Фитнес+бойни изкуства - помогнете с програмата.

22.12.08
06:10

Тренирам активно БИ и фитнес от около 5 години. Проблемът е че винаги в даден период съм наблягал само на едното за сметка на другото. От другата седмица започвам тренировки по кикбокс във вторник,сряда и петък. Искам да тренирам и 4 пъти в залата БЕЗ тренировка за крака. Моля помогнете ми в разпределянето на мускулните групи в различните дни предвив съчетаването и с кикбокса - като единствената ми претенция относно програмата е понеделник да са гърди.
Като добавки взимам продукти на BSN - Syntha-6 (protein) , Cell-mass(creatine), Thermonex(fatburner), Volumaize.
Целта ми е изчистено тяло, естествено сила и все пак напредък в БИ без обаче професионални амбиции.
Благодаря предварително.

TB

22.12.08
06:37

Добре де, не искаш ли да си силен и експлозивен в краката?
Мисля че са много важни в бойните изкуства, а ти не искаш да ги тренираш?
Сподели причината.

22.12.08
07:05

Прав си. Но при мен лично те са ми достатъчно добре развита група и нямам нужда от тренировка  за тях във фитнеса. Плюс това мисля че доста е натоварването от кик-бокс тренировките и при една допълнителна трен във фитнеса няма да мога да бъда на 100% за кикбокса.

TB

22.12.08
07:30

Ако тренираш сплит - да, но ако всяка тренировка правиш 3х5 клек например няма да навреди, дори напротив.
Все пак ти си преценяваш, аз просто се опитвам да помогна.
Все пак краката са половината тяло и за мен да не ги тренирам е абсурдно.

22.12.08
07:39

Благодаря за съвета. Ще го изпробвам и ще видя как ще се отрази. С какъв процент мах тежест да ги правя? Имаш ли и идея за разпределението на мъкслуните групи по дни?

22.12.08
07:53

Дост хора не тренират крака-това е защото целта им е да станат широки нагоре за по-малко време.Е да обаче после става следното нагоре си голям-обаче долу си клечка и се получава адски грозно.При хората трениращи разни спортове дали кик-бокс,дали футбол,дали тенис на корт-ако тръгнат да си правят краката някакви огромни-това ще им пречи в другото занимание.Обаче хич да не се тренират,си е все едно да ги оставиш на пътя.....

22.12.08
09:32

Май точно тук прочетох за пръви път думите - “Прави крака, за да ти растат ръцете” Глупаво е, тъпо е, немислимо е, каквото и да тренираш, каквито и да са ти целите, да не тренираш крака!!!
Всички БИ са с адски висока степен на интензивност и травматизъм - това определено не помага на мускулния растеж, особено във вариант “културизъм”. Там мускулите се развиват като вторичен ефект. Помисли си добре какво търсиш - размери, красота ли, сила ли, добра ОФП ли или някакви др. спортни резултати.

22.12.08
09:41

казано от sportist на 22.12.08, 09:32:

Май точно тук прочетох за пръви път думите - “Прави крака, за да ти растат ръцете” Глупаво е, тъпо е, немислимо е, каквото и да тренираш, каквито и да са ти целите, да не тренираш крака!!!
Всички БИ са с адски висока степен на интензивност и травматизъм - това определено не помага на мускулния растеж, особено във вариант “културизъм”. Там мускулите се развиват като вторичен ефект. Помисли си добре какво търсиш - размери, красота ли, сила ли, добра ОФП ли или някакви др. спортни резултати.

Еми най - вече красота -релеф +размери

TB

22.12.08
09:44

JFK, с 80% от макса ти.
На теб бих ти препоръчал да тренираш за цялото тяло с по едно упражнение всяка тренировка.
При мен даде много добър резултат за почти година трениране по този начин.
Не пържиш нервната система, силата расте полека и след тренировка си свеж като репичка.
Давам пример за една тренировка, като всички упражнения за 3 серии по 5 повторения:
Клек
Набирания (или скрипец пред гърди)
Военна преса
Добро утро
нещо за корем по избор, като моят съвет е renegade rows или full contact twist (ФКТ) (ще ти заздравят корема като цяло, а ФКТ ще ти помогне за експлозивност при удари с ръка).

Следваща тренировка:
Кофички
Тяга
Странична преса (раменна преса прав с дъмбели)
Напади
Корем

п.п.
Може да ти направи впечатление, че няма упражнения за ръце.
Аз почти не съм ги тренирал и въпреки това ръката ми е 39-40 :)
Ако държиш можеш да вмъкнеш бицепс с прав лост единия ден, другия лежанка с тесен хват за трицепс.

Мнението беше редактирано от tbby на 22.12.08 09:54.

22.12.08
09:47

казано от jfklives4ever на 22.12.08, 09:41:

казано от sportist на 22.12.08, 09:32:

Еми най - вече красота -релеф +размери

В  такъв случай наблегни на фитнеса и кик бокса го остави да кажем само веднъж седмично само за кардио и коорднинация.

Мнението беше редактирано от sportist на 22.12.08 09:47.

22.12.08
10:52

казано от tbby на 22.12.08, 09:44:

JFK, с 80% от макса ти.
На теб бих ти препоръчал да тренираш за цялото тяло с по едно упражнение всяка тренировка.
При мен даде много добър резултат за почти година трениране по този начин.
Не пържиш нервната система, силата расте полека и след тренировка си свеж като репичка.
Давам пример за една тренировка, като всички упражнения за 3 серии по 5 повторения:
Клек
Набирания (или скрипец пред гърди)
Военна преса
Добро утро
нещо за корем по избор, като моят съвет е renegade rows или full contact twist (ФКТ) (ще ти заздравят корема като цяло, а ФКТ ще ти помогне за експлозивност при удари с ръка).

Следваща тренировка:
Кофички
Тяга
Странична преса (раменна преса прав с дъмбели)
Напади
Корем

програмата изглежда доста интересна и балансирана. Само не мога да вида също така за гърди каквво има освен кофи4ките - не трябва ли все пак лежанка да правя- базисно упражнение си е?
п.п.
Може да ти направи впечатление, че няма упражнения за ръце.
Аз почти не съм ги тренирал и въпреки това ръката ми е 39-40 :)
Ако държиш можеш да вмъкнеш бицепс с прав лост единия ден, другия лежанка с тесен хват за трицепс.

TB

22.12.08
11:11

Ами вкарвай, замествай по твой избор :)
Аз просто ти дадох пример.

22.12.08
13:08

Аз се мъча да ги карам двата спорта. За програма не мога да ти помогна защото не съм достатъчно компетентен, пък и аз искам да качвам, не да чистя(то няма и кво). Та напредъка ми дойде едва когато овеличих яденето и спането, преди това даже и отслабнах от старата си форма. При мен е малко сложна, но извода е ясен - “ранътъ прай борбъта”.

И да попитам нещо към всички, при 2 тренировки по БИ и 4 по фитнес(всички групи), при нисък капацитет(около 70-80 от максимума) и стабилно ядене и спане - не би трябвало да има проблеми с въстановяването?
Като работя по стандартна фитнес програма, не приспособена.

Извинявай, че ти ползвам темата, просто да не отварям нова.

П.С “Напредъка ми” от по-горе беше просто въстановяване на изгубеното, не тепърва качване. :)

26.12.08
15:42

a какво е БИ извинявам се 4е пиша в 4ужда тема благодаря !

Мнението беше редактирано от stefanak на 26.12.08 15:43.

27.12.08
09:34

казано от stefanak на 26.12.08, 15:42:

a какво е БИ извинявам се 4е пиша в 4ужда тема благодаря !

Ако внимателно си прочел темата щеше да разбереш :).БИ - бойни изкувства - в случая кик-бокс.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1