Б комлекс

18.12.08
19:17

здравейте.. значи искам да ви попитам каква е ролята на Б комплекса или може ли да се употребява от 17 годишни .. ? искам някаква имформация мерси :/ :с

ИВ

18.12.08
19:25

Гугъл.. иначе може да, аз съм на 17 и приемам периодично.

18.12.08
19:27

с това не ми отгоавяш “гугул” но нека да не буда нагул ... и от както го (приемаш) видя ли какви разлики .. ? мисълта ми е какво точно прави този “комплекс” ххх

Отваря апетит,полезен е за кожата...Аз поне за това се сещам

18.12.08
20:15

а някак си не растеж ли .. ? мм не качва ли ?

18.12.08
20:30

B витаминния комплекс има много приложения, но наи важните са:
B1- участва в метаболизма на въглехидратите.В2- има функции на растежен фактор, и е тясно свързан с протеиновият синтез;В3- взима участие в структурата на коензим А (СоА);В5-участва в структурата на NAD и NADP, който отново са много важни коензими.В8(Вит Н)-растежен фактор, участва при синтеза на липиди(мазнини), аминокиселини и тн.

18.12.08
20:34

може да се употребява- това са витамини...стига да не прекаляваш с количествата няма да имаш проблем.

18.12.08
20:57

това означава че забавя метаболизма или нещо от сорта.. и все пак ще успея видимо да кача мм . . ? така ли ?

За да растеш,трябва да ядеш,хаха.Следователно се качват килограми от него,т.е. не от него ами вследствие на завишения апетит.Много трябва да се внимава да не се предозира.На моят Б комплекс пишеше да се пие 1 таблетка дневно.
П.С. Няма как да качиш ММ само от витамини...

Мнението беше редактирано от Траян Атанасов на 18.12.08 20:58.

18.12.08
20:59

а какви са цените на този продукт г/д ?

Зависи на коя фирма,но според мен поне тук българските фирми са се справили.1 опаковка-30 хапчета,мисля че няма и 5лв.Не очаквайте чудеса

18.12.08
21:07

Не може да се получи хипервитаминоза от Б комплекс.

Съмнява ме, че пича не е много наясно с различните видове суплементи :)
В изданието има много статии за начинаещи, препоръчвам ти да ги прочетеш и чак тогава, ако нещо не е ясно, да попиташ.

Всички видове витамини са от жизнено значение за човешкия организъм, но от тях не може да се качват килограми !
Както казаха, някои от витамините в група Б подпомагат протеиновия синтез, което индиректно влияе върху качването на мускулна маса, НО важните фактори са мускулния стрес(в следствие на тренировка), доброто хранене, богато на белтъчини и възстановяването... разбира се това са най-базовите неща :)
Много ми хареса мнението на един колега от форума, че когато приемаме доволно количество витамини не усещаме ефект, но когато ги няма, усещаме липсата им под формата на отпадналост, отслабване на имунната система, настинки.

18.12.08
21:13

ахум.. на мен ми трябва нещо покачващо мм.. рязско има ли някакъв такъв продукт ? а относно за темите за начинаещи ще ги видя..

18.12.08
21:32

дам no_way е прав, от витамини килограми не се качват, но това не значи че трябва да ги изключваш от диетата си... те са ключова част отхраненето, те участват в всички биохимични пътища в организма.

казано от No_WaY на 18.12.08, 21:07:

Не може да се получи хипервитаминоза от Б комплекс.

Съмнява ме, че пича не е много наясно с различните видове суплементи :)
В изданието има много статии за начинаещи, препоръчвам ти да ги прочетеш и чак тогава, ако нещо не е ясно, да попиташ.

Всички видове витамини са от жизнено значение за човешкия организъм, но от тях не може да се качват килограми !
Както казаха, някои от витамините в група Б подпомагат протеиновия синтез, което индиректно влияе върху качването на мускулна маса, НО важните фактори са мускулния стрес(в следствие на тренировка), доброто хранене, богато на белтъчини и възстановяването... разбира се това са най-базовите неща :)
Много ми хареса мнението на един колега от форума, че когато приемаме доволно количество витамини не усещаме ефект, но когато ги няма, усещаме липсата им под формата на отпадналост, отслабване на имунната система, настинки.

Ем на моята опаковка пише “Да не се превишава препоръчаната доза”

Това трябва да го пише по закон. Не му обръщай голямо внимание в случая.

18.12.08
22:00

казано от beyou-to на 18.12.08, 21:13:

ахум.. на мен ми трябва нещо покачващо мм.. рязско има ли някакъв такъв продукт ? а относно за темите за начинаещи ще ги видя..

18.12.08
22:15

Силиконови импланти?

Личи си, че не ти се чете, а противно на разбиранията това занимание го изисква :)

19.12.08
06:53

полза от витамин В на хапчета няма - инжекциите са истината. не че ще стане нещо кой знае какво де ;)

FZ

19.12.08
10:14

казано от beyou-to на 18.12.08, 19:17:

здравейте.. значи искам да ви попитам каква е ролята на Б комплекса или може ли да се употребява от 17 годишни .. ? искам някаква имформация мерси :/ :с

http://zdrave.hit.bg/products/b-complex.html

19.12.08
11:32

казано от FRANKO1 на 19.12.08, 06:53:

полза от витамин В на хапчета няма - инжекциите са истината.

Защо? Би ли се обосновал?

Мнението беше редактирано от exstasy на 19.12.08 11:49.

19.12.08
12:14

по пълно е усвояването на витамина...защото не минава през стомаха

19.12.08
12:48

Когато дозите са достатъчно високи ефект има.

FZ

19.12.08
13:34

казано от Калоян Георгиев на 19.12.08, 12:48:

Когато дозите са достатъчно високи ефект има.

Ти какви дози препоръчваш ?

19.12.08
19:22

В едни хубави спортни витамини дозите са достатъчно добри. Нещо от типа на 30-50 мг от б-витамините според мен е ок за спортуващ. Така или иначе това което не се усвои се изхвърля - не виждам проблем да се вземат и големи дози от типа на 100 мг дневно. Още повече продуктите с витамин Б са достатъчно евтини за да си позволите и по-висок прием. Но пък и няма смисъл от огромни дози витамини (особено мастноразтворими).

19.12.08
20:04

казано от Roadk1ll на 19.12.08, 12:14:

по пълно е усвояването на витамина...защото не минава през стомаха

Я, дефинирай какво разбираш под “пълно усвояване”/ “по-пълно”.

казано от Калоян Георгиев на 19.12.08, 19:22:

Но пък и няма смисъл от огромни дози витамини (особено мастноразтворими).

Това за дозите е много разтегливо понятие. Щото ако гледаме RDA, то значи приемаме огромни дози. За мастноразтворимите съм напълно съгласен, с изкл. на вит. Е
Иначе, по стечение на обстоятелствата в момента пия на NOW B-50 и моите наблюдения са, че няма смисъл от една цяла таблетка на един прием, аз поне таблетката я разделям на два приема.

Мнението беше редактирано от exstasy на 19.12.08 23:49.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1