Малко помощ за Хранителен режим

11.11.08
21:47

здравейте

Трябва ми човек които разбира да ми направи един хранителен режим.
Искам да съчетая с режима и креатин обаче незнам дали този креатин е добър Biogame
и как се пие (дали трябва да има зареждащ период и т.н)
намерих си перфектна програма само хранителен режим ми трябва за покачване на ММ
- 183 см
- 73 кг
- 17 год.
- гръдна обиколка - 105 см
- талия - 81
- досега несъм спазвал хранителни режими

Благодаря ви Предварително

Темата беше редактирана от Unreal на 14.12.08 18:00.

12.11.08
06:21

Никой (освен срещу заплащане) няма да ти направи меню. Толкова много си направил сам, хайде сега се потруди още малко. Прочети какво е РБД и ВВД. Това са диети за покачване на маса. Не си казал и какви са ти целите. Направи си едно меню, сложи го тук и ние тогава ще помогнем.

12.11.08
17:09

в правенето на хр.режим хич ме няма но прочетох постовете на другите потребители и направих едно меню :)
сега чакам съвети дали трябва да махна нещо или да добавя.

07:00 - 07:30 - 3 белтъка, 1 цяло яйце и 100-150 грама овесени ядки + прясно мляко
10:00 - 10:30 - 1 сандвич с филе и натурален сок
12:00 - 12:30 - шейк съставен от прясно мляко и 1 банан
12:30 - 13:30 - креатин (30 мин. преди тренировка)
13:00 - 14:00 - тренеровка
14:30 - 15:00 - 100-150 пилешко филе  и 300 грама картофи/ориз
17:00 - 18:00 - 2 сандвича с шунка и кашкавал
21:00 - 22:00 - палачинка (състав на палачинката пшенични трици,1-2 яйца) 100 - 150гр. пилешко и малко зеленчуци + 2 филий хляб
23:00 - 23:30 - 100 - 150 гр. извара + прясно мляко + малко мед ( на шейк )

Мнението беше редактирано от Unreal на 08.02.09 10:43.

12.11.08
18:07

Махни мюслито, сложи овесени ядки. 1ч. преди тренировка вземи някакъв бавен въглехидрат. Към палачинката добави някакво месо и малко зеленчуци. Иначе става.

01.12.08
14:00

аз искам малко помощ за да си направя хранителен режим за отслабване и орелефяване ....
-187 височина 
-90 килограма
-18 години
-не сам спазвал хранителен режим но от около 3 месеца се храня здравословно изхвърлих доста вредни неща от меню-то си ..
Благодаря предварително ....

02.12.08
18:47

казано от Fittipaldi на 12.11.08, 06:21:

Никой (освен срещу заплащане) няма да ти направи меню. Толкова много си направил сам, хайде сега се потруди още малко. Прочети какво е РБД и ВВД. Това са диети за покачване на маса. Не си казал и какви са ти целите. Направи си едно меню, сложи го тук и ние тогава ще помогнем.

03.12.08
16:23

Ми целта ми е да отслабна и да оформя тялото си както и да кача малко мускулна маса в рацете ...
Ето какво измислих като хр.режим ...
6:45-150 гр овесени ядки с 2-3 лажици кисело мляко
11:00-сандвич с пил.месо
15:00-5 белтъка
19:30-200 гр пил.месо + салата
21:00-5 белтъка
22-23:00-250 гр извара

Ходя на фитнес редовно от около 2 месеца от както не ям боклуци сам свалил около 8 кг и се чуствам страхотно... Но досега не сам спазвал хр.режим и заради това ми е трудно да го съставя ..

04.12.08
14:04

Чакай сега, ще отслабваме ли, кила ли ще качваме, двете наведнъж няма как да стане. Диетата ти е добра за сваляне на килограми, т.е. за “орелефяване” ако така предпочиташ да го наречем.

04.12.08
17:10

ок тогава първо ще оформя и след това ще качвам ... имам още един вапрос по колко вода е добре да пия на ден ? Оште с какво мога да се храня смисал просто да имам по голямо разнообразие в хр.режим да заменям храните от него с други?

04.12.08
17:40

Средно 4литра но и зависи от доста неща също така в плодовете и зеленчуците  има вода. Риба можеш да включиш като мазните са препоръчителни. Важна е закуската можеш да вкараш в нея и протеин, защото само млякото не е достатъчен източник на белтъчини. С белтъците вкарай и фъстъчено масло по някоя друга лъжица.

07.12.08
12:39

Мерси.... а вярно ли е че върху релефа трудно се качва ММ?

13.12.08
23:39

даже аз бих махнал млякото от там овеса да е с вода а за протеин яй4ица -5-6 на брой 2-3 жълтъка кам 30 гр протеин

14.12.08
07:35

Защо да маха млякото? Извинявай, но навсякъде, на всеки казваш да го маха. Млякото е полезно. Стига с тези фанатизми. Идеята не е да изключим всичко за 1 месец и да постигнем драстични резултати, а стъпка по стъпка, умерено след 2-3-4-не знам си колко месеца да постигнем резултатите. Въобще ако питате мен - не изключвайте нищо, ами яжте умерено.

П.С.: а и е Коледа! Какво е коледа без малко топло мляко с какао или вкусни палачинки с мармалад сутрин?!

14.12.08
11:56

Е то тогава и мюслито да остави по тази логика :)

14.12.08
17:03

Ами принципно да ...
Искам само да кажа едно - бях там където сте повечето от вас - фанатизъм е точното определение - НВД, лишения от всичко “дяволско” и т.н. Няма смисъл от тях - в момента в който отказах фанатизма свалих 6кг. (в края на октомври целите ми бяха все още релеф и по-малко кг.). Просто започнах да се храня умерено и оравновесено. Това е най-важното, организмът ви не се нуждае от лишения, а от оравновесено ядене, което не го лишава от нищо (особено неща като хляб, мляко, сладки работи и т.н.). Човек да живее само на месо и яйца не е нормално. Това ми е мнението по целия въпрос.
Разбира се че днес като поемеш 3000ккал и изразходиш 1500ккал ще надебелееш. Но ако изядеш 1500ккал. и изразходваш толкова ще задържиш и т.н.За организма няма значение дали поетите калории са от млечни продукти, месо, зеленчуци, или паста, пица, тестено и т.н. Всичко в тялото ви е проста и елементарна физика (науката физика имам предвид) и се подчинява на физичните закони - яж колкото изразходваш и си тип-топ.

14.12.08
20:52

казано от Fittipaldi на 14.12.08, 17:03:

което не го лишава от нищо (особено неща като хляб, мляко, сладки работи и т.н.). Човек да живее само на месо и яйца не е нормално.

Тялото няма нужда от сладко и хляб. И познавам много хора, които живеят на яйца и месо.

За организма няма значение дали поетите калории са от млечни продукти, месо, зеленчуци, или паста, пица, тестено и т.н.

Напротив, има и то голямо! Организма не разпознава калориите като мерна единица, той работи с хранителни вещества.

Всичко в тялото ви е проста и елементарна физика (науката физика имам предвид) и се подчинява на физичните закони - яж колкото изразходваш и си тип-топ.

Не е чак толкова проста физика.

15.12.08
15:09

Освен корекциите от страна на Петко К имам да добавя че за сваляне не е най добрия вариант НВД (поне за мен).Правил съм 2 лета под ред въртене на въглехидратите и останах адски доволен от постиженията с доволно количество глутамин и малко л-карнитин направих чудеса .Но да казваш че имаш нужда от това и онова си е извинение да се тъпчеш .ПОне при мен хапна ли едно хапвам и 2 и всичко отива по дяволите малкото камъче обръща каруцата .За това сега ям чисто и на месец месец и малко си правя един мръсен и се чусвам ОК :)

15.12.08
16:10

казано от Петко К на 14.12.08, 20:52:

което не го лишава от нищо (особено неща като хляб, мляко, сладки работи и т.н.). Човек да живее само на месо и яйца не е нормално.

Тялото няма нужда от сладко и хляб. И познавам много хора, които живеят на яйца и месо.

A това нормално ли е? Организмът има нужда от разнообразие, от богатство на веществата. Да, в сладкото и хляба може да няма незаменими вещества, но все пак допринася за разнообразието на храните.

За организма няма значение дали поетите калории са от млечни продукти, месо, зеленчуци, или паста, пица, тестено и т.н.

Напротив, има и то голямо! Организма не разпознава калориите като мерна единица, той работи с хранителни вещества.

Калория е единица за поета/изразходвана от организма енергия. Енергия той си набавя от веществата. Т.е. калориите са израз на поетите вещества. Като казах: “поетите калории”, имах предвид енергията предоставена от поетите вещества.

Всичко в тялото ви е проста и елементарна физика (науката физика имам предвид) и се подчинява на физичните закони - яж колкото изразходваш и си тип-топ.

Не е чак толкова проста физика.

Всичко в този свят е физика и химия. А и двете са достатъчно елементарни.

15.12.08
21:32

казано от Fittipaldi на 15.12.08, 16:10:

A това нормално ли е? Организмът има нужда от разнообразие, от богатство на веществата. Да, в сладкото и хляба може да няма незаменими вещества, но все пак допринася за разнообразието на храните.

Сладкото никакво разнообразие не внася. И това, че тялото имало нужда от разнообразие на храни е силно преувеличен мит, нямащ много общо с действителността.

Калория е единица за поета/изразходвана от организма енергия. Енергия той си набавя от веществата. Т.е. калориите са израз на поетите вещества. Като казах: “поетите калории”, имах предвид енергията предоставена от поетите вещества.

Калориите от различните храни нито изгарят еднакво, нито отделят еднакво количество енергия, нито тялото ги усвоява еднакво.

Всичко в този свят е физика и химия. А и двете са достатъчно елементарни.

Серизоно? На какво ниво си учил физика и химия?

15.12.08
22:10

Фитипалди за да има разстеж трябва промяна ,трябва да си маняк и да следиш всичко ,мани тия приказки че организма има нужда от всичко .Едни фибри и ензимчета за добра перисталтика и флора на червата и това е ,тия хлябове и  тултеняци за нищо не помагат .И смятам за безпредметно заяждането ти с петко ,не че нещо но да приравняваш всички калорий под един знаменател е леко тъпо . :)

16.12.08
17:25

Не се заяждам, а просто споделям до какви изводи съм стигнал. Не съм казал никъде, че трябва да се ядат само хляб и сладко, а точно обратното, опитвам се да убедя хората, че не бива да се прекалява с нищо - нито с полезното, нито с вредното. Както знаете - златната среда си е златна.
Именно защото различните вещества дават различно количество и качество енергия е добре да има разнообразие.
П.П.: физиката и химията - на ниво бакалавър ;) :D но не за това говорим тук

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1