Креатин

24.11.08
20:51

здравейте имам няколко въпросчета 
може ли да ми предложите креатин от които да има ефект
и да не е много скъп :)
може ли да се нацепи кожата от креатина? имам един приятел каза че е пил само креатин и кожата при бицепса е нацепена
от това че изведнъж е качил много мускулна маса.
искам да попитам може ли да се пие по този начин :
(мой приятел)- Трябва да имаш 1-во зареждащ период които да ти е 10 гр 5 дни
независимо дали тренираш  или не.
след това имаш захранващ които ти е 8 гр и постепено ги намаляваш до катато не стигнеш до 4 гр и пиеш един месец.
и трябва да пиеш по минимално 3 литра вода на ден.
дали е правилно така да се пие?
и още един въпрос ако го пия както трябва дали ще има странични ефекти и т.н?
Благодаря преварително :)

DI

24.11.08
21:13

казано от Unreal на 24.11.08, 20:51:

здравейте имам няколко въпросчета 
може ли да ми предложите креатин от които да има ефект
и да не е много скъп :)

Всичко евтино е боклук.

може ли да се нацепи кожата от креатина? имам един приятел каза че е пил само креатин и кожата при бицепса е нацепена
от това че изведнъж е качил много мускулна маса.

Зависи от кожата ти. Нивото на колаген и еластичноста и, като предпазно средство използвай овлажняващи кожата(мазни) кремове.
http://www.bb-team.org/articles/789/

искам да попитам може ли да се пие по този начин :
(мой приятел)- Трябва да имаш 1-во зареждащ период които да ти е 10 гр 5 дни
независимо дали тренираш  или не.
след това имаш захранващ които ти е 8 гр и постепено ги намаляваш до катато не стигнеш до 4 гр и пиеш един месец.

Зависи от вида на креатина, който използваш.

и трябва да пиеш по минимално 3 литра вода на ден.

Водата винаги е в плюс! И със и без креатин гледай да не оставаш жаден. 3 литра е напълно нормално количество вода за ден.

и още един въпрос ако го пия както трябва дали ще има странични ефекти и т.н?

Ако нямаш проблеми с бъбреците, нямаш основание да се притесняваш, при условие че ползваш качествен продукт.

Мнението беше редактирано от DiscoveryCold на 24.11.08 21:15.

24.11.08
21:39

някакви предложения за креатина ?
както виждам хората не са много доволни от Нутрим и Biogame.

Благодаря за бързия отговор :)

24.11.08
21:54

Както биха ти отговорили и другите потребители - “всичко западно”.

24.11.08
22:16

казано от Unreal на 24.11.08, 21:39:

някакви предложения за креатина ?
както виждам хората не са много доволни от Нутрим и Biogame.

Тия двата в черния списък. От качеството на креатина не трябва да се пести!
Виж на silabg.com имат много видове. Все един вносен ще ти влезе в бюджета.
Иначе аз съм най-доволен от креатина на Optimum. ;-)

Мнението беше редактирано от exstasy на 24.11.08 22:31.

СБ

25.11.08
07:39

Моят глас отива за СЕЕ (креатин етил естера). Основната причина е, че не задържа вода както при монохидрата. Иначе вкуса му е мн неприятен. Фирмите, от които може да избереш са доста и има много изгодни предложения!

25.11.08
12:01

казано от Сила БГ на 25.11.08, 07:39:

Моят глас отива за СЕЕ (креатин етил естера). Основната причина е, че не задържа вода както при монохидрата. Иначе вкуса му е мн неприятен. Фирмите, от които може да избереш са доста и има много изгодни предложения!

Но независимо от задръжката на вода, монохидрата като, че ли остава най-силно действащия от всички креатини. Той е в основата за повишаване на силата. Проблема е, че не всички имат поносимост към него включително и аз за съжаление.

Мнението беше редактирано от Иво Радев на 25.11.08 12:02.

казано от LttS на 24.11.08, 21:54:

Както биха ти отговорили и другите потребители - “всичко западно”.

+1

СБ

25.11.08
14:29

казано от Иво Радев на 25.11.08, 12:01:

казано от Сила БГ на 25.11.08, 07:39:

Но независимо от задръжката на вода, монохидрата като, че ли остава най-силно действащия от всички креатини. Той е в основата за повишаване на силата. Проблема е, че не всички имат поносимост към него включително и аз за съжаление.

И аз съм така... много се подувам и губя тонус... затова и моят избор е СЕЕ-то, макар че, казах го вече веднъж ... “it tastes like ass”!!

Мнението беше редактирано от Сила БГ на 25.11.08 14:34.

25.11.08
14:50

казано от Sha6ma на 25.11.08, 14:15:

Еби кретина , джаскай дека , Няма странични ефекти и няма да ти се нацепи кожата .

Според профила:
Рожден ден    Юни 19, 1989
Няма да е зле да седнеш да прочетеш нещо, може да понаучиш нещо пък и да се научиш да пишеш грамотно. ;-)

Мнението беше редактирано от exstasy на 25.11.08 14:51.

25.11.08
15:14

казано от exstasy на 25.11.08, 14:50:

казано от Sha6ma на 25.11.08, 14:15:

Еби кретина , джаскай дека , Няма странични ефекти и няма да ти се нацепи кожата .

Според профила:
Рожден ден    Юни 19, 1989
Няма да е зле да седнеш да прочетеш нещо, може да понаучиш нещо пък и да се научиш да пишеш грамотно. ;-)

Имаме си господин по Български език . Честито печелиш 300 лв на месец. Спокойно знам достатачно и за добавките и за тренировките . На момчето с креатина да се разрови има бая инфо, да не го мързи. Мн сме докачливи тука. А и кво си ми писал датата на раждане ще ми праиш годишен хороскоп сигурно ....

Мнението беше редактирано от Sha6ma на 25.11.08 15:16.

25.11.08
15:19

казано от Sha6ma на 25.11.08, 15:14:

Спокойно знам достатачно и за добавките и за тренировките .

Ще ти отговоря в твой стил:
Темата е за креатин, де се буташ с тая дека. :)

25.11.08
16:10

Какви са тия Деки,какви са тези глупости-сбьркал си сайта.
Щом не ви харесва вкуса на Етил Естера,защо не си вземете на капсули?Аз такьв ползвам сега и сьм доволен.

СБ

25.11.08
16:17

казано от nedko petrov на 25.11.08, 16:10:

Щом не ви харесва вкуса на Етил Естера,защо не си вземете на капсули?Аз такьв ползвам сега и сьм доволен.

И това е вариант, дори много добър... но е по-скъп откъм количество в опаковка/количество/цена за доза. Общо взето същият принцип важи за всички продукти на капсули (аминки, креатин, БЦАА и т.н.)

25.11.08
16:55

казано от nedko petrov на 25.11.08, 16:10:

Коя марка ползваш и дали има ефекта на монохидрата /силата/?
Също така подува ли те?

25.11.08
18:20

казано от exstasy на 25.11.08, 15:19:

казано от Sha6ma на 25.11.08, 15:14:

Спокойно знам достатачно и за добавките и за тренировките .

Ще ти отговоря в твой стил:
Темата е за креатин, де се буташ с тая дека. :)

Тва с деката беше шега. Темата с креатин е повече от изчерпана. Нека потърси ;)

25.11.08
19:16

Няма какво да търся хората ми отговориха :)
Благодаря на всички

03.12.08
15:14

отново имам няколко въпроса :)
ето ги и тях
кое е по-добре креатин или протеин?
кое от двете има по голям ефект?
може ли да пия само креатин или само протеин?
може ли дами кажете някои добър протеин.
чудя се какво да си зема креатин или протеин и за това реших да ви попитам. :P

Благодаря предварително :)

Мнението беше редактирано от Unreal на 03.12.08 15:15.

03.12.08
15:55

Двете неща са корено различни . Едното те въстановява  и ти дава нужните съставки на организма . Също така те храни повреме на сън , докато креатини дава повече енергия сила и пълни мусколите с вода и те по този начин растът по-бързо.  Ако приемаш двете едновременно няма да си разочерован , но ако имаш възможност само 1-то , то предпоръчвам ти протеина особено ако си с малък стаж ;)

03.12.08
20:27

някакви съвети за хубав протеин и г/д колко пари струва и колко време се пие :)

Мнението беше редактирано от Unreal на 03.12.08 21:08.

04.12.08
09:24

Батка глупости са това аз преди кво ли не взимах креатини протеини амино чудеса разни ефекта е смешен и не си заслужава парите. Аз почнах да тренирам преди около половин година сериозно пак и съм качил 10кг само с храна ! вместо да се тъпчеш със съмнителни прахчета взимаи си пуешко/пилешко месо и набиваи яко с орис и картофи яко кисели млекца от вр на вр пърженко и така ако не ми вярваш вземи си са креатин пии го 1 месец после направи 2 седмици почивка и следващя месец направи цикал с храна ама както си трябва по 1/2 кг пилешко на ден и другото квото доиде и да видиш кога ще има повече ефект :)

04.12.08
15:05

Човека е прав !

04.12.08
15:24

Да, ако нямаш време за правилно хранене идват добавките. Но до сега не съм пил добавки които да ми дават такава енергия и тонус като добрата храна и дългия сън. За съжеление вече и двете са изключение при мене. Сега съм първа седмица на ANimal Pump и съм доволен. Протеина и аминото се подразбират. Винаги когато имам пари си взимам от тях.  Успех

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1