26.11.08
14:40
Здравейте, тренирам от почти година и от известно време имам странно стягане в корема по време на тренировка. Получава се само когато се напъвам и правя например гребане с дъмбел, набирания за бицепс, при коремни преси не чак толкова... Въобще, при напрягане на стомаха, чуствам много странно вътрешно свиване. Предполагам( и се надявам ), че е на мускулна основа, тъй като ако беше свързано с органите щях да имам проблеми и извън фитнес залата. Въпросът ми е, възможно ли е да е просто леко разтягане или е нещо по-сериозно? Не правя корем и гледам да не го натоварвам от около месец и макар да има леко подобрение, пак ме свива.
И на мен ми се случва понякога подобно нещо, но не само на корема, а и на други мускули. Почти съм сигурен, че е на мускулна основа. Просто несъзнателно напрягаш този мускул, дори го пренапрягаш. Мисля, че коремните преси, както и други упражнения за корем могат да решат проблема. Опитай се да правиш по-контролирано тези упражнения, при които се получава това свиване - така може да разбереш защо се получава то и дори можеш да го избегнеш.
П.С. Може да съм написал пълни глупости, не ми вярвайте много.