Аминокиселини-от какъв източник?

13.12.08
21:31

Интересува ме има ли значение при аминокиселините от каквъв източник са както е при протеина?Има разлика на цените между изолат/хидроизолат/яичен албуми/суроватка и т.н при протеините. От какво се правят аминокиселините?От еднакъв тип протеин ли се извличат всички?И има ли това значение изобщо?
Пускам темата,защото се сетих за едни  “картофени” аминокиселини и се замислих :)

Темата беше редактирана от tra^la^la на 13.12.08 21:31.

13.12.08
22:30

Естествено, че няма значение източника. Всички видове протеин се разпадат до 22 едни  същи аминокиселини, но в различно съотношение. Естествено някои са по-малко от необходимото за човек и производителите съответно ги обогатяват за да станат в близко до идеалното съотношение.
Говоря за призводители, за родните “производители” нищо не казвам, че обещах да не говоря лошо за тях.
:)

13.12.08
23:20

Мерси много. :)

14.12.08
08:52

казано от mitaka101 на 13.12.08, 22:30:

за родните “производители” нищо не казвам, че обещах да не говоря лошо за тях.

Митак, няма какво да се пристискваме. Аз съм на мнение, че трябва всичко да се казва, та нали това е форум. Защо да пестим критики към когото и да било?!

14.12.08
12:37

Един от БГ “производителите” лично ме помоли да не му правя антиреклама и аз му дадох дума. По редица причини - качеството на продуктите му не е от тях.
Качеството на Бг-добавките е смешно ниско. Щом можеш да си купиш “суроватъчен” протеин пълен с “отлежал” соев протеин и малко суроватка за цвят, какво да говорим?
Схемата на производство е една - купуваш си суровина и даваш някъде да ти я смесят и пакетират. Реално твое производство са само кутийките, в които пакетираш и етикетите. И сега идва въпроса “как да си конкурентоспособен?”. тоест съотношението цена/качество. Благодарение на “умните” вносители като Красота и сила, ние потребителите понякога се подлъгваме по БГ добавките. Понеже Момчил Милев реши да продава протеин с цена на дребно в САЩ 43$ за 160лв. в БГ. Карабиберов и останалите също държат “европейски” цени и така остава място и за родните смесители. Защото ако се продаваше протеин на световнодоказала се фирма на нормални цени - нашите смесители нямаше да ги има и всички ние (потребителите) само щяхме да спечелим от това. Нормални цени разбирам американската цена на дребно + 3% мито+ 20% ДДС. Което прави около 53$, а не 160лв.
И поради глупавата алчност на вносителите губим всички - и потребителите (ползваме понякога добавки със съмнително качество) и самите вносители (от намален в пъти оборот).
Сори за спама, ама не се сдържах.

14.12.08
13:16

казано от mitaka101 на 14.12.08, 12:37:

Един от БГ “производителите” лично ме помоли да не му правя антиреклама и аз му дадох дума.:)

Чакай малко сега. Това е свободен форум, доколкото знам и всеки може да си изразява мнението. Какво значи антиреклама? Ти (да) не си някакъв рекламен агент, който продава продуктите на конкурентна фирма и трябва да запази благоприличие, като не плюе конкуренцията. Точно останалата част от поста ти, с която съм изцяло съгласен, се обезсмисля от горното. Нещата трябва да бъдат казвани с имената им, а не да си трайкаме и да се скатаваме като мишки.
За българските “прозиводители”, трябва да има тотален бойкот, докато не приведат продукцията си съобразно европейските и световни практики, което значи инвестиция. Който не иска, пазара го изритва. Така е навсякъде. То не може само пари в джоба без инвестиция. Не може също техните цени да са почти изравнени с вносните, а да нямат мито, транспорт и другите разходи по вноса.
Аз изводите съм си ги направил и след последния Aminostrong на Biogame, съм се зарекъл за един много дълъг период да не си купя нищо, ама нищо българско.
Същото важи и за родните фармацевтични компании. Само за пример, един вносен/и то американски, където разходите за внос са по-големи от тези внесени от EU/ вит. C ми излиза на половин цена отколкото родното производство.

Мнението беше редактирано от exstasy на 14.12.08 13:20.

ВИ

14.12.08
13:21

казано от mitaka101 на 14.12.08, 12:37:

Нормални цени разбирам американската цена на дребно + 3% мито+ 20% ДДС. Което прави около 53$, а не 160лв.

ХАХА!!! Наистина ли отстрани изглеждат толкова лесни нещата?:)
Нямам за цел да защитавам момчил, или вносителите като цяло, но цифрите са доста по-различни.
Първо 3% мито има само за моновитамини. Протеините имат специална такса на килограм и ставката им излиза около 40%. Освен това в уравнениято ти няма транспорт, на който също се слагат данъци.
Да речем че говориш за 43$ протеиун :
43$ + 20% транспорт + 40% мито + 20% ддс = минимум 87$ , или 130лв
И аз сори за офтопика:)

14.12.08
14:32

ХАХА!!! Наистина ли отстрани изглеждат толкова лесни нещата?:)
Нямам за цел да защитавам момчил, или вносителите като цяло, но цифрите са доста по-различни.
Първо 3% мито има само за моновитамини. Протеините имат специална такса на килограм и ставката им излиза около 40%. Освен това в уравнениято ти няма транспорт, на който също се слагат данъци.
Да речем че говориш за 43$ протеиун :
43$ + 20% транспорт + 40% мито + 20% ддс = минимум 87$ , или 130лв
И аз сори за офтопика:)

Здравейте! Планирам да внасям хранителни добавки, произведени в САЩ и Канада. Бихте ли ме консултирали, към кои митнически тарифни номера спадат хранителните добавки, какви са дължимите мита и други данъци. Ако тези добавки се доставят от склад разположен в Кипър или в Русия, ще има ли разлика в обмитяването? Какви са цените за митническо освобождаване на стоки, задължително ли се минава през митнически агент или е възможно човек сам да си оформи вноса? Благодаря предварително за бързия Ви отговор.
Подадено от ???? на 22 март 2005 г.
  За съжаление въпросът Ви е твърде общ и не можем да Ви отговорим конкретно. От значение е точният вид хранителната добавка, съставът й, както и към кои храни ще се добавя. Така например ако представляват вид протеинови концентрати или протеинови вещества, те се тарифират в тарифна позиция 2106 10 80 0 и съответстващото мито е 15 %.

И аз се извинявам, ама митото не е 40%, а 15%.
инфото ми е от тук:http://info.mitnica.com/index.php
транспортните разходи за 1 кутия може и да са 20%, но за вносител са не-повече от 5%
цената все пак излиза малко по-голяма от посочената от мен по-горе (около64$, а не 53$), но е наполовина от твоите сметки

14.12.08
19:29

Сетих се и за още нещо...примера го правите с транспорт на една кутия...предполагам поръчвате много продукти наведнъж и така става общ транспорт и  тои разделен между всичките продукти става по малко от 20 % на кутя...но това е само мое време...но не е само в бг този проблем...и тук в Италия са високи-даже и за техните заплати...но достатъчно,отиваме много ОТ.В белтъците има малко повече бцаа

ВИ

16.12.08
07:41

И аз се извинявам, ама митото не е 40%, а 15%.
инфото ми е от тук:http://info.mitnica.com/index.php
транспортните разходи за 1 кутия може и да са 20%, но за вносител са не-повече от 5%
цената все пак излиза малко по-голяма от посочената от мен по-горе (около64$, а не 53$), но е наполовина от твоите сметки

Виж, целта ми не е да споря с теб. Просто се опитах да ти обясня, че си градиш теорията на предположения.
Митото е между 9% и 12.8%, но освен него всички продукти на животинска основа и специално протеина се облагат с така наречената селскостопанска такса, или “Код на Мьорзинг”, който е около 5лв на килограм. Събирателно данъците стават около 40-50%.
Сметни си го тук: http://ec.europa.eu/taxation_customs/dds/cgi-bin/tarchap?Lang=BG
5% транспорт ми е мечтата и на мен, но уви реалността е малко по-различна.
Вальо

17.12.08
13:45

Ами аz да попитам аджеба... zащо цените на ОН Голд Стандард zа 5 либри в Германия са нормални... аz ли4но си го купувам zа 43 ЕУ а в бг струва над 150 лв ? Нима не се внасят от едно и сьщо място... демек Америка? Нима тука не се плаща транспорт, и мито и ДДС... как смятате? Според мен бьлгарсия вносител си слага 100 % пе4алба.... zатова. Ок някой ще каже ... тука (Германия)е по голям паzара и се пе4ели от оборот... да може би... ама пьк тая надценка ми идва малкооооо множко.
И не става вьпрос само zа ОН... аz предпо4итам иzолата на Ултимат Нутришьн (IsoCool) ...  много сьм доволен... и той е на сьщата цена....
Така, 4е драги дистрибутори... не се оправдавайте с транспортните такси и митата ... и ДДС то.... дьлбоко сьм убеден, 4е сходни правила действат в Германия както и в Родината ни при внос на продукти от Щатите.

И те така...
Поzдрави

15.01.09
09:14

WEIDER :) ! ! !

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1