Проблем с гърдите

27.11.08
18:35

Не намерих каде е най-удачно да пусна тази тема и затова я пуснах тук,ако не е за тук просто я преместете ако може.

Според мен имам един проблем.
Абсолютно всички мускулни групи ми се редуват слабо развита,силно развита(според мен :D)
За решаването на този проблем съм взел някои мерки,но не мога да се справя с една мускълна група-гърдите.
Гръдния ми кош е хубаво широк като за мен,но проблема че в гърба съм широк ,а в гърди мн зле.

Просто пуснете един коментар с мнението Ви.

Темата беше редактирана от cecoka на 28.11.08 21:20.

27.11.08
20:10

Според мен ти,както и повечето хора имащи проблеми с гърдите не ги тренирате правилно.Научи се при упражненията за тях да работиш само с гръдния мускул,а не с рамо и трицепс. :)

27.11.08
20:26

Просто са ти много малки гърдите.Като порастнат ще се разширят натам.

27.11.08
23:39

Ами напиши как ги тренираш?

DI

28.11.08
05:21

Лег, Полулег, Братен лег, флайс. -Безотказно.

28.11.08
05:53

Аз след 2 години още немога да тренирам правилно гърдите , само си натоварвам рамената . Иначе като пораснат повечко ще се оправи проблема ;)

Мисля, че ако наистина споделиш тренировъчния си опит и програма, ще се оправдаят някои хипотези (поне за мен) къде би могла да е причината.

28.11.08
07:12

Значи аз си редувам упражненията 1-3 седмици - 4-6седмици
  Седмици 1-3
Изтласкване от полулег  2 серии-8-10 повт ; 2серии-2-3 повт
Изтласкване от обр.наклон с дъмбели  4серии-6-8повт
Флайс  4серии-6-8повт
Седмици 4-6
Изтласкване от лег 2серии-6-8повт ; 2 серии-единица
Изтласкване от полулег с дъмбели 4серии-8-10 повт
Изтласкване от обр.наклон с дъмбели  4серии-6-8повт

Отделно всеки ден правя
кофички 3серии -6-8 повт
набирания зад врат -4серии-12повт

28.11.08
08:28

Във всяка тренировка, правиш упражнение от обратен лег, отделно правиш кофички всеки ден.  Т.е. постоянно натоварваш долната част на гърдите си. Може би, това е причина за  развитие им в този им вид.

28.11.08
11:03

А каква е ползата от набиранките и кофичките всеки ден  :-/
Мисля, че са излишни. Все пак мускулите растат, докато си почиват, а ти не им оставяш време...

28.11.08
17:31

казано от Rafael на 28.11.08, 11:03:

А каква е ползата от набиранките и кофичките всеки ден  :-/
Мисля, че са излишни. Все пак мускулите растат, докато си почиват, а ти не им оставяш време...

Аз тренирам гърди само в Понеделник,шест дни са прекалено много за почивка,затова правя кофички да ги държа поне малко в напрежение.

Мнението беше редактирано от cecoka на 28.11.08 17:32.

28.11.08
17:51

Как пък реши,че са прекалено много 6 дни?Сам си прави изводите щом сегашният ти план не работи.

28.11.08
21:14

Значи ще пробвам без допълнителни упражнения през тези 6 дни. Сега остава само да избера в/у какво да се съсредоточа дъмбели или щанга и съм готов да започна да тренирам гърди!

Мнението беше редактирано от cecoka на 28.11.08 21:18.

29.11.08
09:20

Ами и аз тренирам гърдите само в Понеделник, а останалите 6 дена си почиват. Сигурно 95 % от хората тренират отделните мускулни групи по 1 път седмично.
Дъмбели или щанга???  Хм, а защо не направиш комбинирана тренировка  :)

30.11.08
16:25

Изоставаща мускулна група се тренира като и се дава приоритет-тренираш я след почивен ден,пьрва по ред в тренировката,а още по-добре ще е ако не товариш друг мускул сьщия ден-т.е правиш гьрди и се изнасяш от залата.Виждам че си спрял на две тренировки и ги редуваш-по-добре всеки пьт ги атакувай по различен начин-не те знам с колко стаж си,но все пак опитай и различни стратегии за стресиране на мускула-дроп серии,суперсерии,трисет,пауза-почивка,промяна на повторенията,промяна на почивките между сериите.Има безброй начини да накараш мускула да расте-всеки човек е индивидуален и ти сам ще откриеш кое ще работи при теб.Дьмбели или щанга?А защо не и двете?Кой ти каза че трябва да се концентрираш вьрху едното?
1.Изтлакване с щанга от полулег
  Изтласкване с дьмбели от лег
  Флайс от лег
  Пек-дек
2Изтласкване с дьмбели от полулег
  Изтласкване с щанга от обратен наклон
  Хамьр машина
  флайс от полулег
3 Изтласкване с щанга от лег.
  Изтласване с дьмбели от полулег
  Кофички
  Кросовьр на паралелен скрипец,но рькохватките са фиксирани на долните макари

Ето ти няколко примерни програми,мога да ти напиша още много,но ако се потрудиш и сам може да го направиш.
Сменяй,експериментирай...
Успех

30.11.08
17:35

С какъв стаж си не си казал.

04.12.08
19:37

Ами 7 месеца стаж.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1