Съвет, мнения, препоръки - добре дошли :) (за хран. ми режим+ трен. ми програма)

21.12.08
20:05

Здравайте на целия т.нар. ‘‘Team’’ :) Та, идва почивка, ще имам повече време, а и реших,че имам нужда от промяна в хран. ми режим и в тренировката ми.Съставих си нова,въз основа на това,което понаучих. Първо да кажа,че съм момиче 165 см около 65 кг, спортувам всеки ден, но определено има какво още да поизчистя...Вземам л-карнитин и Yohimbin HCL и доста добре се чувствам от тях( т.е. доста силица ми дават :) ) Ами ето ви хран. ми режим и програмата ми.

1. 5 яйчни белтъка +1 жълтък
2. 200 гр пил. месо
3. 100 гр скумрия
4. 200 гр. пил. дроб
5. 5 яйчни белтъка
6. 200 гр обезмаслена извара
Като всяко хранене го съчетавам със зелева салата,моркови,карфиол. Това всичко прави малко над 160 гр. протеин на ден(спрямо изчисленията ми,толкова ми е и необходимо).Храненията ми ще са горе долу през 3 часа в посочената последователност. Всичко го готвя на тефлон, без мазнина, в салатата слагам зехтин, все пак не трябва да изключвам мазнините напълно.При чувство на глад мисля да ям около 50 гр. пълнозърнести спагети или малко леща,защото са с нисък гликемичен индекс.И разбира се, всеки 6-ти ден ще ми бъде зареждащ с малко ‘‘cheat meals’’ :)  и малко повече карбо.

Сплита ми е следния:
1. Гърди,корем
2. Крака
3. Гръб
4. Рамо,корем
5. Ръце

И все пак си мисля, че трябва да разделя бицепса от трицепса и рамото и гърба да не ги тренирам в последователни дни.Всеки ден правя кардио,сутрин около 10-12 км/ч. И разбира се, правя почивка в седмицата,тогава,когато виждам,че съм изморена,това горе-долу прави четвъртък или петък(ако считаме,че започвам сплита от понеделник ) А в деня,в който правя гърди не ходя да тичам,защото незнам,предрасъдък да не свалям прекалено mного от там :), дори трен. ми за гърди  е в 4 упр. с по 4 серии 8-10 повторения, с цел да направя малко мускул(знам,че да сваляш и да качваш мускул е почти невъзможно,все пак аз не искам мускули,а просто добре оформен бюст)
  И така, ваш ред е да дадете малко съвети и препоръки :)

21.12.08
20:11

Рядко се вижда режим на момиче изграден по този начин, в смисъл, че повечето гладуват без да го осъзнават.
Обаче в това хранене няма въглехидрати, а предвид факта, че зареждаш на всеки 6 дни приемам, че целта ти е НВД.
Според мен трябва да си набавяш едно 70-80гр въглехидрати всеки ден, а в зареждащия ден да ги умножиш по 3.

Така излиза, че за 1 седмица взлизаш в Кето режим и на зареждащия ден излизаш и сигурно до никъде няма да доведе.
Гледам , че си наясно с гликемичния индекс, избери си въглехидрати и ги добави в менюто.

21.12.08
20:16

Дам...определено не бях се сетила за кето-то, ами няма проблем горе долу 1 гр. карбо на телесен килограм определено ще свърши добра работа, мерси :)

21.12.08
20:19

Нали затова сме тук, да си помагаме.Не да водим излишни спорове :D

Ако случайно не си видяла тази тема:
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/32063/
виж я, има полезно инфо.

п.с. пропуснах ! Махай морковите или ги използвай, колкото за цвят на салатата и не ги яж вечер.

Мнението беше редактирано от emzo на 21.12.08 20:21.

22.12.08
05:54

Мерси отново...тая тема за НВД съм я чела, но ще прегледам някои неща още веднъж...ами махам ги морковите...сега се сетих,че е добре да добавя около 50 гр. бадеми...:)

17.01.09
15:55

Здравейте ;-P Ами искам отново да ви попитам нещо за въглехидратите, по-точно видях една схема за разпределяне на карбото при НВ режим.Мисълта ми е кой начин е по-удачен при разпр. карбото в един НВ режим-горния който бях посочила т.е. всеки ден по 70-80 гр карбо и да зареждам на всеки 6-ти ден,като утроявам карбото(както Emzo ме посъветва) или следния начин:
  Изчислявам си колко карбо ми е нужно т.е. си умножавам теглото по 5,5 гр. въглех. и деля на 2,това са ми грамовете въгл. за първия ден -187 гр. ще си ги набавя от 200 гр леща. За втория и третия ден намалям тези 187 гр. въгл. на половина и  се получават 94гр.-втория ден ги набавям от 100 гр ориз,третия от 100 гр. макарони.За 4-ти и 5-ти ден отново има 94 гр въгл. като едната половина ще се приема преди трен., а другата част след тренировка,ще си ги набавя от 150 гр леща.6-ти и 7-ми ден трябва да се намалят още, при мен излиза 60 гр. карбо,преди трен. отново ги набавям от леща.Какво мислите,кой начин ще е по ефикасен? :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1