Ужас! Дебели колена!!!! ):

07.12.08
18:56

Здравейте, аз съм нова тук и сега малко ще ви потормозя с моите глупости.
Ами както се разбира от темата имам проблем с колената. Сланинести са и не знам какво да правя.
На 29 години съм, 159 см висока 56 килограма - спортувам доста интензивно уж, НО имам проблем с колената.
Има ли някакъв начин - освен липосукция да се справя с този проблем. На всичко съм готова, но просто не знам начин. Моля, ако някой има някаква идея изобщо да я сподели.
Храненето ми е само протеини и зеленчуци. Сладко не съм си позволявала от 2 месеца. Проблемните сланинки обаче изобщо не се повлияват от хранителния режим. Остава фитнеса и масажите - неща от които ама изобщо не разбирам, но се надявам с ваша помощ да преборя проблема.
Пусках сърч за подобен проблем - обаче нищо не изнамерих и така. Благодаря предварително на всички отзовали се. Хихи
Поздрави (: 

Темата беше редактирана от raru на 07.12.08 19:04.

07.12.08
19:55

Въпроса не е само да не ядеш въглехидрати, важно е да не свиква организма с този режим - ако това го правиш от 2 месеца първо, че е опасно за теб самата и второ  няма ефект. Трябва да зареждаш въглехидрати на всеки 4-6 дни. И също така кардио трябва да се прави.

07.12.08
20:11

Кардио - ами правя - 2 пъти по 1 час тае бо на седмица, допълнително 1 час спининг и допълнително ротопед у дома. Това достатъчно кардио ли е според теб?
Може би трябва да пробвам с бягане? Или някакво друго кардио?

07.12.08
21:34

казано от raru на 07.12.08, 18:56:

Здравейте, аз съм нова тук и сега малко ще ви потормозя с моите глупости.
Ами както се разбира от темата имам проблем с колената. Сланинести са и не знам какво да правя.
На 29 години съм, 159 см висока 56 килограма - спортувам доста интензивно уж, НО имам проблем с колената.
Има ли някакъв начин - освен липосукция да се справя с този проблем. На всичко съм готова, но просто не знам начин. Моля, ако някой има някаква идея изобщо да я сподели.
Храненето ми е само протеини и зеленчуци. Сладко не съм си позволявала от 2 месеца. Проблемните сланинки обаче изобщо не се повлияват от хранителния режим. Остава фитнеса и масажите - неща от които ама изобщо не разбирам, но се надявам с ваша помощ да преборя проблема.
Пусках сърч за подобен проблем - обаче нищо не изнамерих и така. Благодаря предварително на всички отзовали се. Хихи
Поздрави (: 

Виж слънчице,като гледам 29 години,не много висока,кг-те са ти добре.Виждам имаш воля.Ако не ходиш на фитнес,обаче имаш възможност за кардио аз ти препоръчвам колело,или бягане ама гледай да подържаш равномерно темпо без някакви спринтове и прочие.Ако пък решиш да ходиш на фитнес според мен добър вариянт са правенето на упр за крака-ама не да се метнеш да правиш нечовешки упражнения.Ще правиш 2 упр за предно бедро-1 за задно и накрая така наречените “женските” където си разкрачваш и събираш краката(встрани).После почиваш един ден.Следващия път правиш другите части на тялото по малко упр и след това се качваш на колелото.После може да смениш колелото с пътека,крос тренажор...Както вече го чувстваш.

07.12.08
22:29

Поради липса на въглехидрати неможеш да гориш мазнините и си задръстваш организма с кетони. Цикъла на Крепс, в който горят мазнините без въглехидрати неработи. Тоест трябва да включиш малко нишестени храни сутрин и наобед, но не и вечер.
Мазнините по/около коляното са гадни, защото почти няма мускул около тях, който да ги гори, ама с повече търпение проблема е решим, говоря от опит с моя клиентка.
Търси упражнения, които да товарят мускули около проблемните области и прави голям брой повторения с малка тежест за да си в аеробен режим и да гориш мазнини. Категорично НЕ ти препоръчвам да правиш бедрени разгъвания - очертават грозно мускула, а проблема е повече отвътре на коляното, отколкото отгоре.
И т.н. - питай инструктора в залата, той е затова :)
Успех!

07.12.08
23:47

Благодаря ви много на всички за отговорите. Аз си нямам още зала, защото искам първо да проверя вие какви упражнения ще препоръчате и тогава. Последно бях в една зала, но там нямаха бягащи пътечки и се отказах от нея. Живея в Чехия и не говоря много добре чешки, а инструкторите тук не говорят никакъв английски и се чувствам в много безизходно положение.

Много искам да се справя с проблема и заради това тормозя вас за съвети. ):
mitaka101 можеш ли да ми кажеш кои са тези упражнения, “които да товарят мускули около проблемните области и прави голям брой повторения с малка тежест “, защото аз се убих да търся и нищо подобно не намерих.

Може би пропуснах да кажа, но тази “мазнотия” е по-скоро от вътрешната част на коляното.
Костадин, благодаря и на теб за отговора. Аз малко се виждам трътлява още и заради това съм се поставила на такъв режим. Ще продължа с колелото, като ще включа този път и бягане.

Някой има ли идея какви масажи примерно мога да правя с тази цел?
Още веднъж ви благодаря за отзивчивостта!!!

Мнението беше редактирано от raru на 07.12.08 23:48.

08.12.08
12:35

Може би пропуснах да кажа, но тази “мазнотия“ е по-скоро от вътрешната част на коляното.

Ами и аз така предположих:

проблема е повече отвътре на коляното, отколкото отгоре

Потърси упражнения за вътрешно бедро и проиграй варианти с различна позиция на стъпалата за да усетиш натоварване близо до проблемната област. Трудно ми е за обяснение, по-лесно е да се покаже. Частични движения с петата навътре, ако ти говори нещо. :)
За аеробика ти препоръчвам пътечка или степер в сравнение с колело.
Масажи можеш да правиш с масло за отслабване преди тренировка, като наблягаш на проблемните области (освен коленете масажирай и другите “женски” места - бричове и седалище). Масажите имат за цел да засилят кръвообращението в проблемните области и по този начин подпомагат и отслабването в тях.
Успех!

09.12.08
05:51

Рару, здравей!
Около коляното мазнините са много гадни и упорити. Вземи си едно кремче - Аура слим е казва и е на достъпна цена. Помага много. Мажи и масажирай мазното преди кардиото. Като се намажеш, кожата ти ще пламне, буквално става червена и пари. Да не те притеснява :)

09.12.08
08:30

казано от Winnie на 09.12.08, 05:51:

Рару, здравей!
Около коляното мазнините са много гадни и упорити. Вземи си едно кремче - Аура слим е казва и е на достъпна цена. Помага много. Мажи и масажирай мазното преди кардиото. Като се намажеш, кожата ти ще пламне, буквално става червена и пари. Да не те притеснява :)

Здравей Уини,
Благодаря и на теб. Това кремче българско ли е.... и за какво точно се използва, защото аз не съм в БГ в момента и трябва да търся някакви тукашни заместители...

09.12.08
09:30

Уф, сега видях, че си в Чехия  %-P
Кремът е български, за съжаление. Иначе е ефикасен и много евтин. Ако искаш помоли някой да ти го изпрати, или търси алтернативи там. Търси нещо, което съдържа кофеин. “Лиерак” е добър и би трябвало да го има.

09.12.08
11:25

Последен въпрос Уини - този крем за какво се води - антицелулитен, отслабващ или нещо друго... ще си намеря някакъв подобен заместител и още веднъж, много много благодаря.

Значи засега се спрях на кардио тренировки - бягане и колело по 1 път и допълнително 2 пъти тае бо в седмицата. Преди тренировка ще масажирам колената с този крем доста интензивно до зачервяване и ще правя тези упражнения, които ми бяха показани по-горе.
Май трябва да си измеря колената и да описвам какво се случва дали топим сланините там- може и на някоя друга мацка да помогне “моя случай” - хъх.
Сега чета за разните Фатбърнъри и Л-Карнетини и се зачудих дали и тях да не ги включа в “битката”. Въпреки че те едва ли са само за локална употреба, но може да помогнат - не съм пила такова нещо досега.

09.12.08
15:10

Кремът се води антицелулитен, Рару :)

08.02.09
22:32

След известно време нещата стоят така:
Нисковъглехидратен режим на хранене, при който много внимавам и с мазнините, които поглъщам. Височината ми си стои все толкова: 159, а теглото 56кг. Имам кардио тренировки 3 пъти седмично и всеки ден се мажа с тези антицелулитни кремове. За съжаление не се сетих да си измеря обиколките на глупавите колена в началото и ще го направя сега - 41 см :-( ... струва ми се ужасяващо много на фона на крак, който в най-дебелата си част е 55см.
Правя си масажи непрекъснато - понякога са толкова ожесточени, че чак имам синки. Не знам... аз в никакъв случай не съм удовлетворена от резултата и ще замоля някой ако има допълнителни идеи да споделя.

Иначе мисля да продължа с тези “процедури” още известно време и после вече... нямам никаква идея. Помощ!!! :-)

10.02.09
20:45

казано от raru на 08.02.09, 22:32:

Нисковъглехидратен режим на хранене, при който много внимавам и с мазнините, които поглъщам. Височината ми си стои все толкова: 159, а теглото 56кг. Имам кардио тренировки 3 пъти седмично и всеки ден се мажа с тези антицелулитни кремове. За съжаление не се сетих да си измеря обиколките на глупавите колена в началото и ще го направя сега - 41 см :-( ... струва ми се ужасяващо много на фона на крак, който в най-дебелата си част е 55см.
Правя си масажи непрекъснато - понякога са толкова ожесточени, че чак имам синки. Не знам... аз в никакъв случай не съм удовлетворена от резултата и ще замоля някой ако има допълнителни идеи да споделя.

Иначе мисля да продължа с тези “процедури” още известно време и после вече... нямам никаква идея. Помощ!!! :-)

Здравей. Щом при толкова усилия от твоя страна нищо не се променя, дали проблема не е в самата костна структура на коляното ти. Може би не е само мазнина а просто по наследство коляното ти да е по-голямо. Родителите ти как са с формата на коляното? И аз искам остро коляно ама няма, в рода ни няма.

27.01.11
12:24

казано от diva 97 на 10.02.09, 20:45:

казано от raru на 08.02.09, 22:32:

Здравей. Щом при толкова усилия от твоя страна нищо не се променя, дали проблема не е в самата костна структура на коляното ти. Може би не е само мазнина а просто по наследство коляното ти да е по-голямо. Родителите ти как са с формата на коляното? И аз искам остро коляно ама няма, в рода ни няма.

Diva97 си е прав. И аз мисля, че всичко си е до структура. Все пак колената са си оформени от костната структура, не толкова от натрупаните мазнини. Е, разбира се, че и това има значение, но... ако си с по-едри колена, няма как да го промениш, мисля

27.01.11
16:08

Темата е на над 2 години...

03.02.11
23:01

със същия проблем съм и мисля за липосукция.кремчето наистина е много добро

08.02.11
10:52

казано от ekaterina на 03.02.11, 23:01:

със същия проблем съм и мисля за липосукция.кремчето наистина е много добро

и аз имах същия проблем, но само с медицинска намеса се получи желания резултат.
Тук има малко инфо:
http://www.clinic-bg.com/services/23
Макар, че генът си казва думата, определено! Затова постоянните грижи са неизбежни

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1