10.12.08
14:11
Здравейте!
Регистрирах се с надеждата да ми помогнете!На 31 години съм,57 кг.Реално погледнато тежа нормално за височнята си,но дупето и бедрата са ми неестествено големи и е много смешно.За съжаление работя в Корея и не мога да ям много полезна храна.Ям главно ориз,зеленчуци и хляб,тук съм от 4 месеца и наедрях точно във въпросните области на тялото си.Имам възможност да бягам,но не знам дали от това краката ми няма да си останат същите.Искам да отслабна не само там всъщност,но те са ми приоритет.Какво да направя?Помогнете ми,моля!
Здравей,
Килограмите ти не звучат зле за височината ти :) Но подозирам,че зная какво те притеснява - аз страдам от същото. Бягането е добро начало, а комбинирано с малко хранителен режим вероятно ще е чудесно :) А и дори да си останат същите краката, погледни от добрата страна - самочувствието ти и тонусът ти ще се подобрят!
Месо и яйца в Корея няма ли? Ако хапваш повечко белтъчини + зеленчуци, и намалиш (НЕ спреш!!!) ориза и хляба, по възможност кафяв ориз и пълнозърнест хляб, би следвало да имаш резултати. Няма гаранции обаче, че ще са точно от проблемните зони - обикновено там запасите са от най-дълго време и тялото най-ревностно си ги пази :)
Успех!
Ох,това с храната е голям проблем тук.Има месо и риба,но са приготвени по такъв начин,че не мога да ги ям!Полуготови са и са много,много лютиви!Остава ми да ям ориз наобяд и вечер салата или супа,но хапвам и малко хляб с тях,защото тогава вече съм доста огладняла.От утре ще опитам да бягам.А кога да го правя-сутрин на гладно или следобед,няколко часа след като съм обядвала?Благодаря за подкрепата :)
Jazzy,
Повечко хранения на ден, задължително закуска! По-малки порции, 4-5 пъти на ден. Гледай поне въглехидратите да са с нисък гликемичен индекс..и...хубаво е да имаш белтъчини в менюто, защото в противен случай ще топиш колкото мазничко, толкова и мускули. А мускулите горят калории, не мазнините!
Бягането - някои съветват сутрин на гладно, други препоръчват вечер.
Аз лично обичам да бягам сутрин - за събуждане и за положително настроение през деня. Пробвай различни варианти и избери този, който на теб ти допада най-много....все пак, идеята е да не ти е неприятно и досадно :)
Успех!
Мнението беше редактирано от Limka на 12.12.08 15:16.
Белтъчини има не само в месото - млечните продукти също са богат източник на пълноценни белтъчини. Яйца сигурно има дори в Корея - ползвай ги. :)
За бягането - тичай, когато ти е приятно, по едно и също време на деня и да не си яла поне час и половина преди него и да не ядеш поне половин-един час след него. Не се изхвърляй с високо темпо, а се стреми да е постоянно и по възможност с продължителност между 15 и 25 минути. След една седмица редовно тичане можеш да увеличиш продължителността.
Във вечерята наблегни на белтъчините и салата, но без никакъв хляб и ориз.
Увеличи приема на вода поне на два литра на ден.
И не се притеснявай - както си трупнала, тъй и ще махнеш излишото!
Успех!
Здравейте от мен и Весела Коледа!Много здраве,любов и усмивки на всички!
Да ви споделя какво ми се случи в последните 2 седмици,откакто не съм писала.Нещата май не са хич добре.Налегнало ме е едно безапетитие и понякога само вечерям.Знам,че е безкрайно вредно и може би не само че не помага за отслабването,но и сигурно качвам кг.Не съм се теглила,страх ме е.Но напоследък покрай празниците и разстоянието,което ме дели от семейството и приятелите,емоционално не съм много добре.Повечето хора намират утеха в яденето,при мен е обратното.Само вечер вече огладнявам и ям телешка пържола или пък нещо като нашата овчарска салата,макар тук да е по-различна.През деня понякога си варя яйца,но рядко.3-4 пъти в седмицата излизам навън да бягам,не знам с каква скорост и ефективност е,но поне е някакво движение.Иначе спя по много-около 10 часа на денонощие.Може би трябва да изчакам да се прибера в България и да се нормализират емоциите ми и тогава да започна някакъв режим,не знам.Просто исках да ви споделя!Весели празници!
Весели празници и на теб!
Вече си постигнала много - безапетитието помага в твоя случай. Това, че вечер ядеш пържола или салата е чудесно, продължавай така. Трудно е да си сам на семейни празници, но пък близките ти хора стават наистина близки след като са ти залипсвали.
Задръж “фронта” докато се прибереш - огава и положителните емоции ще ти помогнат!