15.01.05
18:44
Случвало ли ви се е да сте в постоянно лошо настроение, постоянно да се тривожите за бъдещето и дори да изпадате в депресии.По някое време ви попремине и скоро пак почва...после пак ви става кофти. Дори губите интерес от любимия преди Бодибилдинг........ :cry: :cry: :cry:
Това е т.н. емоционален срив http://bb-team.org/articles/000444.php . Лечението е почивка и оправяне на хормоналният баланс. Спираш сякви стероиди, билки и т.н. . Почивката да е пълна отмора и забравяне на всякакви проблеми и т.н. поне за малко. Намали емоците и не си самопречинявай от какъвто и да е характер поне за малко. След тази почивка изразявай емоците си, по определен начин, по определено време без никакви задръжки и т.н. .
по-здрави
не! само неразбирам какво общо има тая тема с тоя форум де ама както и да е :D ?!
Ами депресията намалява силата приятелю само от факта, че се секретира засилено кортизол! Има много общо с форума тази тема!
А защо не ?
по-здрави
ми емо незнам.. странно зададен ми се стори въпроса. на мен до сега не ми се е случвало и дано не ми се случи че като се позамисля си е проблем.
Ахам ами няма братле и да ти се случи ако имаш силна психика! Не забравяйте, че всичко има решение и просто апсолютно нищо не си заслужава прекорморни сълзи или прекомерен смях! Дори и да ви обвиняват и тъка нататъка, защото човешкият живот няма цена и един откраднат човешки живот е твърде голяма цена за каквото и да било!
по-здрави
Ми аз като тренирам 3-4 месеца без почивка ми се полу
чава така , измъчват ме много странни мисли свързани с бъдещето
Много е кофти това състояние - наистина се губи сила, желание за тренировка (и за каквото и да е). Трудно се оправя човек, обикновено ако нещо положително му се случи. Имало е случаи да съм в тежък сдух цял месец нонстоп и после да се оправя от самосебе си. Имам познати, които зобят и те изпадат в депресии или стават раздразнителни и доста агресивни. Някой пробвал ли е антидепресанти :lol: ?
Антикукуригин си вземете ! Иначе антидепресанти не препоръчвам, по-добре някви аналгини нещо или малко алкохол. Но да не се прекалява съпсе малко.
по-здрави
Мен точно тренировките ми помагат да стоя далеч от тези емоционални сривове. Преди да почна да тренирам понякога, така да се каже, се сдухвах, но от около няколко месеца съм станал някак оптимист... :D
И аз откакто тренирам нямам подобни проблеми. Най-добре е според мен да си изкараш всички бесове в залата, прави тежки тренировки, редувай силова и кардио и въобще концентрирай мислите си в това.
Малък процент от хората, предимно жени страдат от така наречената сезонна депресия (SAD), получава се през зимата и се приписва на недостатъчната светлина, лекува се със специални лампи.
16.01.05
16:09
И аз сам изпадал в такова състояние или несщо подобно кат ми се насъбере напрежението много и незнам почвам да сам в някво такова страмно не ми се плуска не ми се праи нисщо постоянно някви неща ненужни помня и те са ми в главата нещо ми напраило силно впечатление например саксията и тя ми е в главата хах :D тъпо а ???
И сам забелязал че от това наистина силата ми спада както и апетита както и съня ми е неспокоен кат се събудя и някво такова ми едно страмно и сърцето ми тупти ще се пръсне ( Това мисля че е от прекомерното напрежение ) ===> килгорамите и много много още минуси .И наистина и при мен това за последно се случи сико и в даскало и извън кат вървеше перфекно хах :) нещо да кажете за тва а ??!!!
П.с
Аз сериозно мисля се избъзикам и да отида в аптеката да искам антикъкъригин !
17.01.05
13:56
дам наистина е гаднен тоя стрес незнам ако казвйте ако на пще някой му сев случвало подобно нещо . Прочетох и стати1та за стреса даийте още малко инфо за това как по лесно се преодолява . Мисля че на доста хора ще им е полезно !
ПозДраВи!!!
[quote author=“JiVk0”]дам наистина е гаднен тоя стрес незнам ако казвйте ако на пще някой му сев случвало подобно нещо . Прочетох и стати1та за стреса даийте още малко инфо за това как по лесно се преодолява . Мисля че на доста хора ще им е полезно !
ПозДраВи!!!
Стресът е полезен както биологичният тъка и емоционалният! Преодоляването е на сривът. Нали депресии и подобни. За тях трябва отделна статия можеби дедазнам, но общо взето трябва яка почивка и почивка на нервната система. автогенен тренинг това нямам представа какво е ае Марто я дай малко инфо. Силовата тренировка подобрява работата на нервната система.
по-здрави
15% от юношите страдат от депресии.Депресиите май са най ясно-изразени именно м юношеската възраст, сигурно щот тогава човек се осъзнава и почва да се сблъсква с трудностите на живота...
Ето ви нещо интересно:
Ползвайте плажно масло
————————————————————————————————————————
Обръщение на Кърт Вонегът направено пред абсолвентите на МИТ, САЩ
Дами и господа от випуск ‘97: Ползвайте плажно масло
Ако мога да ви дам само един съвет за бъдещето, той ще е за плажното масло. Ползата от него в дългосрочен план е доказана от учените, докато останалата част от моите съвети нямат по-реална основа от собствения ми лъкатушещ опит. Сега аз ще раздам тези съвети.
Наслаждавайте се на силата и красотата на своята младост. О, няма значение. Вие няма да разберете силата и красотата на вашата младост докато не ги изгубите. Но, повярвайте ми, след 20 години, когато погледнете отново снимките си, ще си припомните по начин, който сега не можете да уловите, колко много възможности са лежали пред вас и колко прекрасно всъщност сте изглеждали. Не сте толкова дебели, колкото ви се струва.
Не се безпокойте за бъдещето. Или се безпокойте, но знайте, че безпокойствието е толкова ефективно, колкото и опитът да се реши алгебрично уравнение чрез джвакане на дъвка. Истинските беди в живота ви ще дойдат от неща, които никога не са се появявали в обезпокоената ви глава, а ви заслепяват в 4 часа следобед на някой мързелив вторник.
Всеки ден направете по нещо, което ви плаши.
Пейте.
Не бъдете безотговорни към сърцата на другите хора. Не се свързвайте с хора, които са безотговорни към вашето сърце.
Не си губете времето за завист. Някога сте по-напред, друг път изоставате. Съзтезанието е дълго и накрая вие се съзтезавате само със самия себе си.
Помнете похвалите, които получавате. Забравете обидите. Ако успеете да го направите, кажете ми как сте го постигнали.
Пазете старите си любовни писма. Изхвърлете старите се банкови извлечения.
Протягайте се.
Не се чувствайте виновни, ако не знаете какво желаете да направите с живота си. Най-интересните хора, които познавам, не са знаели на 22 години какво искат да правят с живота си. Някои от най-интересните 40-годишни хора, които познавам, още не знаят.
Взимайте калций. Внимавайте за колената си. Ще ви липсват когато няма да са наред.
Може би ще се ожените, може би не. Може би ще имате деца, може би не. Може би ще сте разведени на 40, а може би ще танцувате патешкия танц на 75тата годишнина от брака си. Каквото и да правите, не се възгордявайте много, нито се ругайте. Избраните от вас решения са наполовина резултат от късмета. Което е валидно и за всички останали.
Наслаждавайте се на тялото си. Използвайте го по всевъзможни начини. Не се безпокойте от начина, както и от това, какво другите мислят за него. Тялото ви е най-страхотния инструмент, който някога сте имали.
Танцувайте, даже и ако нямате къде да го правите, освен в дневната.
Четете упътванията, даже и ако не ги спазвате.
Не четете списания за красота. Те само ще ви накарат да се чувствате грозни.
Старайте се да опознаете родителите си. Не знаете кога ще си отидат. Бъдете мили с хората от вашето поколение. Те са най-добрата ви връзка с вашето минало и са вероятно хората, които ще са до вас и за в бъдеще.
Помнете, че приятелите идват и си отиват, но на малко то тях трябва да държите. Работете здраво, за да преодолеете разстоянията в географския смисъл и в начина на живот, защото колкото повече остарявате, толкова повече са ви необходими хората, които са ви познавали, когато сте били млади.
Поживейте в Ню Йорк, но го напуснете преди да ви е направил прекалено твърди. Поживейте в Северна Калифорния, но я напуснете, преди да ви направи твърде меки.
Пътувайте.
Приемете някои вечни истини : цените ще растат, политиците ще флиртуват. Вие също ще остареете. И когато това стане, ще си въобразявате, че когато сте били млади цените са били умерени, политиците честни, а децата са уважавали родителите си.
Уважавайте родителите си.
Не очаквайте друг да ви поддържа. Може би притежавате фонд. Или имате заможен съпруг(а). Но никога не знаете кога те могат да изчезнат.
Не цапотете твърде косата си или на 40 тя ще изглежда като на 85.
Внимавайте със съветите, които възприемате, но бъдете търпеливи с тези, които ви ги дават.
Съветът е форма на носталгия. Даването му е начин да извадиш миналото от отпадъчните води, да го избършеш внимателно, да добоядисаш по-грозните му части и го възстановиш за повече, отколкото струва.
Но вярвайте ми за плажното масло.
Емо, трябва да попрочетеш, все едно да кажеш дай инфо за бодибилдинг :lol: . Ще ти донеса книжка на следващата среща :wink:
Фреди, това е много яко, кефи ме :)
:) Martin ок братле мерси предварително. Иначе тази статия е готина, но аз съм се опитал да дам практически и научни обосновки и примери и т.н. в статията за стресът. Такива готини изречения в горният пост за съжаление остават в повечето случеи само празни приказки. Но всичко направено за благото на индивидите е добро. И все си мисля, че свободата е най-ценното нещо и от него идва доброто здраве на индивида.
по-здрави
17.01.05
19:21
Незнам стрес ли е било мойто ама при по голямо напрежение почвам направо да откачам запоням кат фотоапарат просто сядам да гледам филм и на мен по -голямо впечатление ми праи нешо друго в стаята и вниманието ми е насочено на там много е гадно . Нз може посто да ми е дефект ( ххаха шегичка :)) Абе едно мога да дам съвет кат изпитал го на гърба си не давайте на ваште да ви се качат на главата по-добре се карайте с тях до полуда отнасяйте тупаници ама не им давайте да ви побъркват от учене ( което напраиха с мене хахаха) и откакто ми се случи тва не сам си напраил турда да си отворя учебника захванах се с тежестите и им тглих една огромна майна на наште толкоз от мене и от съвтите ми .
П.С. това дето запоням не ми мина 4 месеца след изпита и отгоре даже затова реших да кажа вав форума просто не сам споделял с никои и викам да са изцепя тука :)
Изпадал съм в лека форма на това но с почивка както казаха по горе мисля че Емо всичко се въстановява,иначе може да има сериозни последствия сред околните
:D Живко, наблюадва се подобен ефект, но мисля, че ако продължи дълго ще се превърне в дефект :D На мен ми се случвало следното - веднъж се бех нервирал супер зверски, ама жестоко. И в тази ситуация сядам да играя шах с една републиканска шампионка. (Аз съм любител.) И я размазах, стана червена, зелена, приятеля и едва не припадна. Дори ми каза, че отдалече си личат състезателите по шах :lol: . Замълчах си, ако бях състезател, то няма начин, тя да не го знае със сигурност.
Е, със същото момиче се срещнах и играх след време. Отнесох здрав “пердах”. Все едно аз или тя не бяхме същия човек.
Аз пък мисля че като се ядосаме сме много по зле отколкото в нормално състояние,нямаме трезва преценка за нещата и както и в каратето е казано ако се ядосаш губиш ,защото се подаваш на емоцията и не слушаш духа
Обикновенно при такива ситуации тренирам още по-настървено и ми минава.Няма начин в България да няма стресирани,най-вече от самия начин на живот.Естеството на работата която имам е такова че съм постоянно под напрежение и с бб се оправям доста добре,т.е се чувствам по-добре.Другата причина да се чувства човек така е когато е претренирал.Важното е да може да се разграничат двата симптома,щото единя се оправя с приятна тренировка,а другия е точно обратното с почивка :lol:
Под влияние на стресът се секретират определени хормони под влиянието на, които сме склонни да извършим рекорд или т.н., но организма се срива ако много често сме в това състояние!
по-здрави
19.01.05
13:53
е то ко не ве в бг и даняма стрес трябва да сме некви железни аз напро покрай даскало ме сдухват неска например за 2 часа успяха да ми пишат 2 двойки по математика и да ми остаят 3 за срока яко а :D :D :D .
И така наистина пича май пусна темата и я заеба