До къде я докарахме... :)

СБ

28.11.08
07:37

Здрасти на всички,

Минаха вече няколко месеца на здрави тренировки и зареждане с допълнителни калории за зимните месеци. С други думи, същински навлязохме във фазата на трупане на МАСА.

Повечето от Вас, ползват сериозни добавки от стабилни компании и наред с това тренират здраво и безкомпромисно, както и трябва да бъде.

Идеята ми е всеки един от нас да сподели постигнатите резултати и да разкаже с две думи до къде е стигнал с прогреса си и какво е използвал и използва в момента като добавки наред с тренировъчния си режим (накратко).

Идват “тежки” и угоителни празници с непредвидени почивки от тренировки и обичайната рутинност на седмияната ни програма - как планирате да се справите с това, защото аз винаги като се претегля на 1-2 Януари се оказвам с поне 3-4 кг отгоре от преди празниците и пропуснати един куп тренировки (с други думи влизам напряко в залата, за да стигна до уредите :) )... хехе

Айде да пораздвижим малко форума, че май няква летаргия е налегнала всеки :)

28.11.08
07:59

Идеята за темата ми харесва. Поздравления!
Аз тренирам от 3 месеца, като в 2 от тях взимах само протеин Pure Whey Pro на Нутрим. Има видими резултати, пък и не мога да се оплача от прогреса с тежестите в тренировките. Сега спрях протеина на Нутрим и преминавам към Whey Protein Isolate на NOW Foods. Е четири думи - започвам истинското трупането на маса. :)
И аз леко се притеснявам от това, че наближават празници и много неща се объркват, но все пак веднъж в годината се радваме на празници като Коледа и Нова Година. Мисля си, че си заслужава малко да се пообъркат тренировките за сметка на добрите моменти със семейството и приятелите. :)

Мнението беше редактирано от LttS на 28.11.08 08:01.

28.11.08
08:56

от август насам карам без никакви добавки (изключвам по няколко аминки след тренировка), а от септември тренировките ми са по 3/седм като целта е да подържам килограми и резултати (всъщност съм качил 2-3кг и сила). плановете ми са да тренирам до към 20.12 и след това десетина дена почивка (ядене и почивка - от масата - в леглото :) )..... може малко кардио да правя, но това ще го решавам на момента. за след нова година съм планирал сериозна тренировъчна програма със съответните промени в хранене и добавки (вкл. хардкор).

28.11.08
09:20

Аз пък всяка година спирах за 20 дни около Нова Година, но тази мисля да си тренирам.Така или иначе калориите покрай празниците ще са в много ++++, поне да се възползвам малко :D

28.11.08
09:38

И аз да кажа. Тренирам от март тази година. Почивах август и общо месеците в които ми се връзват истински тренировки до момента са общо 9 на брой. Много съм постоянен в силовите тренировки за разлика от кардиото :)
До момента съм пил какви ли не добавки. Някои от тях наистина дават добри резултати, други не. От 5 седмици съм на малко по различен тренировъчен цикъл и от който ми остават още 3 седмици. Резултати: покачване на ММ и килограми.
Всъщност март месец когато започнах да тренирам бях 90 кг., в момента съв 101 кг. Яд ме е, че тогава не си направих снимка и не записах мерките си, за да се види огромната разлика само за тези 9 месеца.
Ориентиран съм към хардкор добавките, тъй като възрастта ми го позволява. Доста материали изчетох за това време и предполагам вече съм наясно с основни неща. След кото свърша цикъла си около 20 декември, смятам да почита 20-ина дена до 10-ти януари и тогава ще мина на следните добавки, които вече съм планувал:

1.Протеин – DYMATIZE – ISO 100 – 2.273 kg.
2.Глутамин – SYNTRAX – GLU FM – 0.500 kg.
3.Креатин етил естер – PRIMAFORCE – CEE – 240 caps.
4.BCAA - още не съм решил точно кои
5.Трибулус – WEIDER – Testo Xplode
6.Азотен бустер – BSN – Nitrix – 360 caps.

С тези добавки ще карам до пролета, като ще правя повече кардио и от април ще започна цикъл с по-тежки неща с цел покачване на чиста ММ и максимално изчистване. Фитнеса вече е неизменна част от живота ми и смятам, че тепърва ми предстои да направя и покажа едно още по хармонично и добре изградено тяло.

FZ

28.11.08
10:11

Аз мисля и на Нова Година да мина през залата да врътна една тренировчица  :smirk:
СилаБГ вие какво ще кажете дали е добра идея ?  :)

Мнението беше редактирано от FZKTWGS на 28.11.08 10:12.

СБ

28.11.08
10:19

казано от FZKTWGS на 28.11.08, 10:11:

Аз мисля и на Нова Година да мина през залата да врътна една тренировчица  :smirk:

В дните около 31 Декември са позволени само тренировки от типа... широко гребане с лъжици и сгъване с една ръка на пиене по избор...

Аз лично като всяка година съм се заредил специално за тези дни със White Kidney Bean (Extract) и Chitosan… Ще се ползват в индустриални колияества, както винаги за да можем да минем по-безболезнено, че лакомията е безгранична... хехе

FZ

28.11.08
10:28

казано от Сила БГ на 28.11.08, 10:19:

казано от FZKTWGS на 28.11.08, 10:11:

В дните около 31 Декември са позволени само тренировки от типа... широко гребане с лъжици и сгъване с една ръка на пиене по избор...

Аз лично като всяка година съм се заредил специално за тези дни със White Kidney Bean (Extract) и Chitosan… Ще се ползват в индустриални колияества, както винаги за да можем да минем по-безболезнено, че лакомията е безгранична... хехе

Ха ха ха ха ха ха СилаБГ по Нова Година и Коледа се прави най-добре маса на маса . Праиш една празнична  тренировка в залата и след това хапваш здраво  ;-)

28.11.08
10:48

И аз да се разпиша:
Точно приключих цикъл с хардкор продукти и правя PCT от няколко дни. Обмислям да почивам от тренировки само за Нова Година. Опитвам се да качвам максимално чисто до края на Януари когато обмислям втори цикъл за маса. Добавките няма да ги изреждам че са много. За момента съм на тестосеронов буустър, ароматазен инхибитор, Естер сайзд на ЕСТ, витаминов комплекс, Уей и матричен протеин. Определено се надявам да усетя нещо от естер сайзд - супер добър профил!!

СБ

28.11.08
10:58

От естер сайзд взимай по 6-12 капсули на ден

28.11.08
11:02

Ами и аз се замислих за 12 ама реших да е 3х3 за сега да видя как е ;)

AZ

28.11.08
11:02

ами и аз да се впиша-също качвам мм,години 14,за последния месец съм качил около 2 килограма мм,чиста.Добавки не взимам,но по-нататък може да започна с протеин.хранителен режим нямам определен,но сутрин ям мюсли или овесени ядки,в училище наблягам на корнита,а когато имам време си ходя до нас за по един сандвич с пилешко.Преди тренировка някакво месо с въглехидрат,а след трен веднага един-два банана.След около 1 час-яйца и някакъв друг протеин.Преди лягане извара с вода.
Ефект има,доволен съм от себе си,фитнеса ми дава много позитивни емоции.Непрекъснато чета и се обогатявам на тема фитнес и се гордея с това,че знам повече от повечето хора на моята възраст,Защото някой момчета,мои познати,които ходят на фитнес си мислят,ае правят нещо,а даже нямат фитнес програма,ядат си мазнотии и т.н.Абе несериозна работа.
Съжалявам за отклоняването от темата.
ПО-здрави

Мнението беше редактирано от az100yan на 28.11.08 11:08.

28.11.08
11:32

От лятото насам невзимам абсолютно никакви добавки. Преди две седмици си купих комплексни витамини и започнах да ги пия. От два дни си взех специализиран протеин за хрущяли и сухожилия и с тези две нещица ще си карам до догодина.
Тренирам 5 пъти седмично, от един месец започнах да подменям изолираните упражнения с “омразни” многоставни и да ги превръщам в “любими”. Понеже ми е трудно възстановяването, а тренирам мускулна група 2 пъти седмично, съм намалил обема на тренировките. По план ще задържа до догодина по тази схема, а после съм си подготвил гадна изненада.
Винаги тренирам на 31.12 и почти винаги на 01.01.
Някак си ми е приятно - не толкова тренировката, колкото да се посмеем с приятелите в залата.

FZ

28.11.08
12:42

казано от mitaka101 на 28.11.08, 11:32:

От лятото насам невзимам абсолютно никакви добавки. Преди две седмици си купих комплексни витамини и започнах да ги пия. От два дни си взех специализиран протеин за хрущяли и сухожилия и с тези две нещица ще си карам до догодина.
Тренирам 5 пъти седмично, от един месец започнах да подменям изолираните упражнения с “омразни” многоставни и да ги превръщам в “любими”. Понеже ми е трудно възстановяването, а тренирам мускулна група 2 пъти седмично, съм намалил обема на тренировките. По план ще задържа до догодина по тази схема, а после съм си подготвил гадна изненада.
Винаги тренирам на 31.12 и почти винаги на 01.01.
Някак си ми е приятно - не толкова тренировката, колкото да се посмеем с приятелите в залата.

mitaka101 може ли да споделиш какъв е този  специализиран протеин за хрущяли и сухожилия  и на коя фирма е ?

На тези дати тренират истинските билдери  ;-) , може да се почерпите след тренировка в залата по една баница с късмети  ;-P ха ха ха ха ха ха ха В баницата може да сложите фитнес късмети , по-голям бицепс  например и т.н  :coolsmile:

Мнението беше редактирано от FZKTWGS на 28.11.08 12:43.

28.11.08
14:01

Сега равя PCT след като използвах 1 хардкор продукт. Останах изключително доволен: +6кг (и то само с един продукт!). Догодина по това време отново (Отсега съм намислил цикъла).

По принцип си тренирам по празниците без прекъсване. Никога не съм се освинвал.
Иначе напоследък при мен се наблюдава регрес в тренировките. Като релеф, дефиниция и симетрия да кажем, че съм добре. Но за маса... Отслабнах доста. Не ям редовно, нито тренирам редовно. Главно поради липса на време. Така че даже чакам празниците да дойдат, че да мога да потренирам като хората.

28.11.08
15:32

казано от az100yan на 28.11.08, 11:02:

ами и аз да се впиша-също качвам мм,години 14,за последния месец съм качил около 2 килограма мм,чиста.Добавки не взимам,но по-нататък може да започна с протеин.хранителен режим нямам определен,но сутрин ям мюсли или овесени ядки,в училище наблягам на корнита,а когато имам време си ходя до нас за по един сандвич с пилешко.Преди тренировка някакво месо с въглехидрат,а след трен веднага един-два банана.След около 1 час-яйца и някакъв друг протеин.Преди лягане извара с вода.
Ефект има,доволен съм от себе си,фитнеса ми дава много позитивни емоции.Непрекъснато чета и се обогатявам на тема фитнес и се гордея с това,че знам повече от повечето хора на моята възраст,Защото някой момчета,мои познати,които ходят на фитнес си мислят,ае правят нещо,а даже нямат фитнес програма,ядат си мазнотии и т.н.Абе несериозна работа.
ПО-здрави

На 14 години без фитнес и без добавки ще качиш 2 килограма чисто за нула време! Малък си още, а говориш като някой 30 годишен културист с 15 години стаж!

Стига сте чели щуротии! Първо минете пубертета и тогава се правете на големи!

DI

28.11.08
23:19

Резултатите са супер, добавки - само протеинови шейкове, когато нямам време да ям (едър съм и се възтановявам много бързо дори и след тежка тренировка). Чакам новогодишните празници с нетърпение, когато ще се тъпча и тренирам още по здраво!!! :)

29.11.08
04:10

Тренирам от 7 години,но се регистрирах тук преди броени седмици.Всяка литература свьрзана с културизма ми е интересна,купувал сьм и сьм изчел стотици списания и десетки книги,но човек се учи докато е жив и сьм сигурен,че в този сайт ще науча още много за този прекрасен спорт.                                                                                                                              Току-що излязох от поредната си 3 месечна НВД-рьст 169,74 кг,талия 77,грьб,без вьздух 123,бицепс,студен 44,5,бедро 63.Не знам колко ми е подкожната мазнина,но никога не сьм бил толкова чист.А започнах диетата при 90 кг,талия 94.По принцип без значение от сезона 5,6 месеца качвам маса,последвано от 3,4 месеца НВД  и така от години,но сьм забелязал че повече от 6,7 месеца няма смисьл да се качва,защото след това метаболизма се забавя много и започвам да се омазнявам.И може би заради тази ми стратегия разполагам с много добра сепарация.Повечето трениращи в БГ наблягат на трупането на маса и е рядкост да се забележо човек опитващ се да сепарира мускулите си и всеки се увлича от размера на рьцете си,гьрба си без да се опитва да подобри качеството им.След НВД,когато започна да се храня нормално тялото ми много бьрзо започва да си вьзврьща загубените размери,но понеже през тези 3 месеца метаболизма ми се е ускорил,качвам чиста ММ.                                                                                                                                  Понеже работата ми е свьрзана с пьтуване до Щатите,имам вьзможност да си набавям най доброто което е на пазара на много добри цени-любими са ми Анималите на Юнивьрсал и ги ползвам редовно.Сьщо така-No explode na BSN,Cell-tech,Nitro-tech na Muscletech,Gold Standar na ON,и много други.
Не знам от диетите ли,или от нещо друго,но толкова сьм привикнал да се ограничавам,че  идващите празници изобщо не ме тревожат.За мен е нещо нормално да сьм на НВД диета,а приятелите ми около мен да се тьпчат с пици,сладоледи,шоколади.В началото беше трудно,но вече свикнах.
Има една стратегия която сьм я прилагал,когато ми беше по трудно да устоя с празничните лакомства.Ако примерно знам че на 24 декември ще има обилна трапеза и ще има какво ли не на масата,правя си една НВД на 22 и 23,намалям вьглехидратите на около 100,150 грама за тези два дни и когато дойде 24 ям на воля без да се огразничавам каквото ми падне.Повечето тук, смятам че са наясно за какво говоря,какво става с тялото ми и защо не качвам мазнина .Така че има варианти да похапнеш без ограничения и в сьщото време да качиш ММ без излишните мазнини.
Успех на Всички.

29.11.08
08:44

“169,74 кг,талия 77,грьб,без вьздух 123,бицепс,студен 44,5” Баце как стават тия работи на 77 кила да вадиш 44 ръка???

29.11.08
09:40

С тренировки.За седем години невъзможно ли ти се струва ?
77кг при 169см ръст също трябва да ти говорят нещо.
И хайде да не обръщаме темата в спор.

ГН

29.11.08
10:30

След като тази година бях свалил до 77кг през юли, започнах отново да тренирам още от началото на август. Може да се каже че тогава започна сезонът за маса при мен, макар да исках да кача 3-4-5кг. Каква ирония... Миналата година исках да кача 6.5 кг, а качих...10кг. Тази година виках още по-малко - да речем, както казвам, 5кг. В момента съм 87.5кг. А имам още от подготвителния сезон... все пак ще се постарая да не стана повече от 88кг - само до момента, за 3.5 месеца вече съм качил 10.5кг. Също и това имах предвид като казвах, че не е трудно като пушиш да качваш маса.
С добавките съм зле... Храната ми е високопротеинна, но не много чиста. Често минавам 3гр/кг протеин. Общо взето единствената добавка, която съм пил през горепосочения пеиод е около 5кг суроватъчен протеин.
Доволен съм. И като видях еднитам промоции, се замислих за един Сайз-Он, тъкмо имам още месец тежки тренировки...ама какъв е смисъла като след това ще смъкна това, което съм качил, поне в голямата му част, защото макар и да продължа да тренирам, няма да пия креатинови матрици и т.н.

29.11.08
13:20

казано от immortal88 на 29.11.08, 08:44:

“169,74 кг,талия 77,грьб,без вьздух 123,бицепс,студен 44,5” Баце как стават тия работи на 77 кила да вадиш 44 ръка???

С много постоянство,лишения и воля.При моя рьст и много ниськ процент подкожна мазнина,тези мерки са напьлно достижими.

29.11.08
13:27

Аз съм решил в дните преди коледа и нова година да направя всичките си тренировки за всички мускулни групи.
По-леко,колкото да не изпускам тренировка.После ще почивам до 05.01.09.И почвам да тренирам нормално.

Мнението беше редактирано от Nike09 на 29.11.08 20:29.

29.11.08
14:14

казано от Nike09 на 29.11.08, 13:27:

Аз сам решил в дните преди коледа и нова година да направя всичките си тренировки за всички мускулни групи.
По-леко,колкото да не изпускам тренировка.После ще почивам до 05.01.09.И почвам да тренирам нормално.

Хмм, струва ми се добра идея :) Но пак ще качиш мазнина, няма как. Бе ако не ядете на Коледа и Нова Година, то кога? :D

29.11.08
17:20

От началото на септември до сега покачих ок. 5 килограма. От по-изчистен, сега изглеждам по-плътен. Промених, по-скоро доизчистих максимално изпълнениетп на някой упражнения и сега жъна резултатите от това. Във възстановяванетоп ми помагат - суроватъчен протеин изолат (NOW, доскоро ОН Голд и Нектар), протеинова матрица - Essence на Sytrax, ВСАА (primaforce, а прди тях ASN), аминокиселини - amino fuel, а сега ON 2222. Тези продукти (+витамини Оптимен или преди тях Адам, ленено масло, омеги и др. продукти на NOW) ми дават всичко, от което имам нужда. Наблегнал бях на ръцете, защото винаги съм ги считал като изоставащи. Преди 2 месеца и нещо мерките бяха 44см. студени, сега 45 студени, което показва, че корекциите, които направих помагат. От сега нататък ще се опитам да спра с трупането на маса, но може би ще допусна още 2-3 кила. Не съм спирал да тренирам, нито смятам да го правя, стига здраве да има :)

29.11.08
21:27

Повечето от нас (което е редно и нормално), ще почиват и ще празнуват по празниците. В тази връзка смятате ли, че приемането на доза Chitozan 1 час преди хранене три пъти дневно, ще повлияе наистина за това да не качиме драстично излишни килограми?Нямам предвид някакво яко плюскане, просто хранене без спорт за определен период.

Мнението беше редактирано от Иво Радев на 29.11.08 21:28.

29.11.08
21:43

казано от Иво Радев на 29.11.08, 21:27:

Повечето от нас (което е редно и нормално), ще почиват и ще празнуват по празниците. В тази връзка смятате ли, че приемането на доза Chitozan 1 час преди хранене три пъти дневно, ще повлияе наистина за това да не качиме драстично излишни килограми?Нямам предвид някакво яко плюскане, просто хранене без спорт за определен период.

Chitozan спира всички видове мазнини, което не е добре, защото се получава дефицит от витамин Б, който е мастноразтворим. За мен смисълът на въглехидратните и мастните блокери е единствено, когато ядеш само джънк фууд без нормална храна. Ако ядеж нормална храна и джънк фууд няма нужда от блокери.

29.11.08
22:01

казано от Hvanatema на 29.11.08, 21:43:

казано от Иво Радев на 29.11.08, 21:27:

Chitozan спира всички видове мазнини, което не е добре, защото се получава дефицит от витамин Б, който е мастноразтворим. За мен смисълът на въглехидратните и мастните блокери е единствено, когато ядеш само джънк фууд без нормална храна. Ако ядеж нормална храна и джънк фууд няма нужда от блокери.

Във всяка нормална храна има и мазнини, като визирам месото, мляко, яйца. За да няма недостиг в такъв случай на добри мазнини може да се приемат гел капсули EFA, които ще компенсират блокирането на мазнините от Хитозана.
Значи ли това, че Хитозана наистина работи добре като добавка и блокира действително мазнините?

29.11.08
23:12

Всичко е метаболизъм! Аз около 2 години съм ял какви ли не боклуци(най-вече бързи закуски, дюнери, пици...) не съм качил повече от 3 килограма, което даже е под нормата може би. Аз съм човек с бърз метаболизъм и дори да ям като прасе без да спортувам това не ми се отразява. Донякъде е добре, донякъде зле. :)

30.11.08
07:32

извинявам се за топика, но не забравяйте и хром пиколината ;)

30.11.08
08:05

казано от FRANKO1 на 30.11.08, 07:32:

Хах, подсети ме, че имам някъде у нас цяла опаковка :D

AZ

30.11.08
08:51

казано от Zingam на 28.11.08, 15:32:

казано от az100yan на 28.11.08, 11:02:

ПО-здрави

На 14 години без фитнес и без добавки ще качиш 2 килограма чисто за нула време! Малък си още, а говориш като някой 30 годишен културист с 15 години стаж!

Стига сте чели щуротии! Първо минете пубертета и тогава се правете на големи!

е аз казал ли съм,че взимам добавки?И с това твое мнение какво целиш-да ме откажеш от фитнеса ли?Както и да-то примера който си го дал показва,че културиста на 30 с 15 години стаж е  почнал приблизително от моята възраст.
Хайде поздрави!

DI

30.11.08
09:06

Off - Качил съм 3кг за 1 месец :) само на пилешко и ориз :P

30.11.08
11:34

казано от FRANKO1 на 30.11.08, 07:32:

Какво за него Франко, да го съчетаеме с Хитозана ли, или имаш нещо друго предвид?

30.11.08
13:16

аз мисля около 20 декември да почна да се отпускам...ще спра са си пия аминките и протеина...може да ходя да потичам 2-3 пъти...но вече като дойде коледа се захващам с алкохола и безразборната храна...и така та чак до нова година...и вече на 2-3 януари мисля да почна като вече си взема нов протеин...все пак трябва да се повеселим на празниците...един път в годината са...не трябва да се лишаваме от каквото и да е :)

Мнението беше редактирано от DaMp370 на 30.11.08 13:17.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1