03.12.08
11:53
Това е външната кост на предмишницата.
След като правя бицепсово сгъване с щанга (защото го правя с прав лост) чувствам болка в точно определено място на двете кости.Сякаш са натъртени и като натисна боли доста.
Идеи как да си помогна?
П.С. естествено без шеги от сорта на “спри бицепсовото сгъване ;)”
Често срещъна травма, има нерв там, който като се засегне и възпали боли кофти. Трябва хубаво да възстановяваш, да правиш повече повторения и да има изпомпване на кръв към предмишницата, можеш да правиш упражнения за предмишница.
Намали работните тежести, дай почивка, мажи с кремове, ползвай налакътници... При движенията за трицепс не те ли боли също?
Като се замисля при френското не ме боли.По скоро при пулоувъра...
Тежестите незнам дали ще ги намаля, но определено ще започна да се мажа с нещо за такива случаи.
А ,Емо, ако е възпален нервът как ще ми помогне изтласкването на кръв в предмишника?
Мисля че то би помогнало срещу мускулна треска, отсранявайки млечната киселина натрупана в мускула...но все пак ще пробвам де :)
Аз осещам болка в лактите при упр, за трицепс - особено френското згъване. Като се прибера се мажа с гелове , продпоръчвам и преди трен също . Имай предвид , че ако стане по-сериозно става голям гаф ;)
Ами то ме боли по средата на лакътната кост демек по средата на предмишника.
Не е ставно.
казано от Никола на 03.12.08, 15:52:
А ,Емо, ако е възпален нервът как ще ми помогне изтласкването на кръв в предмишника?
Мисля че то би помогнало срещу мускулна треска, отсранявайки млечната киселина натрупана в мускула...но все пак ще пробвам де :)
И мен ме болеше преди така точно между двете кости, с течение на времето ръцете и предмишниците ми заздравяха и вече отдавна нямам подобни болешки. Правя си яко тежка лежанка и тяга и няма проблем. Но не знам, аз преди бях споделил на Владо, той ми каза, тренирай си, хубаво загрявай и виж дали продължава болката.
Предполагам е прекалено силният хват, което е излишно! Китката ти е изправена, тежестта се преразпределя върху мускулите на предмишницата! С други думи - за мен е неправилна форма на изпълнение! ;) Гадая, но на база това което чета, съм го чувал и чувам при всеки 10ти в залата!
Мнението беше редактирано от Питона на 03.12.08 21:18.
Макар и с не толкова добро качество, погледни този мой клип. За мен, това е най-”парещата” техника за бицепси. Зависи от ширината на хвата, тежеста и темпът на концентрична с ексцентрична фаза на движение! Пробвай и сподели! ;)
http://www.youtube.com/watch?v=ChpyPbGAuP4&feature=related
Мнението беше редактирано от Питона на 04.12.08 11:43.
04.12.08
11:50
Белчо, това е истинският хват! Ако ми позволиш само да ти дам една идейка : пробвай д поставиш палците под лоста (подхват с палците отдолу) при мен действа убийствено!
Съгласен съм! Но по номенклатурата на КОРФИТ заключването с палец над щангата, е винаги по-безопасно (в случай на изтръпване или парене в мускула може да се изхлузи лоста - още повече ако е изтъркан и няма релеф по него). И тъй като съм техен възпитаник и привърженик, промотирам тази техника. Иначе си редувам, с тази, която посочваш!
:)
04.12.08
12:23
Като се замисля прав си, но ерата на изтърканите лостове и прашните зали май отмина :) При мен някакси изолира предмишницата и всичко се товари на бицепса, разбира се и аз я редувам с основната. Разнообразието води до прогрес!
Мнението беше редактирано от Велизар на 04.12.08 12:25.
Каквото ще да е залата, ако няма пари за един лост...
При бицепсовото сгъване е важно усещането върху пръстите. Пръстите се групират по два и имат обща връзка и сухожилие, за това и е трудно да се контролира всеки по отделно. Но при различните хватове и натиск имат различно влияние върху мускулите на предмишницата и мишницата. Арнолд на пример си е представял, че държи тежестта с малкият си пръст като прави бицепсово сгъване и там е фокусирал силата и здравината на хвата, върху малкия пръст.
поздрави
Защото Емо, с този малък пръст се завъртат костите Ulna и Radius - така се изолират някои предмишнични мускули, именно заради които става тази болка, което бе и моето предположение! И когато насочващ ефект има именно този малък пръст, на ръката, натоварването отива във вътрешната и средна част на двуглавия мишничен мускул - бицепса, от където се изразява и неговият смисъл - а именно - качествена маса в ръката! Базово упражнение, велико упражнение!
Признавам си, тази тема ми хареса, защото има както видео анализ, така и аргументи от 3-4 лица! Пожелавам на този форум само такива теми. Интересна дискусия с обобщаващ финал! Евала момчета!