12.12.08
22:29
Привет на всички,
въпросът ми към вас е - след като съм успял да понижа теглото си до желаните от мен килограми чрез не малко лишения и тренировки, какво следва после. Тренировките си продължават, ясно, ами с яденето ? Целта ми е да си подържам тези килограми горе-долу, но не знам ако започна да се храня по-нормално (естествено пак правилно, а не като изтърван, но да включа вече и малко въглехидрати, даже може и по малко захар :) ) дали няма набързо пак да се “освиня”, пак подкожни мазнини и пак наново ! От доста месеци съм на вид диета и не искам всичко да замине по дяволите.
13.12.08
07:52
Следи си калорийте.Не яж много мазни неща,бързи въглехидрати само сутрин и след тренировка,но се опитвай да ги избягваш или поне не яж всеки ден.Иначе спокйно можеш да си ядеш и повече въглехидрати със среден ГИ стига да правиш компромис с мазнините.Нещо като РБД.
13.12.08
11:30
След като достигнеш желаните килограми става още по трудно трябва да ги задържиш.
Не съм на това мнение! Нали кефа е като ги достигнеш тези килограми! Как така изведнъж ще осереш пейзажа! ?!?! Класическия случай с Герасим Драгнев - адската диета и след 5 дена ни спомен от културизма!
Напротив - истинският търсещ хуави и завидни резултати не действа лековато, а гледа към по-високо - защото там въздуха е винаги по-свеж!
Трябва да се яде 4исто , имам 4уството 4е идва нова ера в културизма и въобще в фитнеса хората не работят на 2 периода зимата ка4ване и освинване лятото адските НВД-та и карбо ротации, състезателите ве4е варират с +/- 3-4 кг. ако ка4ват ка4ват максимално из4истено , ако свалят свалят само мазно .Малко извън темата ,но аз си действам по старите методи зимата си ка4вам ,лятото свалям ,но от когато махнах мръсните храни нещата станаха мн по красиви - фигурата става по атлети4на .В момента ка4вам по 3 кг на месец и талията по4ти не мърда .Щом си в този спорт трябват лишения ,щом си стигнал до килограмите който искаш не може да се откажеш тр постоянсвто .
То че няма да се отказвам и дума да не става, просто за някви общи съвети и споделяне на мнение,затова писах. Като знам през какво съм минал,за отказване не може и да се говори - една година вече без нищо мазно, нищо сладко (ама наистина нищо), нищо пържено, никакъв хляб и тн и тн...
13.12.08
20:06
Питона аз също съм като Герасим Драгнев, също свалям доста килограми (мисля, че си спомняш), но после за отрицателно време ги връщам.Затова казвам, че на мен лично ми е по трудно да ги задържа трудно ми е да променя целия си живот.Мога да го променя за 3-4-10 месеца докато сваля но после волята, често недостига.Особенно ако си ендоморф какъвто съм аз и всички покрай теб се тъпчат с какви ли не глупости.
Преди време свалих всичко излишно и вече трета година подържам нисък процент мазнини, при това без да съм на специален режим или нещо такова. Не се лишавам дори от боклуци, като ми се приядат - примерно днес изядох един дюнер, две парчета пица, 300 грама торта и един Милка шоколад :)
Мнението беше редактирано от Петко К на 13.12.08 20:31.
Eхее Петко ти си си направил як мръсен ден :) по някой път и аз се отпускам но на мен ми се лепи за съжаление ,но свикнах да ям 4исто,ако ли съм ре6ил да прегре6а го рпавя рано сутринта ,тогава вс изсмуквам :)
14.12.08
08:56
Петко К точно там е разликата между ендоморфа и останалите типове тела.За ендоморфа такъв ден като твоя би обезмислил диетата за седмица напред, за ектоморфа си е просто ядене, а за мезоморфа си е леко неправилно.
Аз би трябвало да съм преобладаващ ендоморф, ако може да се вярва на такива класификации.
14.12.08
10:43
Така като гледам едва ли си ендоморф.Не се сещам за много добри спортисти ендоморфи освен може би в сумото борбата щангите и може би някои други спортове където това не е чак такъв проблем. Странно, че в много статии се пише за типовете тела за това какво трябва да ядат какво не, как да спортуват, но никъде не се обръща внимание на психиката и мисленето на различните типове тела по отношение на спорта.Или как различните типове тела се чувстват когато в залата, на работа, на училище или дори в къщи са заобиколени от другите типове тела.Просто се казва, че хората нямали оправдание защото само няколко процента от тях имали болестно състояние за трупане на мазнини останалите просто били слабаци.Ендоморф съм свалял съм десетки килограми за които е нужно много отдаване много воля много лишение, само човек ендоморф който го е правил знае какво имам предвид, а такива хора не са много.Но после е още по трудно да задържиш постигнатото, все пак неможе да живееш като отшелник излизаш с приятели, срещаш се с познати работиш с колеги и т.н. и т.н. докато в един момент се оказва, че всичко и всеки ти пречи а никой и нищо не ти помага.И да въздуха е по свеж на високо ама само от единици хора стават космонафти пилоти или алпинисти :).
Не знам, казах би трябвало, аз лично не вярвам много в тия класификации :)
Сам прецени дали съм или не съм:
http://img.photobucket.com/albums/v234/Zdravia/Scan0010.jpg
http://img.photobucket.com/albums/v234/Zdravia/IMGP0055.jpg
http://img.photobucket.com/albums/v234/Zdravia/private/before1.jpg
http://img.photobucket.com/albums/v234/Zdravia/Back/Az-january.jpg
На тия талията ми е над 90 см, а мазнините 20% и повече. Ето и една, където съм още по-зле, там с талия сигурно един метър.
П.П. Исках да кажа, че типа тяло може да се променя в доста широки граници :)
Мнението беше редактирано от Петко К на 14.12.08 11:05.
14.12.08
11:01
Ами не си ендоморф разбира се, такива са телата на всички нормални нетрениращи пиещи бирички мъже на твоите години.Ендоморфите които пият бирички с картофки са много по зле.По принцип в природата рядко се среща чист вид от типовете тела.Както виждаме ти също не си изключение имаш наклонности към ендоморф но не драстични, нещо като умерен ендоморф, със средно количество усилие може да промениш това, и да имаш плочки въпреки че си позоляваш, дюнер, пица шоколад милка торта или каквото и да е различно от ориз пилешко и броколи.Не ме разбирайте погрешно, неискам да кажа, че ако си ендоморф е невъзможно да изглеждаш добре, просто е много много по трудно, не само по отношение на метаболизма.
Не знам какъв е , но това което е постигнал е много .Петко преди колко години си бил така ??
До 2006 - та.
казано от Иван Шишманов на 14.12.08, 11:01:
Ами не си ендоморф разбира се, такива са телата на всички нормални нетрениращи пиещи бирички мъже на твоите години.
С изключение на първата снимка, където не съм стъпвал във зала почти две години, на всички останали мога да мина за трениращ.
Ендоморфите които пият бирички с картофки са много по зле.
Също и ектоморфите и мезоморфите, които пият бира с картофки и не тренират :)
По принцип в природата рядко се среща чист вид от типовете тела.
Това е вярно, затова и аз не го считам за съществено предимство или недостатък. А ти тогава защо реши, че си ендоморф?
Както виждаме ти също не си изключение имаш наклонности към ендоморф но не драстични, нещо като умерен ендоморф, със средно количество усилие може да промениш това, и да имаш плочки въпреки че си позоляваш, дюнер, пица шоколад милка торта или каквото и да е различно от ориз пилешко и броколи.
Не съм твърдял, че съм чист ендоморф, но едрите ми крака, широк ханш и сравнително тесни рамене говорят за това.
Относно другото - дефинирай ми средно количество усилия? Сигурно си ме виждал на живо как тренирам или знаеш как съм се хранил, за да постигна това? На тренировки съм плашил хората в залата и са ми казвали да го давам по-леко. 5 месеца не бях близвал захар и бях минимум 3 пъти седмично в залата, опитвайки се да не отстъпвам и грам от използваните тежести и серии. Всичко ми се въртеше около тренировките и храненето. Тогава беше зима и от малкото калории често ми беше студено, колкото и да се обличах. Имаше доста купони, рожденни дни, партита и излизания, на които бях доста умерен в храната и алкохола, въпреки че всички около мен нагъваха сладко и пиеха на корем. Често изпитвах глад, но се въздържах, защото щях да надвиша нужните ми калории. Гледах как заедно с мазнините се стопява и част от силата и мускулите, които бях градил с години и това ми действаше депресиращо. Може да не съм полагал кой знае какви усилия, но за мен си беше голяма победа.
Не казвам, че мога да ям безнаказано всеки ден дюнери и пици и да не замазнявам, напротив, за последните 2 години съм замазнил точно заради такива яденета :) Но трябва само малко баланс и контрол над храната, нищо повече.
Не ме разбирайте погрешно, неискам да кажа, че ако си ендоморф е невъзможно да изглеждаш добре, просто е много много по трудно, не само по отношение на метаболизма.
Метаболизма се регулира в широки граници с помощна на тренировки и правилно хранене. Ако имаш повече мускули и по-нисък процент мазнини, това значи и по-бърз метаболизъм като цяло и възможност да ядеш повече мръсни храни без последствия. Ако веднъж стигнеш това състояние и го задържиш дълго време, тялото почва да го възприема като естествено. Тоест, имаш в чист вид промяна на телесния тип. Тези класификации на телесните типове са правени на база външен вид, нали? А външния вид се променя, както всички знаем. Съответно се променя и телесния тип. Независимо от изходното ниво, да постигнем добре изглеждащо тяло - това е целта на културизма. Това е напълно реално и не съдя само по себе си. Не е важно какъв си бил или какъв си сега, от значение е само какъв искаш да станеш, да намериш начина и до го следваш без извинения и оправдания. Промяната при мен дойде първо от вътре и чак след това промених външния си вид. Омаловажавайки усилията на другите и търсейки си извинения в телесния тип или генетиката - това не ме прави по-добър нито ми помага по някакъв начин.
Аз не считам че съм направил кой знае какво, има хора, направили много повече.
Какво ще кажеш например за този - http://www.bodybuilding.com/fun/louis.htm
Мнението беше редактирано от Петко К на 14.12.08 20:40.