20.12.08
14:57
Днес попаднах на реклама на “колан за смаляване на талията”, както самите хора го обясниха. Магическият ефект, който доставя колана е следния : само след 40 минутно ползване, талията намалява със 8 сантиметра. Като това, драги приятели, оставало за цял месец, и най-хубавото - не трябва да се изпълняват никакви упражнения.
Какво мислите за подобен род реклами?
Дали ако ползваме този “революционен” колан 5 дни по 40 минути, ще свалим талията си със 40 см.. остава само да гадаем :)
Скоро ще пуснат колан, с който ще се увеличава и намалява мускулната маса без хранене и тренировки ;)
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 20.12.08 15:25.
20.12.08
15:28
На мен са ми любими смс-ите, чиито сигнал редуцира теглото. Сериозно сърцебиене получих, когато видях първата им реклама по някоя от аутсайдерските телевизии. :)
20.12.08
16:12
казано от Димитър Михайлов на 20.12.08, 15:28:
На мен са ми любими смс-ите, чиито сигнал редуцира теглото. Сериозно сърцебиене получих, когато видях първата им реклама по някоя от аутсайдерските телевизии. :)
Митко аз така се чистя от както Бенетоните бяха на мода и Нокиа 150 беше супер хит... ;)
20.12.08
17:43
имаше и някакви рингтонове, които излъчват феромони и привличат женския/мъжкия пол.. :) Също и китайски учени открили рингтон, който натурално стимулира гърдите на жените към растеж...
няма ли закони за такива парадоксални реклами ?
Мнението беше редактирано от death на 20.12.08 17:43.
казано от death на 20.12.08, 17:43:
няма ли закони за такива парадоксални реклами ?
Принципно има, но на хората не им се занимава. А и шикалкавене може да има много, ще го овъртат, осукват...
Че то повечето (да не кажа всички) реклами вече са абсурдни. Отдавна рекламата не е средство за информация, а за заблуда. И лъганите сме ние, които ги гледаме. Начините да ни лъжат са меки, твърди и хард. Тук се цитират хард-рекламите, но и другите са същата стока. Какво ще кажете за процентите подобрено действие на “новия суперпродукт” “увеличаване до 43%” или 72%, няма значение, защото и 100 000 0000 000 000% да напишат все ще е вярно - пак няма да ги надхвърли. Друг е въпросът, че няма и да ги достигне, ама това някак си не го дискутират по рекламите :)
От години сменям каналите, когато започнат да дават реклами.
Човешката глупост не е нещо, което да трябва да се толерира. Щом някой е готов да плаща за такива неща и да вярва на такива глупости ( а такива има, лично съм виждал примери), нека дава пари. Евала на този, който е измислил как да забогатява за сметка на глупавата част от населението.
Аз също реклами не съм гледал доста отдавна.
казано от Димитър Михайлов на 20.12.08, 15:28:
Това е черешката на тортата.
Толкова ме шашна въпросната реклама, че наистина се зачудих, дали да не пусна 1 смс....
Някой пробвал ли го е? Диета ли връщат...???
Ето го въпросният рингтон за отслабване :D
http://gsm.ehhaa.com/ringtones/view/5735.html
21.12.08
10:56
Защо няма картинка за удължаване на пениса?
Не само картинки има...цели телевизионни канали са направили хората след 24:00…ахахаха по-абсурдно нещо от рингтон за отслабване не бях чувал.
казано от Толио на 20.12.08, 22:32:
Ето го въпросният рингтон за отслабване :D
http://gsm.ehhaa.com/ringtones/view/5735.html
Пуснах го и след като се премерих -5 кг :S:S:S :lol:
:) Тази тема искрено ме развесели.
Абсурдите са си абсурди - имало ги е, има ги и ще ги има. За съжаление ще има и хора, които ще се хващат - таква ни е природата. Силно препоръчвам на всички заинттригувани от темата да прочетат една книжка - “Теория и практика на манипулацията”. Много поучително четиво!
ОТ друга страна рекламата като цяло все пак има и информативна роля - като влезете в кой да е магазин с идеята да си купите прах за пране в 9 от 10 случая при равни други условия (цена, отзиви) ще посегнете към активно рекламираната и поради това позната марка, вместо към неизвестната. Колкото и да го отричат някои хора и да твърдят “на мен рекламата не ми влияе”, това е доста явен факт.
21.12.08
12:04
Тва с мелодията за отслабване доколкото разбирам не че някой казва и вярва, че се отслабва с нея, просто такова е описанието, защото нещо подобно се “говори” в нея, пък и е категория “funny”, иначе няма спор, че такива абсурдни реклами съществуват и наистина ми е трудно да повярвам, че има хора, които наистина им вярват и са готови да платят пари за тези “магически “продукти... В интерес на истината наш’те донякъде предпочитат тези уж лесни методи за отслабване и полудявам от като видя в нас закупена някоя простотия без никой дори да се допита до мен.. Но и те не стигат в крайности със своите решения де, не са чак толкова наивни...
Айде със здраве
казано от mitaka101 на 20.12.08, 21:39:
Че то повечето (да не кажа всички) реклами вече са абсурдни. Отдавна рекламата не е средство за информация, а за заблуда. И лъганите сме ние, които ги гледаме. Начините да ни лъжат са меки, твърди и хард. Тук се цитират хард-рекламите, но и другите са същата стока. Какво ще кажете за процентите подобрено действие на “новия суперпродукт” “увеличаване до 43%” или 72%, няма значение, защото и 100 000 0000 000 000% да напишат все ще е вярно - пак няма да ги надхвърли. Друг е въпросът, че няма и да ги достигне, ама това някак си не го дискутират по рекламите :)
Много си прав. И ако някой си мисли, че това е само в държави като България сериозно се лъже. Просто рекламата в чужбина е рафинирана до там, че да успява да вмени някакви абсурдни идеи, често пъти е използвана лексика, която сама по себе си контекстуално абсолютно нищо не значи. Някакъв пълен бълвоч...
И трагичното е, именно, че работи.
И ако някой сега ми каже, че тенденциозното схващане по бай тошово, че серекламират само лоши продукти, който хората не искат да купуват е грешно... :)
21.12.08
12:33
казано от mitaka101 на 20.12.08, 21:39:
И да сменяш, и да не сменяш, телевизиите се изпедепцаха и слагат рекламните блокове по едно и също време, та само скачаш от послание на послание. :)