’’Кулутиризмът’’ като спорт

30.11.08
19:32

Здравейте на всички.Имам 1 въпрос към вас - в много други спортове,освен в културизма,хората тренират на групи.И искам да ви попитам има ли някъде в бургас ‘’Културизмът’’ като спорт.Примерно да тренирате 1 групичка от 5-6 човека с треньор,да ти казва какви добавки да вземаш и такива работи

30.11.08
20:04

“културизъм” е чисто индивидуален спорт. затова се работи с всеки поотделно. не само в бургас, ами за никъде не съм чувал, че има .... “групови” тренировки по културизъм, а клубове иначе, има

30.11.08
21:01

А би ли ми казъл за клубовете малко повече :)

01.12.08
05:40

Даваш 5 лв и имаш персонален трениор ;)

AZ

01.12.08
11:56

Културист ли си тръгнал да ставаш?

FZ

01.12.08
13:06

казано от Fantaa на 30.11.08, 19:32:

Здравейте на всички.Имам 1 въпрос към вас - в много други спортове,освен в културизма,хората тренират на групи.И искам да ви попитам има ли някъде в бургас ‘’Културизмът’’ като спорт.Примерно да тренирате 1 групичка от 5-6 човека с треньор,да ти казва какви добавки да вземаш и такива работи

Няма такива групи , ако искаш някой да работи индивидуално с теб си хвани персонален фитнес инструктор , който да ти  направи тренировъчна програма и хранителен режим .

Sha6ma много евтино при тебе бе 5 лв.  ;-)

Мнението беше редактирано от FZKTWGS на 01.12.08 13:07.

02.12.08
03:44

хаха Ем навремето в залата ми имаше интруктор , ама сега  няма мн пари и немогат да си го позволят . Иначе на трен беше 5 лб :)

02.12.08
08:41

хаха Ем навремето в залата ми имаше интруктор , ама сега  няма мн пари и немогат да си го позволят . Иначе на трен беше 5 лб

Било е, ама отдавна!
:)

02.12.08
15:06

Аз се радвам, че почнах в една от най-хубавите зали във Варна ( ТИМ ) . Там инструкторите без да им плащам ми обясняваха в началото кое, как, къде.... и съм в добри отношения с тях :)

FZ

02.12.08
15:50

казано от Sha6ma на 02.12.08, 15:06:

Аз се радвам, че почнах в една от най-хубавите зали във Варна ( ТИМ ) . Там инструкторите без да им плащам ми обясняваха в началото кое, как, къде.... и съм в добри отношения с тях :)

Това е похвално , малко хора го правят

02.12.08
17:20

казано от Sha6ma на 02.12.08, 15:06:

Епа кво нема да почнеш там, нали си ‘промутренски’ настроен - възхищавай им се...

Мнението беше редактирано от ozo на 02.12.08 17:20.

02.12.08
17:53

Ем дам мн свесни се оказаха всичките . Което може да служи като съвет за начинаещите :)

Мнението беше редактирано от Sha6ma на 02.12.08 17:54.

03.12.08
19:42

Че инстуктора в никоя зала няма да ти откаже да ти покаже дадено упражнение,ако го попиташ...Той затова е сложен там,вече ако искаш индивидуално да се занимава с теб,да ти води тренировките,режимите и т.н се плаща.

11.12.08
07:00

Така като гледам - май не получи много ясни отговори!
Ще си позволя да коментирам аз, и ще се радвам да мога да ти помогна!
Според мен са важни няколко неща:
1. Приятел - /прости начина ми на обръщание/... подкрепям момчетата, които казват, че културизма е индивидуален спорт. Защо? Защото това не е фигурно пързаляне, за да ти показват ежедневно съчетания и ти само да ги заучаваш. Искаш да станеш културист. Ами добре. Започни да се изучаваш. Започни да търсиш къде е оптимума и максимума ти. Това е културизма. Красота и баланс, постигнат чрез самоопознаване. Ще е нужно да научиш за себе си:
- Какво и колко да хапваш. Какви храни да риемаш, за да растеш и то така, че да не повредиш организма си в цялата тази олелия от некачествени храни
- Как и какво да правиш по време на тренировка. На какво и как да наблегнеш за да постигнеш желания резултат. Как да отсееш глупостите, които се правят в залата и да изградиш стриктна система на тренировка за да започнеш да растеш и да се развиваш.
Да зиградиш начина си на мислене така, че да работи за теб, да се “дресираш” ... т.е. да изградиш дисциплината в себе си и нищо д ане е в състояние да те изкара от залата, щом имаш цел.
- Да забравиш неща, като алкохол в промишлени количества на купони, цигарите!
Културиста от край време си е една дисциплинирана машина. Много момчета ще ме обвинят, че те убеждавам да се вманиячаваш. Не го правя, не те убеждавам в нищо, но без да се превърнеш в човек, за който това е цел номер 1, няма да псотигнеш нищо. Културист, това означава да превърнеш този спорт в начин на живот. И всяко избягване извън пътеката на дисциплината те отдалечава от целта.
Това мога да кажа накратко.
трудно ще е да намериш инструктор. Всеки такъв ще те поведе чрез това, което е научил. Но много често теоретичните постановки не са достатъчни за да можеш да напреднеш. Нужно е да започнеш да се вслушваш в тялото и мисълта си. Накратко - ще е нужно д анакараш плът и психика да се хванат ръка за ръка и вслушвайки се във всяка тяхна реакция и сигнал да ги накараш да работят за набелязаната  цел.
Това е казано най- най - кратко.
Харесва ти ли не... хванеш ли се - моя съвет е търси себе си, а не инструктор. Можеш да се допитваш до опитните, но истината е вътре в теб. Ако имаш волята и силата да се справиш - ще имаш и резултата.
Инструктора няма да ти даде нито воля, нито пътя който имаш да извървиш.
той ще ти покаже само посоката. А нея и сам можеш да намериш.
1. Четене и самообразоване.
2. Опитвай, експериментирай и трупай личен опит.
3. Дисциплина и пълна психическа и физическа хигиена.
Ако можеш да се справиш... т.е. ако мислиш че можеш да се лишиш от много неща и да се справиш - значи вече си направил важната крачка.
От мен толкова!
Успех!
Ако имаш някакви въпроси и мислиш, че мога да ти отговоря - пиши на лична!
Успех!

DE

11.12.08
09:22

Ако и мнението ти беше по-кратко съм сигурен, че доста повече хора щяха да го прочетат, отколкото сега.
Индивидуален е спорта, такива “групички” не съществуват.

11.12.08
12:23

казано от death на 11.12.08, 09:22:

Ако и мнението ти беше по-кратко съм сигурен, че доста повече хора щяха да го прочетат, отколкото сега.
Индивидуален е спорта, такива “групички” не съществуват.

;-)

13.12.08
22:49

казано от Велин Иванов на 11.12.08, 07:00:

Културиста от край време си е една дисциплинирана машина. Много момчета ще ме обвинят, че те убеждавам да се вманиячаваш. Не го правя, не те убеждавам в нищо, но без да се превърнеш в човек, за който това е цел номер 1, няма да псотигнеш нищо. Културист, това означава да превърнеш този спорт в начин на живот. И всяко избягване извън пътеката на дисциплината те отдалечава от целта.

Това е!

15.12.08
13:30

Благодаря за подкрепата, Ultima Ratio!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1