Дълъг срок на годност

10.12.08
11:11

http://bg.fotoalbum.eu/MOHCTAPA/a186230/00000004
Това е хлябът - пълнозърнест ръжен хляб с ленено семе и овесени трици. Струва ок.3.20лв в Била. Как да си обясня дългия срок, след като пише с големи букви, че консерванти (уж) няма. Аз честно казано по-дълъг срок на годност на хранителни стоки не съм виждал.

BU

10.12.08
15:01

Повръща ми се...отвратителна опаковка...отвратителен външен вид.Такъв хляб посмъртно няма да ям!Може да е заради вакумираната опаковка,Стоянчо. : ))

10.12.08
15:32

Аз съм го хапвал, но на тая цена ми идва доста не изгодно.

10.12.08
15:43

казано от DeadManWalking на 10.12.08, 15:01:

Повръща ми се...отвратителна опаковка...отвратителен външен вид.Такъв хляб посмъртно няма да ям!Може да е заради вакумираната опаковка,Стоянчо. : ))

Ти да видиш на какво прилича хлябът :))) И луканките са вакумирани, но срокът им на годност мисля че е доста по-къс.

казано от tonu на 10.12.08, 15:32:

Аз съм го хапвал, но на тая цена ми идва доста не изгодно.

Несъмнено е така, аз също не го ям всеки ден.

10.12.08
19:38

Аз хляб не ям отдавна,но понякога си хапвам по 20-30 гр на 2-3-4 месеца да не му забравя вкуса :D.Ама тоя хляб златен бе хахах КЪДЕ ОТИВАШ ТИ МОЖЕ БИ с тая цена/??

Мнението беше редактирано от Костадин на 10.12.08 19:38.

Аз също ползвам този “хляб”, макар да ми е трудно да го нарека така. Това за мен са просто пресовани тип овесени ядки, дори да звучи малко странно. Те имат сходен срок на годност. Цената ... (лично мнение), количеството, което ям от него, съпоставено с цената му не е повече от това, което консумират познати и приятели под формата на бял, пълнозърнест или който и да е друг вид. Сами по себе си числата не значат винаги всичко.

03.01.09
11:22

Вероятността не е голяма, но може просто да е от немърливост при поставянето на срока, в смисъл, че не е поставен с умисал. Било техническа или човешка грешка. Нереално ми изглежда иначе. Всички хлябове които съм ял, ако стоят повече от 1-2 седмици са вкисвали и/или са мухлясвали и/или спаружвали :)

Аз никоган е съм купувал такива хлябове, даже онези бонус, май се казваха, които много хора считат за здравословни не ми допадат. Има си едни най-обикновени ръжени заводски и типови, много сносни без опаковка без нищо.

Поздрави

Мнението беше редактирано от tpd на 03.01.09 11:23.

03.01.09
11:40

Аз също ям от този хляб и тъй като ям по една филия на ден ми стига за цяла седмица и цената не я усешам много ! Относно годността, мисля, че прчината е точно тази, която споменава и Димитър - целия хляб е от ядки и семена. Оставете една филия за по-дълго време да си стои и ще видите, че тя не мухлясва, а просто изсъхва и става твърда - също като при ядките, изпарява се водата...

03.01.09
12:31

казано от tpd на 03.01.09, 11:22:

Вероятността не е голяма, но може просто да е от немърливост при поставянето на срока, в смисъл, че не е поставен с умисал. Било техническа или човешка грешка. Нереално ми изглежда иначе. Всички хлябове които съм ял, ако стоят повече от 1-2 седмици са вкисвали и/или са мухлясвали и/или спаружвали :)

Аз никоган е съм купувал такива хлябове, даже онези бонус, май се казваха, които много хора считат за здравословни не ми допадат. Има си едни най-обикновени ръжени заводски и типови, много сносни без опаковка без нищо.

Поздрави

Аз го ям редовно, срокът на годност винаги го гледам и винаги е 1 година.

казано от votolom на 03.01.09, 11:40:

Оставете една филия за по-дълго време да си стои и ще видите, че тя не мухлясва, а просто изсъхва и става твърда - също като при ядките, изпарява се водата...

Склонен съм да не се, по-скоро направо и няма да се съглася, защото точно от този хляб хвърлях няколко пъти мухлясали бройки. :) Възможно е да издържи толкова, колкото сочи етикетът, но само при плътно затворена опаковка, на тъмно, сухо, топло и т.н. (стандартните изисквания). Отворен, след 10-тина дни, дори в кутия за хляб, първо засъхва, второ се появява мухъл по него.

Немците са добри в тези технологии, поне доколкото съм се интересувал и допитвал до по-запознати от мен. Дали срокът е реален, малко се съмнявам, но и не ме ангажира особено - едва ли ще го държа толкова време.

Извинявам се, това трябваше да го напиша в предния ми пост, тъй като е точно по темата, но се присетих покрай мухъла. За пример ще дам и мозайката на Нилана, чийто срок май беше доста по-кратък, но резултатът (поне при мен) остана същия, както при швабския продукт.

03.01.09
13:31

Принципно идеята на поста ми е не дали ще издържи, а възможно ли е да издържи БЕЗ консерванти както пише. Т.е. има или няма консерванти? :)

03.01.09
21:09

казано от Chushko на 03.01.09, 20:26:

Днес си купих прясно мляко President. Годността му е до края на юли... айде хляба ако са само пресовани ядки, какво е това мляко без консерванти?! Егати бутилиращата технология !

Аферим на французите! :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1