01.12.08
20:21
В най-новата си книга “Чудото на овесените трици” д-р Дюкан препоръчва на всеки етап от прочутата му диета да се консумират овесени трици. Защо ли? Защото овесените трици предпазват от сърдечно-съдови заболявания, от рак на дебелото черво и от диабет. Защото намаляват холестерола и убиват апетита. Защото ако изобщо съществува храна-панацея, то овесените трици са именно такава храна. Впрочем самият д-р Дюкан говори не за храна, а за чудо.
Чудо?
Ето една дума, която изглежда странно, написана от лекар, при това в самото заглавие на книгата му.Защо съм я написал ли? Просто защото е вярна. Овесените трици са чудотворна храна. И действието им, и силата им контрастират със скромния им вид и незначителната им цена.
Овесените трици са храна с огромна роля в четирите най-главни области на профилактиката. Те имат пряко, силно и научно доказано въздействие върху двата патентовани убийци на модерните времена - холестерола и рака. Както и върху още два изключително рискови за здравето фактори - диабета и свръхтеглото. Впрочем свръхтеглото изпълнява функцията на катализатор и на холестерола, и на рака, и на диабета.
Кое лекарство, коя друга храна може да се похвали с подобен ефект? Остава само да ви докажа, че това е така, и тази книга е написана точно с тази цел.
Този път прав ли е, или това е поредната му странна книга?
И въобще какво мислите за овесените трици?
Темата беше редактирана от longway на 01.12.08 20:23.
01.12.08
20:51
Чак пък...
Единственото, което мисля за овсените трици е, че не си струва времето да се разсъждава за тях. Нещо си там, чувал съм че прокарват добре, ако някой го мъчат стомашни проблеми от този род ... Надали нещо лошо ще стане ако се консумират, надали и кой знае каква полза ще има.
Но след “Да отслабнем завинаги” аз поне не бих се занимавал да се запознавам със следващите книги на доктора, просто нямам нито толкова време за губене, нито толкова железни нерви.
01.12.08
21:42
Мисля, че няма такова нещо като храна-панацея, нито лекарство-панацея и т.н. И според мен един лекар трябва най-добре да знае това. Но пък той човека иска да си продава книгата и ....чудо... Защото хората по принцип много обичат да вярват , че като пият някакво хапче, купят си разни вибриращи колани и всичко ще е о.к., ще станат слаби, здрави, красиви. Да , ама няма такова нещо.
04.12.08
06:43
От време на време ги използвам...Но не се вманиячавам по разни течения, още повече по Дюкан- извинете, но го смятам за пълен некадърник. когато човек избере за себе си някакъв умерен и премерен начин на хранене и на живот въобще, а не спазва еднодневни тридневни, двуседмични и петмесечни диети с начало и край, а в същото време без ясна концепция за здравето си.... Ето това е вече победа, а не че си “устискал” без шоколад 8 дни !!!!
11.12.08
19:11
Добавайте овесени трици във вашите овесени ядки или мюсли :).
Izvinqvam se predvaritelno che puskam vyprosa si tuk.. no sym nova vyv foruma i oshte ne sym naqsno.. kak stoqt neshtata
Ta iskah da popitam.. za dietata na Pier Dukan.. dali moje da q sychetavam sys sport,tui kato sym aktivno sportuvashta i
nejelaq da prekratqvam?
Петко К - като си нова, прочети първо правилата и пиши на кирилица!
Мнението беше редактирано от Петко К на 09.04.09 20:07.