прясното мляко

ZE

20.11.08
22:09

добър ден искам да попитам че тука в квартала(селцето по точно:) ) има лелки дето продават прясно мляко в шишета от безалкохолни и трябва да се вари и е с каймак...не го обичам това мляко гнусно ми е и предпочитам купеното но като качване на маса искам да попитам кое върши повече работа дали има разлика

20.11.08
22:47

Като за начало...отчасти произходът му е малко по известен и сигурен до НЯКАКВА степен...но това, над което трябва да помислиш, е маслеността...според мен поне нискомаслените млека в супермаркетите (0,1%) са далеч по-добри от гледна точка мазнини... ;)

21.11.08
07:35

казано от 9flame на 20.11.08, 22:47:

Като за начало...отчасти произходът му е малко по известен и сигурен до НЯКАКВА степен...но това, над което трябва да помислиш, е маслеността...според мен поне нискомаслените млека в супермаркетите (0,1%) са далеч по-добри от гледна точка мазнини... ;)

Да, защото мазнините в млякото са вредни нали  :ahhh: Айде стига такива изказвания, във всички случаи е по-добре да си набавяш колкото се може повече от продуктите директно от производител (яйца,месо,мляко - тези дори не е толкова трудно). Не е 100% гаранция разбира се, но е доста по-сигурно. Всяко нещо в опаковка е безвъзвратно прецакано в една или друга степен (имал съм възможност повечето храни да ги ям и в натуралния им вид и никой не може да ме убеди в противното). Най-малкото като вкус млеката от магазина (и най-вече тези нискомаслените) нямат нищо (ама наистина нищо) общо с млякото и който е пил истинско го знае.
И да - мазнините от млякото са полезни и освен ако не го пиеш вместо вода няма да се освиниш кой знае колко (а и нали все пак ще качваш, малкото мас не би трябвало да те мъчи кой знае колко).

21.11.08
08:41

Според мене е много по добре да си приемаш млякото директно от производителя аз всеки ден пия по 1 литър козе мляко и съм много доволен.Един ден решиш да направа сравнение с купеното и не останах особено впечатлен.Само внимавай да няма някой косъм от козата вътре защото става опасно :)

AZ

21.11.08
10:59

така е -купувай си от лелките.То не че има гаранция,че тяхното не е кръстено,но тези в магазина са още по-разредени с вода-особено някой.

IB

21.11.08
11:18

Още 1 глас за мляко от лелките. ;)

P.S А тука се сцепих от смях... “освен ако не го пиеш вместо вода” :D

казано от G33K на 21.11.08, 07:35:

...
И да - мазнините от млякото са полезни и освен ако не го пиеш вместо вода няма да се освиниш кой знае колко (а и нали все пак ще качваш, малкото мас не би трябвало да те мъчи кой знае колко).

22.11.08
10:04

И аз предпочитам млякото от лелки или  чичковци, нищо че не е нискокалорично, поне знам че има вкус на мляко :)

22.11.08
17:47

Лично съм изследвала такова и си беше напълно редовно - от една баба на площад Славейков. Само лятото внимавайте, че като го опнат на това слънце - салмонелата само това и чака:)

22.11.08
20:25

Аз мисля,че от бабките е по-добър вариянт.Обаче честно да си кажа аз си взимам от Кауфланд пликове-не е много пари пише уж 2 %,ама знам че те го разреждат и процента не е 2…Само като е топло внимавайте от бабите и дядовците както се спомена в преден пост.

24.11.08
22:23

Мисля, че това мляко което можеш да вземаш от бабите както ти каза е далеч по-добро от това което се предлага по магазините.

TQ

25.11.08
08:39

така много по добро и по евтино е

25.11.08
20:58

Вчера си взех 5 литра .0,90 стотинки на литър.Не знам в магазините колко е но мен тази цена много ме устройва.

26.11.08
07:05

Много ми е интересно какво е процентното съдържание на МЛЯКО в Фитнес 0.1 %,понеже просто имам чувството,че когато пия от това нещо,пия оцветена вода.А същевременно белтъчините,въглехидратите и мазнините са запазени като при другите по-истински млека.Мерси! ;)

13.12.08
23:45

Още един глас за лелките ,ама все пак не е добре мн мляко забавя перситалтиката на 4ервата ,също съм 4ужал от старите хора 4е когато едно дете се храни с мн мляко то става блудкаво(дебели4ко) така де казеина образува гел4е около 4ервата и така имаш постоянен поток на мино за около 7 4аса ,абе има си и + и - аз само ве4ер пия млякото и то с извара и то когато Калций Казеина ми е сваршил :)

FZ

15.12.08
12:40

казано от zebso на 20.11.08, 22:09:

добър ден искам да попитам че тука в квартала(селцето по точно:) ) има лелки дето продават прясно мляко в шишета от безалкохолни и трябва да се вари и е с каймак...не го обичам това мляко гнусно ми е и предпочитам купеното но като качване на маса искам да попитам кое върши повече работа дали има разлика

За м.м. е най-добре млякото  да е от  домашната крава . :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1