите станаха по 5 кинта вече, то май излиза по евтино да се друса човек .
Мнението беше редактирано от Cherniq_Konan на 27.11.08 07:08.
Аз пък досега съм познавал отблизо не повече от 10-15 човека пушачи и единствените петима от тях, които искаха да откажат цигарите, го направиха (включително майка ми и баща ми, които са били пушачи доооста години). Така че оставам с впечатлението, че е въпрос на малко воля само... а напъна си струва. Макар и да не пречи на мускулната маса, не е това най-важното все пак. Но всеки си решава де.
27.11.08
13:26
казано от G33K на 27.11.08, 07:48:
Аз пък досега съм познавал отблизо не повече от 10-15 човека пушачи и единствените петима от тях, които искаха да откажат цигарите, го направиха (включително майка ми и баща ми, които са били пушачи доооста години). Така че оставам с впечатлението, че е въпрос на малко воля само... а напъна си струва. Макар и да не пречи на мускулната маса, не е това най-важното все пак. Но всеки си решава де.
За майка ти и баща ти мога само да те поздравя.Как го постигнаха?Знаеш ли от кога се опитвам по някакьв начин да ги накарам да спрат цигарите моите родители?Не става и не става.
казано от nedko petrov на 27.11.08, 13:26:
За майка ти и баща ти мога само да те поздравя.Как го постигнаха?Знаеш ли от кога се опитвам по някакьв начин да ги накарам да спрат цигарите моите родители?Не става и не става.
Еми те го искаха от някакво време, защото на една възраст вече се усещат по друг начин такива неща. И поискаха, и спряха - просто от една сутрин вече нямаше цигари. Малко воля трябва и си стават нещата. Но е необходимо човек да го иска. Ако не го поиска наистина и отвътре да му дойде - сигурно няма да стане, не знам. Жалкото е, че наистина има много хора, които НЕ ИСКАТ да спрат да пушат, просто им харесва и си мислят, че е яко ...
Eй Cherniq_Konan , феята беше доста добре. Може да спреш и да не качиш кг , но ако си в режим вярвай ще ти е по лесно , а и се радвам че гониш автобуса по-лесно...
27.11.08
19:27
казано от nedko petrov на 27.11.08, 01:58:
Примерно. Основно обаче трябваше да покаже че редовен пушач може да има доста маса, при това без никакви добавки без отвреме навреме протеин и някои базисни.