Болки в лакътната кост

03.12.08
11:53

Това е външната кост на предмишницата.
След като правя бицепсово сгъване с щанга (защото го правя с прав лост) чувствам болка в точно определено място на двете кости.Сякаш са натъртени и като натисна боли доста.
Идеи как да си помогна?

П.С. естествено без шеги от сорта на “спри бицепсовото сгъване ;)”

03.12.08
12:40

Често срещъна травма, има нерв там, който като се засегне и възпали боли кофти. Трябва хубаво да възстановяваш, да правиш повече повторения и да има изпомпване на кръв към предмишницата, можеш да правиш упражнения за предмишница.

03.12.08
15:22

Намали работните тежести, дай почивка, мажи с кремове, ползвай налакътници... При движенията за трицепс не те ли боли също?

03.12.08
15:52

Като се замисля при френското не ме боли.По скоро при пулоувъра...
Тежестите незнам дали ще ги намаля, но определено ще започна да се мажа с нещо за такива случаи.

А ,Емо, ако е възпален нервът как ще ми помогне изтласкването на кръв в предмишника?
Мисля че то би помогнало срещу мускулна треска, отсранявайки млечната киселина натрупана в мускула...но все пак ще пробвам де :)

03.12.08
15:59

Аз осещам болка в лактите при упр, за трицепс - особено френското згъване.  Като се прибера се мажа с гелове  , продпоръчвам и преди трен също . Имай предвид , че ако стане по-сериозно става голям гаф ;)

03.12.08
18:20

Ами то ме боли по средата на лакътната кост демек по средата на предмишника.
Не е ставно.

03.12.08
21:12

казано от Никола на 03.12.08, 15:52:

А ,Емо, ако е възпален нервът как ще ми помогне изтласкването на кръв в предмишника?
Мисля че то би помогнало срещу мускулна треска, отсранявайки млечната киселина натрупана в мускула...но все пак ще пробвам де :)

И мен ме болеше преди така точно между двете кости, с течение на времето ръцете и предмишниците ми заздравяха и вече отдавна нямам подобни болешки. Правя си яко тежка лежанка и тяга и няма проблем. Но не знам, аз преди бях споделил на Владо, той ми каза, тренирай си, хубаво загрявай и виж дали продължава болката.

03.12.08
21:17

Предполагам е прекалено силният хват, което е излишно! Китката ти е изправена, тежестта се преразпределя върху мускулите на предмишницата! С други думи - за мен е неправилна форма на изпълнение! ;) Гадая, но на база това което чета, съм го чувал и чувам при всеки 10ти в залата!

Мнението беше редактирано от Питона на 03.12.08 21:18.

04.12.08
10:36

Като се замисля сигурно си прав.
Ще пробвам да не стискам много :D

04.12.08
11:43

Макар и с не толкова добро качество, погледни този мой клип. За мен, това е най-”парещата” техника за бицепси. Зависи от ширината на хвата, тежеста и темпът на концентрична с ексцентрична фаза на движение! Пробвай и сподели! ;)

http://www.youtube.com/watch?v=ChpyPbGAuP4&feature=related

Мнението беше редактирано от Питона на 04.12.08 11:43.

ВЕ

04.12.08
11:50

Белчо, това е истинският хват! Ако ми позволиш само да ти дам една идейка : пробвай д поставиш палците под лоста (подхват с палците отдолу) при мен действа убийствено!

04.12.08
12:04

Съгласен съм! Но по номенклатурата на КОРФИТ заключването с палец над щангата, е винаги по-безопасно (в случай на изтръпване или парене в мускула може да се изхлузи лоста - още повече ако е изтъркан и няма релеф по него). И тъй като съм техен възпитаник и привърженик, промотирам тази техника. Иначе си редувам, с тази, която посочваш!

:)

ВЕ

04.12.08
12:23

Като се замисля прав си, но ерата на изтърканите лостове и прашните зали май отмина :) При мен някакси изолира предмишницата и всичко се товари на бицепса, разбира се и аз я редувам с основната. Разнообразието води до прогрес!

Мнението беше редактирано от Велизар на 04.12.08 12:25.

04.12.08
14:30

Каквото ще да е залата, ако няма пари за един лост...

При бицепсовото сгъване е важно усещането върху пръстите. Пръстите се групират по два и имат обща връзка и сухожилие, за това и е трудно да се контролира всеки по отделно. Но при различните хватове и натиск имат различно влияние върху мускулите на предмишницата и мишницата. Арнолд на пример си е представял, че държи тежестта с малкият си пръст като прави бицепсово сгъване и там е фокусирал силата и здравината на хвата, върху малкия пръст.

поздрави

04.12.08
16:17

Защото Емо, с този малък пръст се завъртат костите Ulna и Radius - така се изолират някои предмишнични мускули, именно заради които става тази болка, което бе и моето предположение! И когато насочващ ефект има именно този малък пръст, на ръката, натоварването отива във вътрешната и средна част на двуглавия мишничен мускул - бицепса, от където се изразява и неговият смисъл - а именно - качествена маса в ръката! Базово упражнение, велико упражнение!

Признавам си, тази тема ми хареса, защото има както видео анализ, така и аргументи от 3-4 лица! Пожелавам на този форум само такива теми. Интересна дискусия с обобщаващ финал! Евала момчета!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1