Изолат или Гейнър? Разлика

30.11.08
12:39

Искам да попитам понеже това не ми е ясно каква е разликата между Излоат и Гейнър?
След като получа отговора ще задам следващия си въпрос... :)

DI

30.11.08
12:56

Е, какво трябва да ти отговорим :) едното е комбинация от много съставки с голямо количество въглехидрати, използва се при слаботелесни хора трениращи изцяло за маса.
Протеина или както казваш Изолата има по ограничен химичен състав от гейнъра, при него по ниското ниво на въглехидрати и по високото ниво на протеин в доза е показател за качеството на продукта. Изолата има много повече приложения от гейнърите, тъй като може да се използва в различни комбинации с различни цели, било то покачване на мускулна маса или диети с цел изгаряне на мазнини.
Според снимката на аватара ти, ако това си ти, за теб по добрия вариянт е качествен гейнър.

Мнението беше редактирано от DiscoveryCold на 30.11.08 12:57.

30.11.08
13:26

ами аз преди около 2 седмици си купих  Alternative Whey Gainer на Alternative Nutrition.знам че не е качествен продукт но го звех нарочно защото това ми е първия протеин...мисля до коледа някъде да го изпия и от там да си направя кратка пауза от добавки и тренировки поне до 2-3 януари...както и да е...също така пия и BCAA на MLO от който вече ми останаха около 30 хапа...
може ли да ми кажете какъж гейнър да си взема като се има предвид добро съотношение между качество и цена...
П.П.иначе този на снимката съм аз :)

Мерси предварително!!!

Мнението беше редактирано от DaMp370 на 30.11.08 13:26.

казано от DaMp370 на 30.11.08, 13:26:

ами аз преди около 2 седмици си купих  Alternative Whey Gainer на Alternative Nutrition.знам че не е качествен продукт но го звех нарочно защото това ми е първия ПРОТЕИН...мисля до коледа някъде да го изпия и от там да си направя кратка пауза от добавки и тренировки поне до 2-3 януари...както и да е...също така пия и BCAA на MLO от който вече ми останаха около 30 хапа...
може ли да ми кажете какъж гейнър да си взема като се има предвид добро съотношение между качество и цена...

Мерси предварително!!!

Това което си купил,не е протеин,а гейнър.То даже си пише ама кой да чете...

30.11.08
15:12

казано от Траян Атанасов на 30.11.08, 14:47:

Това което си купил,не е протеин,а гейнър.То даже си пише ама кой да чете...

aз знам че е гейнър просто питах каква е разликата и така...иначе просто като казвам какво пия казвам протеин а не гейнър...

СБ

30.11.08
15:19

Не знам какви сметки правиш до Коледа да го пиш, но разфасовката от 1,5 кг свършва максимум за 8 дни. А ти смяташ да го пиеш 25 дни 1500грама, това прави на ден едва смешните 60 грама???

30.11.08
15:26

Разликата е големшка ;) Май е по-добре сам да се ориентираш кое какво е като почетеш малко материали от сайта. Не е въпроса да им отговаряш правилно какво пиеш, а да знаеш ЗАЩО, С КАКВА ЦЕЛ поемаш съответния прах ;)

30.11.08
17:49

ами аз преди около 2 седмици си купих  Alternative Whey Gainer на Alternative Nutrition.знам че не е качествен продукт но го звех нарочно защото това ми е първия протеин...мисля до коледа някъде да го изпия и от там да си направя кратка пауза от добавки и тренировки поне до 2-3 януари...както и да е...също така пия и BCAA на MLO от който вече ми останаха около 30 хапа...

Мерси предварително!!!

Погрешно мислене, DaMp370... “Гейнър” не е вид “Протеин” - това са различни неща! “Гейнър” е добавка, в която преобладават въглехидратите (от 60 до 85% средно), а “протеин” е добавка, в която белтъчините са 70-95% (в различните видове)... Така че гейнърите на са вид протеин, а съвсем различен вид хранителна добавка.

СЪВЕТ - на която и фирма гейнър да си избереш, гледай да си докарваш към 4000 ккал общо с храната и около 200-250 г. белтъчини!

По-здрави!

30.11.08
18:38

казано от nikolaBULL на 30.11.08, 17:49:

Мерси предварително!!!

Погрешно мислене, DaMp370... “Гейнър” не е вид “Протеин” - това са различни неща! “Гейнър” е добавка, в която преобладават въглехидратите (от 60 до 85% средно), а “протеин” е добавка, в която белтъчините са 70-95% (в различните видове)... Така че гейнърите на са вид протеин, а съвсем различен вид хранителна добавка.

СЪВЕТ - на която и фирма гейнър да си избереш, гледай да си докарваш към 4000 ккал общо с храната и около 200-250 г. белтъчини!

По-здрави!

Как ги даваш тия сьвети относно калориите и протеините които трябва да приема?Как ги сметна?Знаеш ли го колко килограма е?

казано от nedko petrov на 30.11.08, 18:38:

казано от nikolaBULL на 30.11.08, 17:49:

Мерси предварително!!!

По-здрави!

Как ги даваш тия сьвети относно калориите и протеините които трябва да приема?Как ги сметна?Знаеш ли го колко килограма е?

ако е 60-70 кг с  4000 калории :D ще стане прасенце

30.11.08
20:46

ами около 75 кг съм обаче съм висок 193 см а на този ръст с тези кила изглеждам хилав...

30.11.08
21:55

казано от DaMp370 на 30.11.08, 20:46:

ами около 75 кг съм обаче съм висок 193 см а на този ръст с тези кила изглеждам хилав...

Ха-ха-ха... Значи съм улучил! То си беше ясно горе-долу! За един подрастващ организъм 4000 ккал не са много, а при този ръст даже може и да са малко!... Но ти почни от тази основа и следи резултатите и коригирай в движение. И както ти казаха по-горе, ако вземаш гейнър то тогава би трябвало да го приемаш поне по 100-150 г. дневно, отделно от другата ти храна, което ще ти осигури екстра 500-700 ккал отгоре. Защото, ако спазваш някакъв хранителен режим и с него държиш тези 75 кила, калориите отгоре дадени от гейнъра би трябвало да дадат необходимия тласък в правилната посока.

И естесвено яки тренировки с базови упражнения не повече от 3-4 пъти седмично! ;-)

30.11.08
22:29

казано от DaMp370 на 30.11.08, 20:46:

Наистина ще имаш нужда от яко хапване за да ги изпьлниш тези 193 см

01.12.08
21:29

добре а понеже не ми е много ясно...може ли да ми кажете един примерен режим за набавяне на тия 4000 ккал...и другото което е като приемам тия 4000 ккал колко горе доло ще ми е съотношението между въглехидрати и белтъци?

искам да попитам е дали организма ми ще може да усвоява цялата тази храна защото той (организма) не е свикнал на такова нещо...

а и може ли да ми предложите някой гейнър който да си взема...
аз лично съм се ориентирал към American MASS

Мерси предварително!!!

Мнението беше редактирано от DaMp370 на 01.12.08 21:31.

03.12.08
19:08

може ли да получа отговор...

03.12.08
19:14

казано от DaMp370 на 01.12.08, 21:29:

добре а понеже не ми е много ясно...може ли да ми кажете един примерен режим за набавяне на тия 4000 ккал...и другото което е като приемам тия 4000 ккал колко горе доло ще ми е съотношението между въглехидрати и белтъци?

Шефче,половината форум е пълен с такива  въпроси.Ебахти!
Избираш си диета,смяташ си калориите,правиш си режим.На готово-отиваш при Белчо Христов а.к.а. Питона плащаш му и той ти прави режим.

искам да попитам е дали организма ми ще може да усвоява цялата тази храна защото той (организма) не е свикнал на такова нещо...

Ще свикне.

Мерси предварително!!!

Добър избор,но имай впредвид как ще го пиеш.

03.12.08
20:16

казано от tra^la^la на 03.12.08, 19:14:

Мерси предварително!!!

Добър избор,но имай впредвид как ще го пиеш.

в какъв смисъл как ще го пия?

03.12.08
20:22

Гейнърите обикновенно са голямо количество на килограми,но малко на сървинги и доста пари.Как ще го пиеш значи-или го пиеш по етикет(че и повече) или не го пиеш,защото да го пестиш-по една доза на 3 дни или една доза само когато тренирам,файда няма.

07.12.08
18:47

Няма тук да ти изготвяме хранителни режими наготово... Иначе гейнъра го приемай по 100г. сутрин веднага като се събудиш и веднага след тренировка. Ако го приемаш с по 250мл прясно мляко 3.5% ще имаш екстра около 1000ккал. Като си набавиш и още 2500-3000ккал от храната ето ти 3500-4000ккал. Съотношението може да бъде Б/М/В - 30%/30%/40%.

Ти си подбери храните, количеството и времето през което ще ги консумираш...

Успех!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1