14.12.08
18:52
Искам да знам мненията ви и отзивите на тези които са го пили ? цък
Темата беше редактирана от Стефан Симеонов на 21.12.08 20:20.
От по 500мг малат,пируват оротат и монохидрат не виждам как да очакваш нещо.
Остават етил естер формите,но ......
Още повече пък не виждам смисъл от приема на продукта след тренровка.
п.с. не съм го пил и няма да го пия, просто един simple анализ.
Мерси за отговора.Моето мнение е като твоето,но рекох да се допитам.Наистина е малко манджа с грозде.
18.12.08
15:54
казано от emzo на 14.12.08, 20:05:
От по 500мг малат,пируват оротат и монохидрат не виждам как да очакваш нещо.
Остават етил естер формите,но ......
Още повече пък не виждам смисъл от приема на продукта след тренровка.п.с. не съм го пил и няма да го пия, просто един simple анализ.
Здравей,
Аз пия точно този продукт от доста време, но твоето изказване направо ме “разколеба” и започнах да съжелявам, че съм си “хвърлил парите на вятъра”! Та, би ли ме посъветвал коя точно креатинова форма да си купя? А кога точно да я пия - на обяд с основното ястие или вечер с десерта? Благодаря предварително.
Поздрави
Е точно с рекламно лице на дадена фирма не виждам смисъл да споря.
Т.е. аз виждам смисъл, но крайния резултат ще е заключената тема от Администратора на форума !
Обаче пък ще си позволя една волност.
18.12.08
21:18
казано от emzo на 18.12.08, 16:29:
Е точно с рекламно лице на дадена фирма не виждам смисъл да споря.
Т.е. аз виждам смисъл, но крайния резултат ще е заключената тема от Администратора на форума !Обаче пък ще си позволя една волност.
Здравей,
В никакъв случай не искам да споря, просто изказвам мнение като теб и всеки друг (доколкото ми е известно, това е отворен форум и не виждам причина темата да бъде заключена), което не е голословно и съответно съм готов да подкрепя! Относно креатина, употребявам този вариант, защото е на капсули и ми е по удобен за прием. По принцип съм “фен” на монохидрата и вече бях обяснил в друга тема, защо!? Ще си позволя и тук да пейстна мнението си за “Hyperfusion” и останалите креатинови форми. Ако не съм прав разбира се, моля да ме посъветваш коя точно креатинова форма да си купя(не го приемай като дразга; човек се учи до като е жив, нали така?!).
P.S. Анкетата ти е добра, но аз не си спомням някъде да съм споменавал, че това е най-добрата креатинова матрица! “Hyperfusion” съдържа почти всички (всички ефективни) форми на креатин и е създаден за “онези, които не реагират добре на класическия монохидрат, малат или на други моно-единици. С “Hyperfusion” те получават ефикасна матрица, разсейваща риска от непоносимост към някоя форма”!
казано от Ж. Тодоров на 09.12.08, 15:36:
казано от Владимир92 на 07.12.08, 18:19:
Какви са отзивите относно тези 2 продукта:
1.Creatine EEH
2.Alkalyn Creatine
След като изпия 1 кутия трябва ли да направя почивка?Удачно ли е комбиниране на 2 вида креатин(Преди / След тренировка CEE a преди сън Alkalyn-a?).БлагодаряЗдравей,
лично аз бих те посъветвал да не си харчиш парите за скъпи креатинови форми а да си вземеш най-обикновен “монохидрат”. Ако той не ти подейства добре (случва се на не повече от 10% от хората) тогава се насочи към “Hyperfusion” - всички креатинови форми http://www.peak.bg/Kreatini/Hyperfusion.html или към “Cre AKG” - монохидрат свързан с глутамин деривата “Алфа Кето Глутарат” http://www.peak.bg/Kreatini/CRE-AKG.html .
“Насочваща” статия:Коя е най-добрата креатинова форма?
Повечето продукти на креатинова основа съдържат 99,9-процентов креатин монохидрат с фармацевтично качество, което означава, че креатин монохидрата е креатинова молекула, свързана с вода. Под тази форма, той съдържа 88 % креатин
и е без вкус и мирис. Това е креатиновата форма, която днес се продава най-много на пазара. Използва се в почти всички научни изследвания. Ако креатин монохидрата се разтвори във вода, водната молекула се отделя и освобождава креатин. Всеки грам креатин монохидрат съдържа около 880 мг “свободен” креатин. Съществуват и други форми на креатина като креатин фосфат, креатин-alpha ketoglutarate, креатин цитрат, креатин пируват, креатин малат, креатин татрат, магнезиев креатин, anhydrid-креа-
тин, креатин-HMB, естер креатин, креатин титрати може да се произведат и други съединения. С изключение на anhydrid-креатина, който често се нарича креатин-anhydro, тези креатинови видове, съответно съединения, съдържат между
400 и 600 мг креатин в един грам, т.е. не толкова много, колкото монохидратната разновидност. За разлика от креатин монохидрата, anhydrid-креатина не съдържа водна молекула и затова има 94 % свободен креатин. Недостатъците на този
креатин в сравнение с монохидрата са неговата нестабилност и по-висока цена. При продължително съхранение (например в прахчета) той бързо се превръща в безполезен и дори вреден за тялото креатинин. Теоретически допустимото предимство, че могат да се приемат минимални количества от него, за да се получи желаното количество креатин, всъщност не е истинско предимство, тъй като в практиката няма никакво значение дали ще приемете 3 г чист креатин, 3,4 г креатин монохидрат или 3,2 г аnhydrid-креатин. Чистият креатин фосфат (креатина се разлага в тялото до креатин фосфат и едва тогава проявява своето действие) не може да се резорбира (молекулата му е толкова голяма, че не може да премине от червата в кръвта), скъп е и не
се понася добре при орално приемане (често се появяват стомашни болки и зачервяване на кожата) и затова отпада като суплемент. Всички форми, при които креатинът е свързан с киселини или аминокиселини, съдържат, както по-горе споменахме, по-малко чист креатин от креатин монохидрата (т.е. трябва да се приема повече от тях, за да си доставим дневната доза от 3 г креатин). Те се нуждаят от по-малко вода, за да се разтворят, но това няма никакво практическо значение, тъй като спортистът и без това трябва да приема повече вода. Ако искате да взимате Вашите 3 г креатин само с 30 мл вода, може да използвате не креатин монохидрат, а някое съединение с креатинови киселини или креатинови аминокиселини, защото само те могат да се разтворят в толкова малко вода. Този подход обаче е далеч от практиката и дори крие опасности, тъй като за да могат примерно
бъбреците да функционират добре Вие се нуждаете от големи количества вода, в които лесно да разтворите Вашите 3 г креатин монохидрат. Ако изхождаме от едно приемане на най-малко 3 литра течности на ден, спортистът може теоретично (при 1,4-процентов разтвор на креатин монохидрат) да си набави 40 г креатин (което обаче е поне 10 пъти повече от необходимото)
в монохидратна форма, без да настъпят някакви проблеми при разтварянето. За да се разтворят 3,4 г креатин монохидрат (което съответства на 3г чист креатин), имате нужда от 500 мл вода, която трябва задължително да изпиете (не само за да може монохидрата да се разтвори, но и за да се снабдите с вода).....
Мнението беше редактирано от Ж. Тодоров на 18.12.08 22:34.
18.12.08
21:20
казано от Ж. Тодоров на 09.12.08, 15:37:
.....Много от специалните креатинови форми, които се предлагат, са направени, за да примамват с гръмки имена и неверни твърдения и да струват повече, отколкото всъщност е необходимо.Понеже разтворимостта – както описахме по-горе е без практическо значение по отношение на креатина, някои допускат, че креатин-киселинните съединения не натрупват непременноповече креатин в мускулите, но чрез киселините се подобрява обмяната на мазнините и/или метаболизма. Подобни предположения не са съдържателни. Истина е, че почти всички киселини имат положително влияние върху метаболизма, но не и в минималните количества, доставяни с креатин-киселинните съединения, а след приема на около 5-15 г киселина непосредствено преди тренировка. Който иска да използва киселините за тази цел, трябва да прибегне към специални киселини като HCA, amber acid и др. и да ги взима в подходящите количества, вместо да се снабдява
със скъпоструващите милиграмове безполезни киселини, приемани с някое креатиново съединение. Същото важи и за креатин-аминокиселинните съединения креатин-HMB, креатин-пируват, магнезиев креатин и т.н. Най-лесният начин да се заредите с HMB, пируват, аминокиселини и др. e чрез креатин монохидрат вместо с някое скъпо креатиново съединение, а HMB, аминокиселините и останалите можете да приемате отделно. През 2004 г някои фирми разпространиха креатиновия прекурсор гликуронолактон в
самостоятелна форма или в съединение с различни креатинови форми и нарекоха тези продукти “superformulas”. Това е най-скъпият и неефикасен начин да си набавяте креатин. Освен сравнително високата си цена, гликуронолактон (GAA) се преобразува в креатин в черния дроб и влошава способността на мускулатурата да съхранява това вещество. Ето защо, твърдението на производителите, че GAA може да доведе до по-голямо зареждане с креатин, съотв. да усили неговото действие, е напълно неоснователно. Вярно е, че чрез GAA може да се синтезира ендогенно в черния дроб желаното количество креатин и (независимо от по-ниското ниво на натрупване) да се напълнят мускулите почти толкова добре, колкото с креатин монохидрата, но все още не е изяснено дали GAA подобрява запасите на АТФ в мускулатурата. Освен тези скъпоструващи “superformulas”, на
пазара се появиха и други продукти. Една американска фирма насочи общественото внимание към отдавна познатия факт, че креатинът остава за по-дълго стабилен в течности с високо pH, отколкото в течности със средни pH стойности. Вместо да прочетат отново патента (който не бе признат в Европа, понеже това е общоизвестен факт) и да се уверят, че “alcaline creatines” не са
нищо повече от смесица от креатин монохидрат с евтин основен прах, по-голямата част от потребителите се оставиха отново да бъдат заблудени от американската маркетингова индустрия. Истината е, че алкалните креатини са само дотогава алкални, докато не попаднат в стомаха или не бъдат разтворени в киселинни течности, при което се оползотворяват точно като нормален креатин
монохидрат, но за сметка на това струват много повече от него. “Естерифицираните” креатинови форми също са само заради името си по-ефикасни, а не толкова заради хранително-физиологичните им свойства. Много спортисти изглежда мислят, че колкото по-сложно е името на даден продукт, толкова по-ефикасен е той. Един поглед в речника по химия е достатъчен да се разбере, че веществата се “естерифицират”, за да могат да се разтварят в мазнини. Кой обаче би искал да разтваря креатина си в мазнина или в някаква смес от вода и мазнини? Всички, които са “наред с главата”, обикновено разтварят креатина си във вода или сок.Цялата статия може да прочетеш на http://www.peak.bg/images/stories/peak.pdf стр.52-58
18.12.08
22:59
Ето и кратка таблица съдържаща видовете креатин (актуалност 2006 г):
1 - Предимства
2 - Недостатъци, съотв. коментари
Creatine-Monohydrat
1 - 88 % съдържание на креатин, изгодна цена, работи добре при 90% от спортистите.
2 - Внася течности в червата (получават се газове), при около 10 % от спортистите не действа.
Creatine Anhydro
1 - 94 % съдържание на креатин; по-скъп от монохидратите.
2 - Нестабилен; бързо се превръща в креатинин.
Alkalynes Creatine
1 - СМЕС от креатин монохидрати с основи; доста стабилна течност, но в стомаха не е така стабилна, както други креатини.
2 - Малко съдържание на креатин; често с висока цена; по-слабо действие от креатин монохидрата.
Creatine-Citrate
1 - 40 % съдържание на креатин; разтваря се в малко вода.
2 - Лошо съотношние цена-ефикасност; добра водоразтворимост; без предимства в практиката.
Creatine Phosphate
1 - 60 % съдържание на креатин.
2 - Не добра биологична форма; по-скъп от креатин монохидрата.
Creatine Tatrate
1 - 70 % съдържание на креатин, много стабилен, съотв. трудно разтворим във вода, и затова е добре да се приема с дъвки.
2 - Лоша водоразтворимост и по-скъп от монохидрата; не добре резорбиращ се.
Magnesium Creatine
1 - СЪЕДИНЕНИЕ от 86 % креатин и 14 % магнезий в суха маса.
2 - Скъп е, затова по-добре да се взимат креатин монохидрат и магнезиев цитрат по отделно - ефектът е същият.
Creatine-Ethyl-Ester-Carbonat
1 - Естерифицирано СЪЕДИНЕНИЕ на 50 % креатин с карбонат (основа); доста стабилен в стомаха; разтваря се в мазнини.
2 - Средновисоко съдържание на креатин, но действа добре до много добре поради стабилността в стомаха и най-вече разтворимостта си в мазнини.
Creatine-Ethyl-Natrium-Phosphate
1 - СЪЕДИНЕНИЕ на 60 % креатин с основа; натриевият фосфат действа алкално; сравнително добра стабилност в стомаха.
2 - Средновисоко съдържание на креатин; действа добре до много добре.
Di- / Tri-Creatine-Malate
1 - 50 – 70 % съдържание на креатин; СЪЕДИНЕНИЕ на креатин с малатна киселина; много добре разтворим във вода; малатът е еnergizer.
2 - Добра разтворимост; без големи предимства в практиката; малатната киселина е energizer, но са нужни минимум 6 грама от съединението, за да се постигне добър ефект.
Di- / Tri-Creatine-Orotate
1 - СЪЕДИНЕНИЕ на 55 % до 70 % креатин с 40 % съотв. 30 % оротат; добра биологична форма; стимулира натрупването на мускули.
2 - Средновисоко съдържание на креатин; много добър ефект при достатъчно прието количество (мин. 5 грама).
Di- / Tri-Creatine-HMB
1 - СЪЕДИНЕНИЕ от 60 % креатин с 40% HMB; добра водоразтворимост; който приема НМВ няма да му излезе скъпо с това съединение.
2 - Има много добро действие заради HMB, но при приети поне 6 г от съединението. Въпреки това съотношението цена-ефикасност е също толкова добро, както и ако двете вещества се взимат поотделно. По-добра разтворимост от монохидрата.
Creatine-Pyruvat
1 - СЪЕДИНЕНИЕ от 60 % креатин с пируват; добра водоразтворимост; пируватът е energizer и fat burner.
2 - Добро действие при достатъчно голямо прието количество ( 5-6 г); малко по-слаб анаболен ефект от HMB и оротатното съединение, но подходящ за топене на мазнини.
Creatine-Ethyl-Ester
1 - Естерифициран 90 % креатин; много добре разтворим във вода и мазнини.
2 - Почти също толкова добър, колкото монохидрата, но по-подходящ от него при проблеми със смилането на мазнини.
Creatine-Ethyl-Ester-HCl
1 - Както по-горе, но още по-добре разтворим във вода.
2 - Както по-горе.
Creatine-Ethyl-Ester-Malate
1 - Както по-горе, но е също и еnergizer.
2 - Средновисоко съдържание на креатин; много добър ефект; еnergizer.
Creatine-Alpha-Ketoglutarate
1 - СЪЕДИНЕНИЕ от 60 % креатин с AK G; чудесна биологична форма; осигурява изключително добро насищане на клетките с креатин дори и без транспортна матрица; АКG е същевременно и energizer.
2 - Най-добро дeйствие от всички креатинови форми (ако не се взима “транспортна матрица”); за съжаление като всички Alpha-Keto-Glutarate-съединения е много скъп.
Г-н Тодоров, пишете си колкото искате, ако някой имаше нужда от фермани, щеше да ги прочете от сайта Ви. В случая само “заливате” потребителите с ненужна рекламна информация.
Анкетата ще си каже истината.
И не мога да разбера, защо Вие и Вашите подчинени като представители на дадена фирма пишете в раздели, за които се стигна до споразумение да не пишат представителите ?
Точно заради Вас съм сложил послеписа в първия си пост, в който споменах, че не съм пил продукта,а това е просто анализ.
Предлагам да си вземете поука от другите представители и да хвърляте по едно око на западните форуми как трябва да се държи един представител.
Не при всяка тема да изкарвате продуктите си като най-добрите.Това е далеч от истината !!!
Мнението беше редактирано от emzo на 19.12.08 06:31.
21.12.08
17:39
казано от emzo на 21.12.08, 11:57:
Г-н Тодоров, не мисля за правилно в началото на поста, да се обръщате към мен на Ти:
Здравей Емо,
после на Вие и накрая отново на Ти:
В едно си прав! Има и по-добри креатини, напр. най-обикновен монохидрат с фармацевтично качество (убеди ме в противното).
Нали ? Може и да не ми отговаряте, аз повече няма да пиша в тази тема.
Здравейте,
Отново един чудесен отговор на въпросите, които Ви зададох! Страхотен стил! Относно учтивата форма за изразяване, моля приемете моите извинения. Не съм го направил нарочно и дано не сте се обидил! Веднага ще редактирам поста.
Поздрави и Весели Празници!
21.12.08
20:00
Тази тема беше отключена отново с цел да се върне към дискутирането на продукта. Това не се случи и отново връх взе личната комуникация. За целта по презумция има съобщения между потребителите, но вярвам, че ще се съгласите с мен, конкретно от тази няма полза.
Всеки може да има мнение и ако е тематично свързано с форума, то е добре дошъл да го сподели, спазвайки изградената вече етика в аудиторията. Нека има дебат, нека той е конструктивен.
Ж. Тодоров е прав от една страна, че е важно да се излагат аргументи. Това в повечето случаи се и прави. Разбира се, не е невъзможно в абсолютни случаи човек да е против методика, продукт или режим, като в това да няма конспиративен замисъл.
Тази тема бива заключена от мен. Моля желаещите да коментират продукта отново, нека се направи друго запитване, по препоръка в темата на вносителите. Благодаря.