Прием на суплементи след 8 седмичен цикъл

07.12.08
18:15

За да не наруша изискванията на BB-Team относно приема на определени вещества ще попитам следното:
Остават ми 2 седмици до завършването на първия ми цикъл в живота с “по-специални” добавки.
Сега трябва да мина съответно на добри суплементи за да запазя резултатите си. В тази връзка по-долу прилагам списък на продуктите с които смятам да продължа. Чакам вашите коментари.

•  Протеин – DYMATIZE–ISO 100 – 2.273 kg.
•  Глутамин – SYNTRAX–GLU FM – 0.500 kg.
•  Креатин етил естер – PRIMAFORCE–CEE – 240 caps.
•  BCAA – SAN – BCAA PRO – 250 caps.
•  Трибулус – WEIDER – Testo Xplode
•  DHEA – 100 mg
•  Азотен бустер – BSN – Nitrix – 360 caps.

Единствено се чудя дали Нитрикса да го заменя с Анимъл Пъмп?

Темата беше редактирана от Иво Радев на 07.12.08 20:56.

07.12.08
18:22

До колкото знам НОКС във форума наричат съкратено Но-Експлоуд на БСН,а аз не го виждам във списъка ти.
Иначе каквото и да смяташ да заменяш имаи впредвид,че Пъмп-а е азотен бустер и креатионва матрица в едно.Креатина ти мжое да се окаже излишен.

07.12.08
18:53

Специално за DHEA съм чел из форумите ,че не е подходящ за излизане от стеройден цикъл.Имаше някви други ти ми работи,но по-добре да пуснеш темата във другият форум ;).Като цяло гледам ,че добри неща си замислил само дето  анимал пъмпа можеш да го замениш с анимал тест ,по-подходящо ми се вижда за след цикъл.По-здрави

ВИ

07.12.08
19:37

Смени креатина с монохидрат. В този случай водната задръжка е ОГРОМЕН плюс.
БЦАА-то нека е на прах, за да можеш да взимаш повече.
ДХЕА-та не е добра идея.
Трибулуса действа около 2 седмици , след това ефекта започва да отслабва. Добра идея е да добавиш продукт, който ще подтиска SHBG. Лично смятам че тези на основата на коприва (URTICA DIOICA) са най-удачни.
Азотните продукти и глутамина ще се карат. Трябва да избереш едно от двете.
Добра идея е да вкараш рибено масло - по 4-5 дражете с всяко хранене. Намали малко карбото и увеличи наситените мазнини. Това ще създаде по-благоприятна среда за производство на тестостерон.

Мнението беше редактирано от Валентин Иванов на 07.12.08 20:02.

07.12.08
19:51

Вальо, как така трибестана действал 2 седмици и след това му отслабвал ефекта?

Мнението беше редактирано от Emil_mlo на 07.12.08 19:52.

ВИ

07.12.08
20:16

казано от Emil_mlo на 07.12.08, 19:51:

Вальо, как така трибестана действал 2 седмици и след това му отслабвал ефекта?

Ами не мога да ти отговоря точно как се получава, но напоследък експериментирах доста с продукти на негова основа и така го усещах. Като се порових малко, имаше и други такива мнения, даже четох и изследване което го потвърждаваше. Както и да е, идеален е за възстановяване на тестостерона, просто е хубаво да се комбинира и с нещо , което действа по-бавно и продължително - tongkat ali, urtica dioica….

Мнението беше редактирано от Валентин Иванов на 07.12.08 20:16.

07.12.08
20:29

Fenugreek, MACA…

07.12.08
20:31

Билката има нужда от време за да се натрупа в организма и да започне да действа. Според мен американските продукти с трибестан не са добри, а и някои са прекалено скъпи. Софарма на времето правеха и други билки за вдигане на тестостерона като Екдистена, който има даже по-добро действие от трибестана, но и той трябваша да се взема редовно за да има постоянно действие и стимулация на жлезите.

виж този линк

http://www.fitnes-bg.com/forum/Трибулус-ментета-произвеждани-от-реномирани-компании-t3773.html

Мнението беше редактирано от Emil_mlo на 07.12.08 20:32.

07.12.08
21:06

казано от Валентин Иванов на 07.12.08, 19:37:

Смени креатина с монохидрат. В този случай водната задръжка е ОГРОМЕН плюс.
БЦАА-то нека е на прах, за да можеш да взимаш повече.
ДХЕА-та не е добра идея.
Трибулуса действа около 2 седмици , след това ефекта започва да отслабва. Добра идея е да добавиш продукт, който ще подтиска SHBG. Лично смятам че тези на основата на коприва (URTICA DIOICA) са най-удачни.
Азотните продукти и глутамина ще се карат. Трябва да избереш едно от двете.
Добра идея е да вкараш рибено масло - по 4-5 дражете с всяко хранене. Намали малко карбото и увеличи наситените мазнини. Това ще създаде по-благоприятна среда за производство на тестостерон.

1. Не мога да пия монохидрат защото организма ми не го понася
2. БСАА-то ще го сменя на прах само дето ми кажи такова което да няма абсолютно никакъв вкус
3. Ще махна ДХЕА-та, въпреки, че съм на 41 и съм пил, като ми е давала добро настроение
4. Трибулуса в Тесто Есплоуд на мен лично ми действа уникално добре - казвам го от собствен опит
5. Ще оставя глутамина и ще махна Нитрикса - няма проблем
6. Мога да вкарам EFA - която е комбинация от Омега 3-6-9

Мнението беше редактирано от Иво Радев на 07.12.08 21:31.

07.12.08
21:47

Според мен освен добавките, наблюдавай си и диетата, след цикъл е важно да хапваш достатъчно, да има достатъчно аминокиселини към мускулите и въобще енергия. Винаги след цикъл е добре да се качат килограми. За здравето е най-важно поне 3 месеца след курса да има чистене на организма, да се вземат билки за черния дроб, според мен е задължително за този период, да пиеш достатъчно вода, според диетата е добре след този период от около 3 месеца да направиш една диета около 10 дни само вода, зеленчуци и плодове, с няколко зареждащи дни с качествени храни и изчистващи такива. Токсините които остават от стероидите те тровят най-силно точно в този период след цикъла, тогава за организма е най-критично. Ако не направиш една изчистваща диета а продължиш да се тровиш с добавки, с храна... все ще избие от някъде.

07.12.08
22:58

казано от Emil_mlo на 07.12.08, 21:47:

Според мен освен добавките, наблюдавай си и диетата, след цикъл е важно да хапваш достатъчно, да има достатъчно аминокиселини към мускулите и въобще енергия. Винаги след цикъл е добре да се качат килограми. За здравето е най-важно поне 3 месеца след курса да има чистене на организма, да се вземат билки за черния дроб, според мен е задължително за този период, да пиеш достатъчно вода, според диетата е добре след този период от около 3 месеца да направиш една диета около 10 дни само вода, зеленчуци и плодове, с няколко зареждащи дни с качествени храни и изчистващи такива. Токсините които остават от стероидите те тровят най-силно точно в този период след цикъла, тогава за организма е най-критично. Ако не направиш една изчистваща диета а продължиш да се тровиш с добавки, с храна... все ще избие от някъде.

Още от самото начало пия протектори за черния дроб - Liver Detoxifier&Regenerator;(NOW), отделно Lechitin (NOW), ZMA (NOW),
Omega 3-6-9 и т.н.
Ще завиша приема на вода и февруари ще спра за 1 месец абсолютно всякакви добавки за да ми почине организма.

СБ

08.12.08
04:30

казано от Иво Радев на 07.12.08, 21:06:

2. БСАА-то ще го сменя на прах само дето ми кажи такова което да няма абсолютно никакъв вкус...

PrimaFORCE - BCAA на прах (0.500 кг) ... ;)

08.12.08
08:44

Иво, след стероиден цикъл ти трябва нещо, което да ограничи действието на кортизола (нивата му са увеличени при липсата на собствено производство на тестостерон) и да ограничи действието на естрогена, който също е увеличен. имай предвид, че излизането от цикъл е по-голяма наука и е по-важно от сглобяването на самия цикъл. от изброените по-горе продукти бих оставил за по-късно бустъра и дхеа-та. много хора намалят броя и интензивноста на тренировките за да не стимулират допълнително производството на кортизол. в гохард има много пълна тема за излизането от цикъл - ако не си го направил досега - прочети я внимателно

08.12.08
08:56

казано от Сила БГ на 08.12.08, 04:30:

2. БСАА-то ще го сменя на прах само дето ми кажи такова което да няма абсолютно никакъв вкус...

Благодаря ти за съвета, а Креатин етел естера на PrimaForce, който е пудра от 0.500 гр. има ли някакъв вкус или да взема капсулите от него?

08.12.08
09:04

казано от FRANKO1 на 08.12.08, 08:44:

Иво, след стероиден цикъл ти трябва нещо, което да ограничи действието на кортизола (нивата му са увеличени при липсата на собствено производство на тестостерон) и да ограничи действието на естрогена, който също е увеличен. имай предвид, че излизането от цикъл е по-голяма наука и е по-важно от сглобяването на самия цикъл. от изброените по-горе продукти бих оставил за по-късно бустъра и дхеа-та. много хора намалят броя и интензивноста на тренировките за да не стимулират допълнително производството на кортизол. в гохард има много пълна тема за излизането от цикъл - ако не си го направил досега - прочети я внимателно

Франко, благодаря ти за отговора. В Гохард съм изял буквално всичко свързано с излизането. Но темата ми тук е свързана не с излизането, а с нормалните добавки последващи това. Иначе за другото е ясно :)
Но пък и моят цикъл си е направо “смешен” за определени билдъри. Но както се казва: “Страх лозе пази”.

СБ

08.12.08
09:22

казано от Иво Радев на 08.12.08, 08:56:

казано от Сила БГ на 08.12.08, 04:30:

Благодаря ти за съвета, а Креатин етел естера на PrimaForce, който е пудра от 0.500 гр. има ли някакъв вкус или да взема капсулите от него?

Всеки Креатин Етил Естер, който е на прах има ужасен вкус... все едно пиеш сол... много неприятно... Моят съвет е да вземеш капсули за да не ти е нужно да се притесняваш за вкуса, но пак това си е въпрос на личен избор!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1