01.12.08
12:14
Здравейте. Изчетох всичко което има в сайта за видовете телесни типове, обаче малко се двуумя какъв точно съм..
Мезоморфен ектоморф или Балансиран ектоморф. Мисля, че трябва да съм нещо подобно на тия 2те.
Ето какви са ми данните:
Години: 17
Ръст: 184 см
Тегло: 79 кг
Китка: 18 см
Глезен: 22 см
Процент подкожни мазнини: около 16% (според онези уреди дет седят пред някой аптеки)
———
Ако е нужно ето още размери за всеки случай:
Ръка: 37 см
Предмишница: 31 см
Бедра: 56 см
Прасец: 39 см
Гръдна: 110 см
*Сравнително бързо качвам ММ, но при прекъсване на тренировки доста бързо свалям.
Не мога да определя с тънки или средно дебели кости съм, за това давам тук размерите за да прецените. Моля за помощ тъй като се опитвам да се ориентирам към някаква диета и тип тренировка.
Мерси предварително.
Темата беше редактирана от Петров на 02.12.08 15:19.
Със снимка ще е най-лесно да се разбере, защото с тея 16% BF едва ли си ектоморф, по-скоро си мезоморф.
Според мен си балансиран мезоморф, но все пак изчакай и на другите мненията.
Мнението беше редактирано от Hvanatema на 01.12.08 12:53.
Мерси.
Ето още 2 снимки: http://img253.imageshack.us/img253/5733/image0132vb6.jpg
http://img253.imageshack.us/img253/7460/image0142iq5.jpg
01.12.08
17:20
Ектоморф,според мен.
А аз пък си мисля, че съм нещо точно по средата .. Мезоморфен ектоморф
Хъм... чакам други мнения.
ектоморф си естествено ! ...не всеки може да се нарече мезоморф - все пак няй-добрата физика
Добре де, въпроса е какъв ектоморф по-точно..?
Аз най-много се оприличавам с това “Средно високи до високи с ясно различима мускулатура и средно дебели до дебели кости. Широки длани и пръсти с дължина близка до тази на дланта.” Дланите са ми широки и пръстите са ми с дължината на дланта. Смятам, че съм средно висок и тук вече не знам за костите.. определено не са ми дебели, но не ми се виждат и толкова тънки..
Мнението беше редактирано от Петров на 01.12.08 22:35.
две-трети ектоморф - една мезоморф :) И какво толкова? Трябва ти опит и знания за да можеш да осъзнаеш и натрупаш достатъчно познания за своята уникална структура на организма... всичко друго е обобщаване, някаква рамки в много, много голям мащаб на картата :)
Мнението беше редактирано от Владимир Недков на 01.12.08 22:55.
казано от Emil_mlo на 01.12.08, 22:49:
две-трети ектоморф - една мезоморф :) И какво толкова? Трябва ти опит и знания за да можеш да осъзнаеш и натрупаш достатъчно познания за своята уникална структура на организма... всичко друго е обобщаване, някаква рамки в много, много голям мащаб на картата :)
Няма ръкопляскащ емотикон, затова не знам какво още да сложа :) Много добре казано.
И какво толкова? Трябва ти опит и знания за да можеш да осъзнаеш и натрупаш достатъчно познания за своята уникална структура на организма...
Подкрепям 100%
Благодаря. Опита не ми чак толкова голям, за това и попитах тук. Свикнал съм като не знам нещо, да прочета. Като прочета обаче и не намеря отговор на върпоса си питам тук. Благодаря за отговорите :)
Лек ден! :)
Според мен си мезоморф.При тия физически данни на 17 годишна възраст какво друго може да бъдеш?Има 20-25 годишни мъже с много по-слабо телосложение.Тия мерки са добри дори за възрастен,а при 17-годишен за какво говорят?
батка ти може и ендоморф да си ама яденето да ти е такова, че да си тея кг
моита генетика е трудна за определяне много трудно качвам ама мускули свалям супер лесно 3-4 дни да не ям като хората и -половин сант на ръката а от гърба с килограми свалям направо
Мнението беше редактирано от ^MaD^ на 03.12.08 07:23.
04.12.08
17:56
Вместо да се чудиш към кои категории спадаш ,тренирай и хапвай и точката. Тези определения “мезоморф”,”ектоморф” в никой учебник ги няма,освен нещо от типа “теория и методика на спорта”.Създали са ги преди има-няма 50 години някакви измислени професорчетата като тези от НСА със специалност “лека атлетика” , “спортна медицина на тежката атлетика” и тем подобни(оня ден ги гледах награждават наши борци ,ректорите им са 40 годишни професори по “борба”). В класическата анатомия на човека няма такива понятия ,измислили са ги по-късно за приблизително определяне ,в което няма нищо лошо ,но да обръщаш голямо внимание на такъв критерии си е пълна глупост. Най-малкото защото има “ектоморфи” които след прекарано заболяване стават “ендоморфи” и излиза ,че може да си какъвто си поискаш. Един приятел беше “ектоморф” докато не метна зоба и сега не може да определиш къв “морф” е...
Мнението беше редактирано от introducer на 04.12.08 17:57.
Четейки първите мнения си мислех да драсна нещо от сорта на “Какво значение има по дяволите” и очаквах лавина от “уу нищо не разбираш ти”, но явно и други мислят така. Просто наистина не виждам какво ще промени тренировките ти една тъпа класификация.
Поздрави
Главната ми идея беше да разбера каква диета ще е най-ефективна при мен. ВВД или РБД. Ама явно ще трябва да опитам. Вярно е че при всеки е различно, но просто ми трябваше някаква насока. :) Благодаря за коментарите ;)
Toва как усвояваш въглехидратите е важното при определянето на диетата за качване на килограми. Ако не можеш да ги усвояваш добре, не е нужно да се тъпчеш с килограми ориз и картофи. Ако пак ги усвояваш и не качваш много мазнини, тогава отделяй в обедните часове между протеиновите хапвания за едно с ориз и картофи яко.
казано от Emil_mlo на 04.12.08, 19:35:
Toва как усвояваш въглехидратите е важното при определянето на диетата за качване на килограми. Ако не можеш да ги усвояваш добре, не е нужно да се тъпчеш с килограми ориз и картофи. Ако пак ги усвояваш и не качваш много мазнини, тогава отделяй в обедните часове между протеиновите хапвания за едно с ориз и картофи яко.
Аха.. ами по мой скромни наблюдения добре усвоявам въглехидратите, нямам склонност към трупане на мазнини. Като казваш в обедните часове между протеиновите това означава в ранния следобед ли? :) Тъй като имам протеинови хапвания около 13-14 часа после около 15-16 часа...
Да, между тези две хранения (ако не тренираш) можеш да направиш едно яко блъскане със сложни въглехидрати до пръсване, щом искаш да качваш килограми е супер :)
казано от Петров на 01.12.08, 12:14:
Здравейте. Изчетох всичко което има в сайта за видовете телесни типове, обаче малко се двуумя какъв точно съм..
Мезоморфен ектоморф или Балансиран ектоморф. Мисля, че трябва да съм нещо подобно на тия 2те.
Ето какви са ми данните:Години: 17
Ръст: 184 см
Тегло: 79 кг
Китка: 18 см
Глезен: 22 см
Процент подкожни мазнини: около 16% (според онези уреди дет седят пред някой аптеки)
———
Ако е нужно ето още размери за всеки случай:
Ръка: 37 см
Предмишница: 31 см
Бедра: 56 см
Прасец: 39 см
Гръдна: 110 см
*Сравнително бързо качвам ММ, но при прекъсване на тренировки доста бързо свалям.Не мога да определя с тънки или средно дебели кости съм, за това давам тук размерите за да прецените. Моля за помощ тъй като се опитвам да се ориентирам към някаква диета и тип тренировка.
Мерси предварително.
Спомни си преди да влезнеш в пубертета какво дете си бил - слабо,дебело или мускулесто(силно казано но ако си минавал за по-як сред връстниците си).Такъв е и телесният ти тип.
16.12.08
22:50
Аз сега чувам за типовете тяло!
Мнението беше редактирано от Bodybildara на 16.12.08 22:52.
А някой може ли да определи какъв тип тяло е мойто?
Висок съм 173см.
Тежа 70кг.
Снимки имам в профила си.
23.12.08
19:00
Николау може ли да ми кажеш значи ас какъв вид сам до преди 1 и 3 4 месеца бях много слаб изведнаж качих 14 кг и се качих с 6 санта на височина и ми излязаха дори стрии не тренирах наварших 16 отидох на фитнес но пак нямах никаква сила както малак бутах 15 3 пати на лега