09.12.08
21:50
Здравейте, искам да кача още няколко кг,схемата ми е следната-ще си пасирам бавни въглехидрати( примерно пълнозърнест хляб) и протеини(примерно сирене) и ще си пия тази смес.Вярно е ,че е помия,но вкусът за мен не е от значение.Разбира се ще запазя досегашното си хранене.Въпросът ми е дали бавните въглехидрати ще си останат бавни?Същото ли ще е усвояването като при поемането на твърда храна?
Виж друже ако искаш да качваш кила,мани ги тия разбивания и прочие.Моя съвет е да ядеш месо,яйца,риба,мляко-може,овесени ядки,леща,ориз,картофи,спагети,макарони-формулата при тебе е явно е ЗДРАВОТО тъпчене.....Хапвай стабилно,тренировка,почивка и ще качиш кг-те..
10.12.08
07:57
#2
Не виждам проблем стига д аможеш да го изпиваш. Усвояването даже ще се ускори. Не пасирай сиране пасирай извара ... Цветко Цветков лека му пръст, не обичаше да яде, пасираше храната дори и пилето. Аз не пасирам всичко , но овесените ядки сутрин .. вярвай ми 150 грама като се сварят стават 1 тенджера , просто ги смилам и ги изпивам разреждат се добре с около 800 милилитра вода и малко какао и мед. :)
Мнението беше редактирано от Rock_acdc на 10.12.08 07:59.
10.12.08
13:19
#3
Това че храната е пасирана не пречи на усвояването,но хляб и сирене... аз ям единствено изварата пасирана,понеже ми е противна и 200 грама има да ги мъча цял час докато ги изям,а така бръм...изпивам я за секунди.
Мнението беше редактирано от Велико Иванов на 10.12.08 13:19.
10.12.08
17:15
#4
казано от Rock_acdc на 10.12.08, 07:57:
Не виждам проблем стига д аможеш да го изпиваш. Усвояването даже ще се ускори. Не пасирай сиране пасирай извара ... Цветко Цветков лека му пръст, не обичаше да яде, пасираше храната дори и пилето. Аз не пасирам всичко , но овесените ядки сутрин .. вярвай ми 150 грама като се сварят стават 1 тенджера , просто ги смилам и ги изпивам разреждат се добре с около 800 милилитра вода и малко какао и мед. :)
Принципно добре си се насочил, но “рецептата” ти е недоизпипана :P - овесени ядки с 800мл вода може да си повърне човек :) Пробвай да пасираш овесени ядки “на сухо” в продължение на 40 секунди примерно (докато станах на прах),после прибави към тях 300мл прясно мляко + Нескуик (или мед или канела или какао) и пак опитай ;) Количеството е достатъчно малко, че да го изпиеш без проблем, вкусно е и всичко най-най.
По темата смятам че пасирани, продуктите се усвояват по-добре, без мнението ми да се основава на някакви научнообосновани факти. Дори и по-зле да се усвояват, 20 сварени яйца на ден не мога да изям,но ако трябва да ги изпия и 50 ще са ми малко,а пък ако говорим за извара + вода теоретично мога да си набавя над 200гр белтък на ден само от нея без да ми стане тежко и т.н.
MI5,искаш да кажеш,че пасираш овесените ядки без да ги вариш?Направо с пасатора?Понеже аз имам брекети и твърдите храни са ми проблем, а овеса определено е полезен,но нямам време да го варя и да го чакам сутрин.... :/
10.12.08
19:59
#6
Грешно се е разбрало от моя пост и аз ги пасирам сухи, исках да направя сравнения с това , че ако се сварят отнема мн време . Приннципно сухо като ги пасирам стават на прах след това ги разреждам :) с водата но това за канелата ще го опитам по принцип го смесвам или със степ или с какао .
11.12.08
10:16
#7
казано от KrayZie на 10.12.08, 19:02:
MI5,искаш да кажеш,че пасираш овесените ядки без да ги вариш?Направо с пасатора?Понеже аз имам брекети и твърдите храни са ми проблем, а овеса определено е полезен,но нямам време да го варя и да го чакам сутрин.... :/
Правилно си разбрал,няма да ги вариш,пасираш ги сухи - те стават по-фини от пудра,после като добавиш прясното мляко и пак ги пасираш (слагаш малко Нескуик за вкус) и въобще няма да усетиш, че има нещо в млякото,става съвсем леко по-гъсто, но се пие без абсолютно никакви проблеми. Не мога да се сетя в какво съотношение го пиех това,мисля че 10 супени лъжици овесени ядки и после добавях около 300мл прясно мляко. Лесно,вкусно и полезно.
П.П. аз като ги пасирам само тях “на сухо” ги пасирам на 3 пъти по 15 секунди примерно, че оставаш с впечатлението, че пасаторът ще изгори като се върти без някаква течност.
12.12.08
11:55
#9
Аз слагам кьм 60 грама овес в гореща вода от боилера за 10 миниути докато си изям яицата. След това слагам половин кофичка кисело мляко и ги гьлтам като гьска. Мисля обаче да го пробвам това с сухото пасиране, защото ми се ще да изяждам поне 100 грама сухи а като ги накисна вьв вода стават почти половин кило + 4 яица :D което за моите 60 кила е невьзможно.