23.12.07
10:51
Какво мислите за ел. самобръсначките ? Струва ли си да се купуват ? Ясно е, че не е много трайно, но се пак е безболезнено.Който има нека каже хубаво ли става бръсненето(брадата ) ?
Аз задавам този въпрос на всеки познат, но уви, никой не е ползвал. В магазина, ако питаш ще ти кажат, че ставаш като бебешко дупе, в което има логика, иначе нямаше да се продава такъв тип стока. Мен обаще ме съмнява да бръсне до голо, защото колкото и да е тънко, все има разстояние между ножа, който бръсне и брадата, защото нали ножа е зад нещо като тъничка решетка. Много мислих дали да си купя за Коледа такава, но в крайна смекта надееля манията ми да инвестирам в бъдещия си домашен фитнес и си накупих накой нещица. И аз ще бъда благодарен, ако някой сподели опит с този вид техника, защото бръсненето направо ме влудява, а наболата ми брада влудява приятелката ми :-/
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 23.12.07 11:51.
казано от MOHCTAPA на 23.12.07, 11:47:
Аз задавам този въпрос на всеки познат, но уви, никой не е ползвал. В магазина, ако питаш ще ти кажат, че ставаш като бебешко дупе, в което има логика, иначе нямаше да се продава такъв тип стока. Мен обаще ме съмнява да бръсне до голо, защото колкото и да е тънко, все има разстояние между ножа, който бръсне и брадата, защото нали ножа е зад нещо като тъничка решетка. Много мислих дали да си купя за Коледа такава, но в крайна смекта надееля манията ми да инвестирам в бъдещия си домашен фитнес и си накупих накой нещица. И аз ще бъда благодарен, ако някой сподели опит с този вид техника, защото бръсненето направо ме влудява, а наболата ми брада влудява приятелката ми :-/
и аз точно заради това дали гладко бръсне се двоумя. По телевизията има една Клиин Кът, която рекламират за нея мислех ама в техномаркет си харесах Браун, но ..
Принципно ако бръсне хубаво и издържа 2 години средно(както ми казаха в магазина) си е супер аванта
Най-лесно става с пяна за бръснене и самобръсначка Бич с едно ножче от оранжевите.Вземе ли да дращи сменяш я с нова и тъй.С един флакон пяна се бръсна цяла година през ден,а имам гъста брада.
Philips и нищо друго.И ако е под 200лв хич не я гледайте.Миналата година си купих Philips, ама модела се е изтъркал вече и не мога да ви го кажа.
Аз определено не съм от най-брадясалите, но съм доволен, все едно контра съм си ударил :)
p.s. ползвам я само зимата, че като ми е студено не ми се плеска с пяни/кремове.
Мнението беше редактирано от emzo на 23.12.07 14:38.
На мен ми подариха такава бръсначка и въобще не съм очарован от нея.Винаги остават пропуски най вече отдоло под брадата и трябва да се бръснеш всеки ден защото ако е по набола брадата просто забрави да се оправиш само с нея трябва да повтаряш с ножчето иначе ставаш като петнистахиена,единствено съм доволен от приставката за бакембарди която маха всичко защото е в пряк контакт с кожата и няма предпазна решетка,така че вие си преценете дали да се набутвате
Твърдо за съм. Стига да е маркова и/или качествена.
Вярно е, че има разстояние м/у можчетата и кожата. Ама пък алтернативата е самобръсначка с Нeгативна такава. Хич не си падам по самобръсначките. Единствено най-скъпите модели биват, но пък нежчетата за тях са с егати цените, от диаманти ли ги правят...
Доста противоречиви мнения чета...как да се реши човек да действа...? :smirk:
Аз ти казвам от личен опит тази която ми подариха я рекламират по телевизията с приставка за бакенбарди и уши и нос и бръсне на мокро ама не струва,има и за по 200-300 лева за тях не мога да ти кажа нищо
http://technomarket.bg/product_detail.php?product_id=09023997 - моята е подобна.А все си мисля, че допреш ли до ножчета, значи нова да си купуваш.Нямам идея дали и къде се продават.
Благодаря за отговорите, извлякох полза и заключения. еmzo, твоята е стабилен модел. А относно ножчетата, чувал съм че се точели сами в процеса на работа...идея си нямам дали е така.
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 23.12.07 20:36.
аз имам BRAUN PocketGo….29 лв....не е нищо специално, но ми върши работа, защото ми писна с тия ножчета да се коля
http://www.braun.com/global/products/shavinggrooming/dryshaving/dryshaving/pocketgo.html
казано от swim_fan на 24.12.07, 05:41:
аз имам BRAUN PocketGo….29 лв....не е нищо специално, но ми върши работа, защото ми писна с тия ножчета да се коля
http://www.braun.com/global/products/shavinggrooming/dryshaving/dryshaving/pocketgo.html
аз точно същата гледах , само че малко се разколебах при прочита на всички мнения :roll:
И поне бръсне ли хубаво - да няма сиво ? Ако имах повече пари нямаше да се поколебая да си купя и за 400 лв ама няма да е тоя път
пропуска тук таме косъмчета, но все пак струва само 29 лева...аз се бръсна така:
понеделник - петък - всеки ден с ел.самобръсначка
събота - почивка за кожата
неделя - бръснене с ножче, което да обере порасналите и пропуснати косъмчета
Мнението беше редактирано от swim_fan на 24.12.07 21:42.
казано от swim_fan на 24.12.07, 21:41:
аз се бръсна така:
неделя - бръснене с ножче, което да обере порасналите и пропуснати косъмчета
Добра програма, успяваш ли обаче да се възстановиш само с един ден почивка ? ;)
казано от Unruly на 25.12.07, 08:38:
казано от swim_fan на 24.12.07, 21:41:
аз се бръсна така:
неделя - бръснене с ножче, което да обере порасналите и пропуснати косъмчетаДобра програма, успяваш ли обаче да се възстановиш само с един ден почивка ? ;)
:lol: хитро
Според мен са пълни боклуци !!! и не съм доволен купих си една от Технополис испанска за 70 лв. марка Taurus уж много ми я хвалеха пък нищо не режи пък мойта брада е още девствена дет се вика :) ако е някой гъстъ упсурт ще блокира сигурно.Може би машинките за подстригване ще вършат работа но от хубавите щото ефтините на пазара за 10 лв. са боклуци.И пак не е гаранция че като е скъпо е хубаво !!!
казано от Стоянчо на 23.12.07, 11:47:
Тези дни си купих електрическа самобръсначка, защото вече наистина ми писна от самобръсначките... Взел съм си Филипс 7300 - 169лв. Казвам марката и модела, защото за нея мога да кажа, че бръсне абсолютно до голо (следователно по-скъпите модели няма да отстъпят). Не мога да си обясня как става, но сякаш човек се бръсне на контра. Изключително доволен съм. Както на 1-седмична брада, така и на 1,2-дневна се бръсне за ок.2-3 минути.
17.12.08
19:41
Аз съм с Philips Norelco - Arcitec и тази машинка си струва всеки цент. Бръсне до дъно и не се занимаваш с косъмчета, които растат навътре и гадни малки пъпчици. Бръсне много плътно и равномерно. Трябва да призная, че това е първата ел машинка за бръснене, която ползвам, ако не броим едно малко тримерче пак на Norelco за оформяне, и съм безкрайно доволен.
Emzo… You are right on target… AGAIN… ;)
аз имам клиин къта и какво да ви кажа.Вярно,че бръсне мн. по-добре от самобръсначката , но ми отиваше по един час само за бръснене и оставаха пропуснати места.за това мисля да си взема нещо около 200лв. на филипс и да забравя за случея.Стоянчо тая твойта може ли да се ползва под душа например ? И как стой въпроса с ножчетата ?
казано от egx на 17.12.08, 20:03:
аз имам клиин къта и какво да ви кажа.Вярно,че бръсне мн. по-добре от самобръсначката , но ми отиваше по един час само за бръснене и оставаха пропуснати места.за това мисля да си взема нещо около 200лв. на филипс и да забравя за случея.Стоянчо тая твойта може ли да се ползва под душа например ? И как стой въпроса с ножчетата ?
Така...реших, че нямам нужда от ел.самобръсначка с батерии, защото не се бръсна никъде освен у нас, т.е. моята е само на ток, така не може да се бръснеш под душа. Отделно от това тя си е за сухо бръснене. След това обаче можеш да си я почистваш под течаща вода без проблеми. Ножчетата се сменят на 2-3, а може и 5 години (зависи от косъма, гъста ли е брадата, колко често се бръснеш), като те са 3 броя по 11лв. в оторизиран сервиз.
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 17.12.08 20:25.
http://www.technomarket.bg/product_detail.php?product_id=09041150
тази дали е добра?? 109 лв, Lift and Cut технология, работи и на двата режима - ток и батерия
Мнението беше редактирано от swim_fan на 17.12.08 22:29.
казано от egx на 18.12.08, 11:57:
А колко време ти отнема за едно бръснене и остава ли много пропуснати места ?
5 минутки, без косъмче да остане необръснато.
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 19.12.08 18:00.
Супер.Мерси !Сега знам какъв коледен подарък да си направя :)
Мнението беше редактирано от egx на 25.12.08 19:18.