Ще свърши ли работа

12.12.08
20:22

На 20 82 кг 176 см. Тренирам чат пат, но определено не достатъчно. Искам да сваля под 75 кила и мисля да се придържам към следния хранителен режим.
Първо ядене - веднага след като си отворя очичките - един банан или ябалка според това какво ми се яде.
След това кардио тренировка ако е ден, който правя
И веднага след нея около полувин час след първото ядене идва Второто - Някво мюсли (ако има значение какво препоръчайте нещо, предпочитам мюсли или коранфлекс пред овесените ядки) + Кисело или прясно мляко в зависимост какво ми се яде. Това цялото като обем се събира в чаша около 250-300 милилитра.
Трето ядене - обяд - Типично студенско меню, ако съм на лекции или всякви възможни маджи, които да не са много скъпи ако съм в къщи (препоръчайте поне 2-3 че да мога да разнообразявам)
След това към 6 Последното четвърто ядене - тука ям риба консерва и някаква салата или доматено пюре с лук и сирене(с това обикновенно не успявам да се наям) или ако някой е сготви някви местни хапки пържоли или някво подобно умряло животно.

Яденията започват когато се събудя обикнвенно към 9-10 и свършват в 6. Случва се да не съм особенно стриктен не от към брой и съдържание на яденията, а от факта, че чат пат добавям към менюто и късна вечеря, която се изразява в голямо количество концентрат и късно будене на следващия ден. Въпроса ми е, ако се придържам към това без да променям много навиците си ще се получи ли някъв ефект.

13.12.08
18:09

Еми 4овек ще имаш ефект по принцип , но по добре махни млякото сутринта ето според мен как тр да стане (може леко да е вмание4ено ):
9.00 Амино 5 бр(ако не яй4ни белтъци 4-5 това са към 15 грама протеин)
кардио
9.30 овеса с вода 100-200 гр пилешко (плода сложи тук защото като го сложиш преди кардиото минава време докато го изгориш него ,а така преди кардиото имаш протеин - пазиш мускула от катаболен процес и гориш 4иста мазнина (1-2 4аса и след кардиото ще сваляш тъй 4е не се освинваи с банани (мн нишесте)))
12.00 месце (пуешко , пилешко , телешко , риба тон) с 100 гр ориз примерно
от там на татък спираш с въглехидратите като цяло само някои салатки без оцет(които забавя метаболизма)или олио което е калори4но ,макър 4е е полезно и маха вредния холестерол.
с 2 думи след 13 4аса само месца яи4ица и преди лягане обезмаслена изварка (има казейн и тн.т )
п.с. без пове4е да се вмание4аваме вкараи малко Л-царнитин преди кардиото те4ен :) 30тина леа е и ще имаш ефект - Транспортира мазнината до митохондрите и заедно с кислорода от аеробната тренировка(кардиото) се изгаря

17.12.08
17:41

казано от Стоил на 13.12.08, 18:09:

............

Преди аеробна тренировка сутрин е добре да пиеш BCA.
Сутрин можеш да спреш катаболните процеси именно така: или с някакъв бърз въглехидрат, тъй като бързият въглехидрат ще покачи нивата на инсулина, който блокира катаболния хормон кортизол, разбира се без вафли, мафли и т.н., или с приемане на амино с разклонена верига, сиреч BCA.
С тия смешни въглехидрати до обяд не виждам как ще сваляш качествено. Яж си комплексни въглехидрати (ориз, овес и от време на време, глвно до обяд, картофи). Гледай да ядеш и листни зеленчуци, защото са богати на фибри и най-важното при чистенето - протеина ;).
Аз лично, като чистя, се стремя да ям въглехидрати до 4-5 часа. Не прекалявам, разбира се. Не отхвърляй въглехидратите. Тия НВД-та, според мен, са за хора, които ще се готвят за състезания, за теб би било подходящо да пробваш една въглехидратна ротация. L-carnitine-че си пий, прави кардио 5 дни седмично и ще имаш резултат.

Пък т’ва за бананите от къде го измисли.... пълни били с нишесте.

75 % вода
5-8 % нишесте
1,5% белтъчини
0,6% летливи вещества
15-20% захари (най-вече захароза)

17.12.08
19:53

Пхохох .Пхахаха.Банана е пълен с нишесте !както и да е ! че си прочел някаде за една карбо ротацийка не  значи да е споменаваш на всякаде ,в смисъл на начинаещ ротациии да дава .Мислисш ли че ще може да е спазва ?! една балансирана диета да прави и това + това той ходи ‘’чат - пат’’ на фитнес , не се вманиачава ,не че не съм правил ротации 2 лета под ред съм правил ,но той не е за рот ,няма да мое да спаазва

19.12.08
14:06

казано от Стоил на 17.12.08, 19:53:

....

Виж сега какво ще ти кажа. Когато се изказвам по даден въпрос, се стремя да го правя компетентно (доколкото темата и познанията ми позволяват), не съм такъв, че да говоря някакви си наизустени фразички тип 15 годишно хлапе. Та в този ред на мисли в 100 гр. банани се съдържа точно това, което съм написал. За да се увериш в достоверността на думите ми: http://www.belchohristov.com/275.html
Прочети го и тогава ми говори какво има и какво няма в бананите. Статията е написана от Питона, сиреч Белчо Христов. Та не мисля, че си по-компетентен от него, така че такива изказвания от типа на “пхаха, мхаха” можеш да си ги задържиш за себе си (или поне се аргументирай като ги правиш).
Снизходителното ти отношения от рода на “карбо ротацийка” можеш също да си го спестиш. Аз лично смятам, че тва загубено НВД е по-неефективно (поне при мен) от въглехидратната ротация, плюс това, това е първата тема, в която споменавам за споменатата ротация. С балансирана диета също може да свали, но нали ставаше въпрос за НВД? (с нея се сваля, но според мен не толкова качествено, но айде да не продължавам, че взе да става банално...)
С мнението си не задължавам никой да прави това, което аз казвам. Форумите са за това, човек да може да си каже мнението. Ако още не си го разбрал, мисля, че ти е време...
Айде със здраве ;)!

19.12.08
17:34

“тъй 4е не се освинваи с банани (мн нишесте)))”Това съм написал ,не ми преиначавай думите.Като изяде 2-3банана и нищо не прави ,просто според мен не са подходящия плод .Да разнообразява иначе цитруси ябълки е по добре .Пак ти казвам (без да си налагам мнението) НАЧИНАЕЩ няма да може да прави ротация на въглехидратите .

21.12.08
15:55

казано от Стоил на 19.12.08, 17:34:

......

Както и да е ;)
НВД-то според мен е и нездравословно, но няма да изпадам в полемики, щото няма смисъл :).

21.12.08
16:36

Съгласен съм че НВД - то е нездравословно :) Ама пича е на 20 с едни витаминки няма да е кой знае колко ,студент и начинаещ трениращ чат-пат просто няма как да направи ротация .Аз си нося кутийики с храна на лекций , но са малко хората като мен +това вече ме свинкаха

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1