27.11.08
20:39
Здравейте , виждам , че повечето сте много компетентни, за това се обръщам към вас. Имам да свалям около 5 кг, в момента съм 55 кг, 165 см. Най-добре се чувствам 52, но искам да изчистя мазнините и да стана 50. Не тренрам . До преди години спортувах доста и не се спирах. Във фитнес зала съм влизала 1 път. Мисля , че ще е важно да отбележа, че когато се движа повече (особено лятото, когато не се излиза от дискотеките) свалям бързо , дори без диета. Но напоследък водя доста позастоял живот, така че мисля да почна да посещавам фитнеса. Въпроса ми е, мога ли да сваля 3-5 килограма , без някоя трудна диета, понеже много обичам да ям. Примерно да спра хляба, сладкото и газираното + някаква подходяща фитнес програма? И може ли само с кардио (понеже само това знам как се прави, като вляза във фитнес зала ,все едно влизам в космически кораб). И още нещо да споделя, от 4-5 дни ям само месо, зеленчуци, ябълки, малко сирене и шунка. Сутрин ям кисело мляко с овесени трици. Пия кола лайт. Но май не виждам никаква промяна и реших, че без фитнес няма да стане работата. Вмъквам ,че до 20 годишна възраст бях 48 кг, след това взех периодично да си качвам по 5 кг, след това пак ги свалям и така вече 5 години, но сега искам трайно да се застоя на 50-52 кг. Извинявам се, ако постът ми е станал малко не ясен и объркващ. Благодаря предварително на отзовалите се.
Темата беше редактирана от raliva на 27.11.08 21:05.
27.11.08
23:01
Начини за отслабване - бол. Трябва да си избереш просто метод - някои от нас броим калории, други броим въглехидрати. Всичко, което ядеш (от това което си написала) е добре (да стискаме палци, че шунката не е от гаража зад блока), въпроса е в какво количество. Ако идва в повече на организма и най-качественото нещо да е ... няма как да отслабнеш ;) Ако е възможно и газираното да спреш ... Кардио е също добре да правиш, но не е задължително.
Фитнеса ще е в плюс, но не е задължителен, важно е яденето (... и акъла ...).
28.11.08
06:43
Една добра стартова статия за диетите за отслабване. Мисля, че ще ти помогне да се ориентираш кой режим е най-близко до твоите хранителни навици поне, след което вече да се коментира нещо по-конкретно.
Спортът му е майката.Диетите хубаво можеш да ги спазваш,обаче красивото женско тяло се прави и със спорт.Лично за мен, едни красиви рамена или пък едни стегнати бедра не се се правят само с диети. :-)
П.П. Keep The Blue Flag Flying High - Челси фенка,а? ;)
28.11.08
13:49
Без спам моля.
emzo
Мнението беше редактирано от emzo на 28.11.08 14:04.
казано от Fittipaldi на 27.11.08, 23:01:
Начини за отслабване - бол. Трябва да си избереш просто метод - някои от нас броим калории, други броим въглехидрати. Всичко, което ядеш (от това което си написала) е добре (да стискаме палци, че шунката не е от гаража зад блока), въпроса е в какво количество. Ако идва в повече на организма и най-качественото нещо да е ... няма как да отслабнеш ;) Ако е възможно и газираното да спреш ... Кардио е също добре да правиш, но не е задължително.
Фитнеса ще е в плюс, но не е задължителен, важно е яденето (... и акъла ...).
Изчела съм почти всичкия материал в интернет. В началото почнах с диетата на Дюкан, докато не прочетох за НВД. Тя ми се стори по-приемлива, но не си представям да смятам калории по цял ден :) Та продължавам да си ям каквото е позволено от нея, но без да смятам. Сега ще си взема и велоергометър и почвам всяка сутрин на гладно по 30 минути. Така ок ли е според вас? А не може ли да ям и леща и боб? Благодаря на всички за отговорите. Нова съм във форума, но знам колко мразите да отговаряте на едни и същи въпроси.
Ето и моята гледна точка:
Спри захарта и тестяното изцяло.Кола лайт я ограничи до 2 пъти по 250мл.През другото време - минерална вода.
Храни се с месо, яйца, извара и риба - т.е. източници на белтъчини(протеини).
За въглехидратите - не ги изключвай от менюто си, хапвай малко овесени ядки или в краен случай мюсли.Гледай опаковките и имали захар бягай далече като дявол от тамян.Боб и леща ? Да, но примерно всеки 3 дни. Тези дни се водят зареждащи дни.
Мазнини - от зехтин, ядки и ....... ами не се сещам други в момента.Мазната риба не е проблем, тези мазнини са полезни(добри).
Премери се сега, ето как - http://www.bb-team.org/articles/1051/
и след 1 месец точно, а през този месец си прави кардио през ден.
Ако нямаш желаните резултати, ще ти се наложи да смяташ, ето как - http://www.bb-team.org/forums/viewthread/32063/
Нова съм във форума, но знам колко мразите да отговаряте на едни и същи въпроси.
Принципно е така, омръзнало ни е, но и аз съм бил нов и знам какво е.Но се иска и малко труд да се положи.
Винаги съм помагал, с каквото мога, но само ако видя, че човекът отсреща се е постарал и не чака на готово ;)
А да ми препоръчате някакви добавки? Например добре ли е в тренировъчен ден - 2 капсули Л-карнитин 1 4ас преди тренировката (30 мин велоергометър) и 1 капсула преди сън. В не тренировъчни дни - 2 капсули преди лягане, 1 сутрин. Карнитин от 500 мг. ? Също така удачно ли ще е да пия и някакви протеини, защото не мога да наваксам с месото през деня?
Мнението беше редактирано от raliva на 30.11.08 23:58.
Забравих да се похваля , че още преди да съм почнала велоергометъра виждам резултати :) ям общо взето това, което описах в първия ми пост, без да смятам никакви К, М, В, Б. Спрях напълно колата (лайт), защото като прочетох и сверих в интернета описаното на етикета се отказах да се тровя вече. Проблема обаче ми е с водата. Понеже не обичам да пия много вода, незнам дали правя и литър на ден. Просто не се сещам да пия. От време на време ям и пържени пилешки сърца,но по малко. Незнам дали е проблем,сигурно. Но пък с тестото и захарта съм пушка. Вечер винаги ям по 1 ябълка обаче, непосредтсвено преди лягане,знам че е кофти, но колко ще ми навреди това?...От утре почвам с колелото.
emzo защо ми препоръчваш кардиото да ми е през ден? Защо не всеки ден?
П.С. Много ме надъха този форум и всичко, което изчетох в него. Никога не съм спазвала преди това диета. Никой не можеше да ме откаже от тортата, чипса и най-вече фъстъците и бирата... А сега от седмица не съм и помирисвала. Вече и не ми липсват особено.
Мнението беше редактирано от raliva на 30.11.08 23:27.
Защото ако досега не си правила кардио и започнеш всеки ден ще каталясаш бързо.Направи 2 седмици през ден и после увеличавай.
Яж въглехидрати не ги спирай изцяло.Или поне на всеки 3 дни зареждай.Хапвай и ядки, но да не са пържени.С което автоматично ти отпада всичко пържено с мазнина(олио) от менюто.
Ябълката до обед я премести.
Карнитина го почни след 2 седмици като започнеш кардиото всеки ден.1грам 40 мин преди кардиото и 1 грам преди лягане.На гладно винаги се пие.
Протеин може, но само да е с доказано качество (US).Но пък дали имаш нужда от него ?
казано от emzo на 01.12.08, 07:08:
Защото ако досега не си правила кардио и започнеш всеки ден ще каталясаш бързо.Направи 2 седмици през ден и после увеличавай.
Яж въглехидрати не ги спирай изцяло.Или поне на всеки 3 дни зареждай.Хапвай и ядки, но да не са пържени.С което автоматично ти отпада всичко пържено с мазнина(олио) от менюто.
Ябълката до обед я премести.
Карнитина го почни след 2 седмици като започнеш кардиото всеки ден.1грам 40 мин преди кардиото и 1 грам преди лягане.На гладно винаги се пие.Протеин може, но само да е с доказано качество (US).Но пък дали имаш нужда от него ?
Ами незнам дали имам нужда, никога не съм пила и незнам как изглеждат, нито как се пият. Мисля , че не мога да наваксам с месото през деня, защото ям месо и яйца само 1 път на ден и от там има много малко приток на протеин в организма. А какво е това “replace meal” или нещо подобно беше, което се пие преди лягане? Или някаква матрица. Такова удачно ли ще е да си взема?
Пърженото го зарезвам. Въглехидрати си набавям от Активия натурална сутрин с 3 лъжици овесени трици. Ябълки... но за 5,6 дни не съм правила така нареченото “зареждане”. Тези дни мога да хапна леща или фасул на манджа, без олио.
Благодаря за отговорите. Може би в процеса ми на диета ще ви досадя с още някой въпрос, докато се култивирам на тази тема и това ще ми е достатъчно.
01.12.08
15:34
replace meal ти замества едно хранене,но мисля,че в него имаше въглехидрати,съответно не е подходящо за преди лягане.Преди лягане може месо,извара,белтъци+1,2 желтъка или протеин на прах.Хубаво е да заредиж,защото иначе организма ще свикне на малко въглехидрати и ще спре да сваля със същия темп,но не си мисли ,че можеш да ядеш каквито и да е въглехидрати.Само овесени ядки,кафяв ориз(може и бял ама по-добре не),пълнозърнести спагети,пълнозърнест хляб,споменатият от теб фасул.Много е важно да се храниш по-често за да държиш метаболизма висок.Дали ще е от протеин на прах или ще ядеш месо е без значение.Просто трябва да приемаш хранителни вещества.Яж също и салати,но без олио.Може малко зехтин.