28.11.08
20:44
Нов съм в този форум и ако може да ми помогнете.Ходя на фитнес 4 пъти седмично (четвъртък,петък,събота и неделя) и искам малко помощ с хранителния режим,защото искам да сваля няколко килограма.В момента съм 1.66см 73кг и съм на 14 години.
28.11.08
22:19
Уф, айде пак се почва ... абе хора, като сте нови в даден форум, ами прочетете в началото повечко от другите мнения, за да не трупаме във форума с едно и също, а именно:
никой няма да седне да ти направи меню безплатно, разгледай този раздел на форума, както и статиите из страницата относно отслабването, направи си сам меню, сложи го тук, а ние може и да помогнем след това.
Само ще направя забележка, че четири дена един след друг във фитнеса е крайно НЕполезно.
29.11.08
08:17
казано от tra^la^la на 28.11.08, 23:30:
НВД е диетата.Прочети малко.Фитипалди каза.
Точно за него НВД не е подходяща.Той е едва на 14г и сега е влезнал в пубертета.
Трябва да се научиш да се храниш правилно като за начало-Без пърчжено или каквито и да е храни,в които има много мазнини,Мазнините които приемаш трябва да са полезни(зехтин,ядки).Протеин главно от месо,извара,яйца(белтъците),млечни продукти(по някога може и толкова обичаното от българите сирене)Наблегни на зеленчуко подобните въглехидрати(ориз,картофи,грах,фасул,царевица) както и овесени ядки.Без бял хляб,Не яж сладко.
Като ориентировъчни проценти от калорийния оптимум за ден(трябва да си го сметнеш)-протеин около 40%,въглехидрати около 40%,мазнини 20%.Преди да започнеш каквато и да е диета най-добре се кунслултирай със специалист,защото сега си подрастваш и на урганизма му трябват достатъчно хранителни вещества,за да растеж правилно.
30.11.08
08:29
за набора-пич научи се да се храниш правилно,чети на тема фитнес,тренирай си,но не 4 поредни дни,засега трупай маса,пролетта ще чистиш.Почети малко из форума-има изобилие от такива теми.Като цяло поддържай здраволсловен начин на живот-не яж боклуци.
По-здрави
Мнението беше редактирано от az100yan на 30.11.08 08:30.
Здравейте отново.Прочетох няколко теми и препоръки и успях да направя този хранителен режим.Надявам се да получа полезни съвети и препоръки.Първо искам да кажа,че съм 166см на 14 години съм и 73кг.Ходя на училище от 7:30 до 13:30.Тренирам в четвъртък,петък,събота и неделя(ще се постарая да започна да ходя в понеделник,вторник,четвъртък и петък).Ето го и режима:
7:00 - 100гр овесени ядки + мед + кисело мляко
10:00 - Ядки(в училище нямам много възможности)
14:00 - Пилешко месо (гарнитура ориз или картофи (варени))
16:30 - Извара(+кисело мляко)
18:30 - 1-2 банана + ядки
20:00 - Пилешко месо(гарнитура ориз или картофи(варени))
Това е в общи линии.Искам да попитам още нещо,защото аз ходя в събота и неделя сутринта и да питам преди тренировка ли да закусвам или след тренировка ?
Тренировките ми са в : Четвъртък(17:00 гърди + кардио)Петък(15:00 крака+корем+кардио)Събота(8:30 гръб+кардио)Неделя(8:30 ръце +рамо+кардио).Просто тогава мога иначе ще се постарая да започна в:Понеделник,Вторник,Четвъртък и Петък.
Мнението беше редактирано от eazyee на 05.12.08 20:10.
05.12.08
20:47
според мен три тренировки на седмица са достатъчни.Също така преди лягане не е зле малко казеин(извара там с някакви ядки) и за вечеря телешко по-добре.В училище си носи някакъв сандвич или джуркай мляко с някакъв плод,но само ядки са много малко.Може в някое ядене да вмъкнеш и яйца,че не виждам да има.
Това мога да добавя.
По-здрави
Мнението беше редактирано от az100yan на 05.12.08 20:49.