20.12.08
18:35
здравейте,знам че изварата от сирене е полезен източник на протеин,но днес си купих извара от кашкавал защото нямаше друга в магазина.Не нея пише пълномаслена,което не ме зарадва много.Може ли някой да ми каже разликата между изварата от сирене и от кашкавал и коя е по-добрата и кога да се консумира.Благодаря за вниманието
20.12.08
19:05
изварата от сирене е обезмаслена,а от кашкавал не
иначе като източник на протеин и 2те са добри и и 2те имат горе долу по 18гр белтъчини на 100гр
20.12.08
19:17
благодаря за бързият отговор,а много мазнини ли има в кашкавалената и коге е най-добре да се консумира извара и по-колко?
20.12.08
19:29
еми по всяко време може
някои я ядът преди лягане с фъстъци или зехтин да забави усвояването и става като казеин
аз лично сутрин слагам 100гр извара,кисело мляко,2 банана,200гр фин овес и доза и половина суроватка в блендер,разбивам яко сместа и пия :)
20.12.08
19:40
хубаво правиш приятелю,но аз съм на НВД ,гледам да изчистя за 1 месец малко мазнини щото после почвам след нова година x-factor,novedex xt и много протеин и въглехидрати ще ми трябват :)
Може ли изварата преди лягане да се замени със сирене и до каква степен сиренето отстъпва пред нея? :roll:
20.12.08
22:46
По принцип може,но сиренето,поне обикновеното,има повече мазнини.Следователно ще се омазниш.Мисля че сиренето не съдържа толкова белтъчини но не съм напълно сигурен.
Според мен изварата е перфектния източник на казеин, което я прави идеална да се консумира преди лягане. По този начин тя задоволява протеиновите нужди на организма по време на съм, поради по-бавното си усвояване. И има ниско съдържание на въглехидрати.
Лошото на сиренето е:има повечко мазнини от обезмаслената извара,по-бързо се усвоява...
Изварата има значение каква е:Да е обезмаслена е най-добрия вариянт,кашкавалената- има доста мазнини според мене...
Мнението беше редактирано от Костадин на 21.12.08 10:20.