Застой,спадане на сила

04.12.08
15:23

Здравейте пичове!
Имам около 11 месеца стаж в залата вече.Бях много слаб,качих 10 кг за този тренировачан период!От близо 2 месеца съм в пълен застой и силата ми спада.Хвърлям маса пари за храна-месо,зеленчуци,плодове,ядки,сладко по няколко пъти на ден(4)...накратко добре се храна,апетит не липсва.От време на време пия по някой гейнър/протеин, но нищо по-сериозно. В момента съм си взел един от най-добрите гейнъри на пазара,като си мислех, че ще ме изкара от застоя,но уви.Освен да ми разте корема и паласките друго не се случва.Преди мускула седеше напомпен до следващата му тренировка (през 7 дни), сега не е така.Казват ми “смени упражненията”.Хубаво,смених ги,но не усещам онова натоварване което трябва да бъде.Базовите упражнения не са чак толкова много все пак.Отделно, килограмите който катерих по щангите падат надолу. Като цяло имам чувството, че в момента буквално си пикая на парите и всичките услия в залата и лишения извън нея, са напразно.На 21 години съм,74 кг 187 см висок. Изчетох десетки теми за това, но не открих нещо което да не съм пробвал.Моля  хората с по-голям стаж и опит да ми дадат съвет,носока.
Мерси за отделеното време !

IB

04.12.08
15:34

По принцип е нормално колкото повече стаж трупаш, толкова по-бавно да растеш на сила/размери. Едно е да качиш от 60 на лежанката на 70, съвсем друго от 110 на 120 примерно.. Щом казваш че се храниш добре, единственото за което се сещам е да претренираш... Най-добре си постни тренировките и храненето по-подробно. ;)

04.12.08
16:04

Нормално е в един момент да достигнш ниво на сила,при което да претренирваш за даден обем тренировки.Затова и е спрял прогресът ти.Решението е да намалиш броя на сериите/упражненията и така пак ще си вдигаш тежкото,но без да претоварваш организма си и ще излезеш от застоя.

04.12.08
16:14

Тренирам 4 дена :
ръце : трицепс: френско(пирамида 12/10/8/6), горен скрипец (3х8), трето упражнение го въртя всеки път различно
бицепс: бицепсово сгъване на щанга от прав стоеж (пирамида),скотово сгъване (3х8), концентрирано (3х8)

гърди,предно/странично рамо гърди:долна лежанка(пирамида),горна лежанка (3х8), флайс(3х8),четвъртото го въртя всеки път различно
рамо:изнасяне на дъмбели отпред (3х8),изнасяне на дъмбели встрани(3х8)
гръб ,корем гръб: набирания (3х колко мога) дрпане на вертикален скрипец(пирамида),дърпане на хоризонтален скрипец (3х8),гребане с дъмпел (3х8),за трапец (3х8)
корем-преси 3х15,повдигане на краката 3х15
крака,горно рамо: крака:лег преса(пирамида),бедрено разгъване (3х10),бедрено сгъване(3х10),Повдигане на пръсти от стоеж(3х15)

Храненето:няма да се впускам в подробности.Задълживелно присъства пържола в менюто ми.Царевица,ориз,грах,картофи като гарнитура.Закусвам към 9,обяд 13,закуска към 17,леко хапване към 19,вечеря към 22 часа.Тренирам вечер между 20 и 21 часа.Отделно гейнър-сутрин,след тренировка,вечер преди лягане.

Храненето:няма да се впускам в подробности.Задълживелно присъства пържола в менюто ми.Царевица,ориз,грах,картофи като гарнитура.Закусвам към 9,обяд 13,закуска към 17,леко хапване към 19,вечеря към 22 часа.Тренирам вечер между 20 и 21 часа.Отделно гейнър-сутрин,след тренировка,вечер преди лягане.

.
Пробвай да вкараш малко методи в тренировките си-Суперсерии,Дропсерии,Обратна пирамида,Изотеншън...
За яденето:Гейнъра не го пий преди лягане замени го с казеин или яж извара.Сигурен ли си че си набавяш достатъчно калории все пак.

05.12.08
17:59

Първо си постави цел:
1. Покачване на сила и ММ или какво?
2. Необходими суплементи за целта
3. Тренировъчна програма /сплит/
4. Какъв тип тяло си?
5. Косултация с диетолог и ако е необходимо временни тренировки с професионален треньор
6. Много хъс - та ти си толкова малък :)

Фитнеса е философия и начин на живот - точно това ли търсиш?

Успех приятелю!

05.12.08
18:33

Почивал ли си през този период? Не е лошо, даже е препоръчително да се почива за около седмица веднъж на няколко месеца. Централната нервна система се претоварва и сдухваш.  За 11 месеца е силно казано, че може да си достигнал плато на застой от много опит и тренировки. Може да си правиш разни кардио сесии и упражнения за подвижност през тази седмица.
пробвай ако не ти представлява трудност и не си го правил. При смяната на упражненията има един период, в който свикваш с тях и чак след това започваш да ги усещаш като хората. Поне при мен е така. Аз и не го правя често.
Може пък ако си тренирал тежко с нисък брой повторения да пробваш вариант с леки тежести и висок брой повторения с по-малка почивка между сериите и ще дойде като нов стрес за мускулите и като се върнеш след месец на стария вариант силата да си ти е ОК и пак да прогресираш.
Успех!

05.12.08
19:00

... и доийде времето когато всеки билдер забравя за тежестите и се отдаде на почивка. Тялото ти е претренирало . ТИР да вдигаш няма да има резултат. На някакъв дълаг период от време е хубаво да направиш генерална почивка . Тоест в годината мах 2 такива по дълги почивки. В това време яж добре почивай си , изчакай 1-2 седмици ( до 20 дена МАХ ) и ще видиш, резултат ще имаш . Въжда се че си упорит , резултатите ще дойдат ...

05.12.08
21:00

Чак да си наемам профисионален треньор и диетолог...не разполагам чак с такива финансови възможности :)
Като цяло никога не ме е вълнувало теми като: колко дигаш от лежанка,колко дигаш тва,за онова.Главно ме интересуват резултатите.Не се и старая да стана огромен.Просто винаги съм имал за цел да изглеждам прилично и така да се кажа, дрехите да ми стоят добре, колкото и идиотски да звучи.
Ще почина седмица,ще сменя тренировките, както ме посъветвахте и се надявам резултатите да дойдат.Трудно качвам,ген както да се прави,но пък за сметка на това съм упорит и с търпение ще достигна целта си.Мерси на всички за мненията и насоките който ми дадохе!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1