05.09.08
09:13
Изборът ви на добавки за зимния сезон...
Лятото е на път да свърши доста скоро, сезонът на отпуските вече е зад нас. Освен, че вече всички сме на “браздата и копаем усърдно”, месеците пред много от Вас се характеризират, като такива, в които ще се качва МАСА.
Както знаете, качването на МАСА е функция на няколко неща измежду които са:
-правилното трениране
-достатъчното хранене
-времето за почивка и релаксация
-нивото на стрес
-ХРАНИТЕЛНИТЕ ДОБАВКИ, КОИТО СТЕ СИ НАУМИЛИ ДА ПОЛЗВАТЕ
Прави ни впечатление, не само тук ами и по другите форуми, че подрастващия трениращ, а и дори тези с по дълъг стаж, първо си копуват 10 неща за един куп поари и после питат как да ги пият, за какво са и за колко ще им стигнат. Да оставим на страна, че понякога комбинациите, които се направили от продукти са лишени от смисъл или просто се взимат твърде много добавки без нужда.
В този форм има хора с дългогодишен опит и такива, които и идеа си нямат, с какво се захващат и не различават аспирина от витамин Ц-то (та нали и двете са киселини ;) )
ПРЕДЛОЖЕНИЕ:
-Всеки един от тези (с опит или без) да постнат арсенала от добавки, които сте си намислили за зимния сезон.
-Бюджета, с който разполагате
-Стаж в залата и тренировъчен опит
-Екто, Ендо, Мезо тип ли сте?
*това както казах важи не само за тези с недостатъчен опит в залата... нека видим кой на какво залага тази зима. Нека видим как ще се развие темата по натам и ние ще споделим на какво ще заложим тази зима ;)
КОМЕНТАРИ:
-нека всеки се включи с коментари и въпроси относно програмите, които членовете на форума ще постнат (полезно ще е за всеки)
-нека запазим добия тон и уважаваме мнението на другите.... Знам че понякога ти иде да заблъскаш монитора с най-близкия попаднал ти предмет над 5кг от раздразнение, но за това е това е форум.... всеки да си пише какво му е на ум...
Темата беше редактирана от Сила БГ на 05.09.08 09:24.
Ето какво съм намислил аз за зимният сезон:
Anabolic Xtreme: 3-ad + Mass FX, Hyperdrol + EST Test Drive за PCT
Controlled Labs Purple wraath по 20 гр. дневно
ON GS - po 50 , 60 гр. дневно
On Pro Complex - по 70 -100 гр. дневно
Може да добавя и креатинова матрица применро Green Magnitute na CL или нещо друго. Стажът ми е около 2 години сериозно(мисля, че от ноември 2006 се занимавам без да спра) като преди това имам още занимания. Давайте мнения.
казано от iasen на 05.09.08, 09:38:
Ето какво съм намислил аз за зимният сезон:
Anabolic Xtreme: 3-ad + Mass FX, Hyperdrol + EST Test Drive за PCT
Controlled Labs Purple wraath по 20 гр. дневно
ON GS - po 50 , 60 гр. дневно
On Pro Complex - по 70 -100 гр. дневно
Може да добавя и креатинова матрица применро Green Magnitute na CL или нещо друго. Стажът ми е около 2 години сериозно(мисля, че от ноември 2006 се занимавам без да спра) като преди това имам още занимания. Давайте мнения.
А колко си годишен ?
сериозните ми замисли за сезона са за периода от януари до края на април (началото на май)
смятам да направя сериозен цикъл с простероидни и прохормонни препарати - 3 месечен + РСТ и около месец за изчистване. за целта освен препаратите, които ще включа в цикъла (и допълнително ще уточнявам със silabg), смятам да си взема няколко килограма протеинова матрица + креатинова матрица + аминокиселини (предпочитам на прах). за изчистването мисля да е кътс2 + някой термогенен. бюджета 1000-1500лв(които трябва да заделя дотогава). целта - 82-3кг относително чист. тренировката - 4 дневен сплит най-вероятно.
05.09.08
16:04
Протеин, амино киселини и креатин :)
Мнението беше редактирано от Martinakiss на 28.09.08 20:48.
Аз съм скромен за зимата.Креатин+Протеин :)
Dymatize Elite Whey-по много
CL Green MAGnitude+Green Bulge като свърши първото продължавам с другото.
Друго което ми се иска и вероятно ще пробвам е SizeOn на Gaspari. :)
05.09.08
17:04
Е айде и аз да кажа какво смятам за маса, една част ще си купувам от Щатите, защото просто тук ги няма.
Ergopharm 1-AD 600mg за 40 дни - 4 бутилки
Заедно с него съм си харесал 4-AD на Advanced Muscle Science по 4 на ден за 45 дни - 3 бутилки
По време на цикъла 4 дози протеин на ден. Ще си купя някой от България, който ми излезе най-изгоден.
След 45 ден почвам 11-OXO на Ergopharm по 6 на ден за 20 дни. Това е нещо като bridge cycle преди PCT
За PCT ще взимам 6-OXO Extreme на Ergopharm по 8 на ден за 14 дни след това по 4 на ден за 14 дни и Massfx по 6 на ден.
По време на PCT ще взимам витаминен Пак и креатинова матрица и яко протеин.
Освен храната ще ползвам услугите на протеиновите пудри, аминокиселини и витамини.
05.09.08
19:35
Цяло лято бях в сезон за маса,сега минавам на сезон за още повече маса :)
Aз съм се запасил с 10 lb ON whey, gaspari - size on, super pump,bsn - cell mass, no xplode , universal - animal pump , controlled labs - orange triad.Вече съм си ги набавил тези добавки и от октоври ги почвам.Въпроса ми е коя креатинова матрица да изпия първо бсн, гаспари или юнивърсал и защо? И трябва ли да правя почивка между тях???????Тва са ми добавките за период маса.На 22 сам между ендо и мезомерф.сега трябва да мъдрим диетата.
Мнението беше редактирано от NE4ovek на 06.09.08 05:42.
Ух, от де да започна! Цел: 100 кг телесно тегло с максимум мазнини 10 %. А какви добавки - ще се включа малко по-натам! От януари следва поддръжка на килограмите, за да обработя мускулатурата и март почвам релефна акция! ;)
Ще наблегна на стак от серията Контролд Лабс, тестостеронен активатор, активатор на хормона на растежа, инсулино подобрители и много силни витамини и минерали! Преди тренировки смятам да бутам и Пъмп и Стак на Юнивърсал! Другото - аминота, глутамин и т.н. - ясно е , че ще присъства!
06.09.08
08:52
Ето го и моя цикъл за маса, на който ще заложа, без да скромнича ;), започвайки от началото на Ноември.
ON CYCLE - 40-45 дни
Ergopharm - 1-AD (2008 new version 600mg)
Fast Action Pharma - MD1T (Tren Xtreme + Phera Plex комбинация е продукта)
EST Nutrition - Propadrol
*Цикълът ще е 40-45 дни, като ще си определя дозировките впоследствие
MID CYCLE - 20 дни
Fast Action Pharma - 11-TEST (еквивалента на 11 ОХО на Ergopharm)
POST CYCLE TREATMENT - 30 дни
EST Nutrition - TEST Drive
Anabolic - X MassFX
Fast Action Pharma - Alpha Test (еквивалент на 6 ОХО на Ergopharm)
*Креатинова Матрица (MILLENNIUM NT - Ragnarok + Carnage това са два отделни продукта)
*Витаминово/Минерална Матрица (В процес на мислене съм тука... по късно ще регактирам поста, като съм наясно)
*По време и след цикъла ще употребявам 3-но по-големи дози протеин от обикновенно (все още обмислям дали да включа нощна протеинова формула на протеинова основа)
*6 балансирани хранения на ден с междинен прием на протеин между храненията
Мнението беше редактирано от Сила БГ на 06.09.08 09:20.
06.09.08
09:49
Доста добри неща гледам сте запланували ;) Аз най-вероятно ще заложа на нещо по-скромно и консервативно, предвид по-ниския бюджет ;)
казано от silabg.com на 06.09.08, 08:52:
Ето го и моя цикъл за маса, на който ще заложа, без да скромнича ;), започвайки от началото на Ноември.
ON CYCLE - 40-45 дни
Ergopharm - 1-AD (2008 new version 600mg)
Fast Action Pharma - MD1T (Tren Xtreme + Phera Plex комбинация е продукта)
EST Nutrition - Propadrol
*Цикълът ще е 40-45 дни, като ще си определя дозировките впоследствиеMID CYCLE - 20 дни
Fast Action Pharma - 11-TEST (еквивалента на 11 ОХО на Ergopharm)POST CYCLE TREATMENT - 30 дни
EST Nutrition - TEST Drive
Anabolic - X MassFX
Fast Action Pharma - Alpha Test (еквивалент на 6 ОХО на Ergopharm)*Креатинова Матрица (MILLENNIUM NT - Ragnarok + Carnage това са два отделни продукта)
*Витаминово/Минерална Матрица (В процес на мислене съм тука... по късно ще регактирам поста, като съм наясно)
*По време и след цикъла ще употребявам 3-но по-големи дози протеин от обикновенно (все още обмислям дали да включа нощна протеинова формула на протеинова основа)
*6 балансирани хранения на ден с междинен прием на протеин между храненията
Извинявам се за офтопика, но пусни си някой снимки (направи галерия) от типа “преди и след” приема на суплементи. Явно имаш възможност да пиеш каквото си искаш. Това ще е онагледена реклама на продуктите, които приемаш.
06.09.08
12:14
Да това като “преди и след” не е лоша идея и мислим по натам (2009) да изберем хора от форума на произволен принцип, които да са на продукти, които внасяме. Същите ще е необходимо да направят дневници (Logs) тук, за да има мониторинг от всички нас на резултатите им.
Относно това да постна моя снимка тук сега и след цикъла, не ми се сърдете но не ще го направя поради ред причини... а и не мисля че това би било най-добрия начин да се прави реклама на марките ни. Вие и вашия опит с нашите продукти, реално давате най-реалния фийдбек.
Аз съм един от собствениците на Сила и хората, които ме познават знаят как тренирам и сериозността, с която подхождам към фитнеса и вдигането като цяло. Уточнявам това, защото малцина от вас знаят, че тук пишем 4-ма човека от компанията. Аз по-скоро съм коректив на останалите момчета и следя за инфото, което те постват. Лично рядко пиша, освен когато някой не ме/ни конфронтира и тогава вече няма начин. Ето защо ще се въздържа от постване на мои снимки, просто не мисля че е уместно...
Само ще споделя, че:
тренирам от 15 години
висок съм 180 см.
95кг съм в момента
най-тежък съм бил 125 кг
най-чист на 83 кг.
ръката ми във периода, в който бях най-тежък беше с размер 53 см стегната. (преди 3 години)
в момента е 47.5
никога не съм пестил добавките, както и за литературата свързана с тях.
тренирам 6 от 7 дни в седмицата
целта ми е да стигна 120 кг със добавките по-горе и ще го направя
никога не съм се състезавал и нямам намерение да го правя
Надявам се да не разберете инфото по-горе погрешно. Просто илюстрирам накратко, че съм сериозно обвързан с индустрията и този спорт като цяло и мн от хората с които тренираме в една определена Софийска зала могат да го потвърдят.
Успех желая на всички Ви и дано поставените от Вас цели се изпълнят на 110%...
Nick K.
Мнението беше редактирано от Сила БГ на 06.09.08 12:15.
Доста добри и скъпи комбинации...Моя сезон за маса предимно се изразява с подходяща диета,достатъчно сън и много вода.
Също така арсенала от добавки не ми е кой знае какъв.Смятам да си взема креатин Кре-алкалин,Аргинин и Орнитин,и протеинче след тренировка.Това е.Този основен период,смятам да е по-силен от миналия.Сега лятото поизчистих около 10 кг и не смятам да развалям талията много :)
Пробвам се и аз да масирам от около седмица. Ето ми ги добавките:
NOW Tribulus - 1000mg 2 пъти на ден + NOW ZMA
ON Creatine Mono - 5 g на ден, без зареждаща
ON Casein
ON Whey GS + ON WaxyMaize за post workout
Cytosport Muscle Milk Collegiate за MRP през деня
Доста скромно всъщност. Мисля да наблегна на храненето(всеки път така си казвам), ако там ми се получат нещата ще летим. За съжаление работа и хроничен мързел пречат много.
07.09.08
07:48
казано от silabg.com на 06.09.08, 12:14:
Да това като “преди и след” не е лоша идея и мислим по натам (2009) да изберем хора от форума на произволен принцип, които да са на продукти, които внасяме. Същите ще е необходимо да направят дневници (Logs) тук, за да има мониторинг от всички нас на резултатите им.
Относно това да постна моя снимка тук сега и след цикъла, не ми се сърдете но не ще го направя поради ред причини... а и не мисля че това би било най-добрия начин да се прави реклама на марките ни. Вие и вашия опит с нашите продукти, реално давате най-реалния фийдбек.
Аз съм един от собствениците на Сила и хората, които ме познават знаят как тренирам и сериозността, с която подхождам към фитнеса и вдигането като цяло. Уточнявам това, защото малцина от вас знаят, че тук пишем 4-ма човека от компанията. Аз по-скоро съм коректив на останалите момчета и следя за инфото, което те постват. Лично рядко пиша, освен когато някой не ме/ни конфронтира и тогава вече няма начин. Ето защо ще се въздържа от постване на мои снимки, просто не мисля че е уместно...Само ще споделя, че:
тренирам от 15 години
висок съм 180 см.
95кг съм в момента
най-тежък съм бил 125 кг
най-чист на 83 кг.
ръката ми във периода, в който бях най-тежък беше с размер 53 см стегната. (преди 3 години)
в момента е 47.5
никога не съм пестил добавките, както и за литературата свързана с тях.
тренирам 6 от 7 дни в седмицата
целта ми е да стигна 120 кг със добавките по-горе и ще го направя
никога не съм се състезавал и нямам намерение да го правяНадявам се да не разберете инфото по-горе погрешно. Просто илюстрирам накратко, че съм сериозно обвързан с индустрията и този спорт като цяло и мн от хората с които тренираме в една определена Софийска зала могат да го потвърдят.
Успех желая на всички Ви и дано поставените от Вас цели се изпълнят на 110%...
Nick K.
Аз тука освен едно голямо ЕВАЛА, нямам какво друго да кажа.
Имам само един въпрос, който надявам се, да не приемеш като заяждане, а просто като любопитство: тези размери натурално ли са постигнати? (може да ми отговориш на ЛС или скайп, ако предпочиташ).
Мнението беше редактирано от Владимир8507 на 07.09.08 07:51.
07.09.08
08:14
1. Noxplode AVPT big + Cellmass AVPT big + American Whey 4.5kg + Amino Complete 300tab.
2. 370 + 10 за куриер = 380 лв. всичко.
3. Стаж 3 години с прекъсвания за по месец на година.
4. Повече мезо, по-малко екто.
Това е за сега.. януари-февруари ще я мисля друга комбинация..
С една добре спазвана диета от 6 хранения + 2-3 протеинови, 4 или 5 дневен сплит и достатъчно сън.. смятам целите си за постижими. А именно - от сегашното ми много чисто състояние на 75 кг. -> 82-83 кг.
07.09.08
09:53
казано от Владимир8507 на 07.09.08, 07:48:
Имам само един въпрос, който надявам се, да не приемеш като заяждане, а просто като любопитство: тези размери натурално ли са постигнати? (може да ми отговориш на ЛС или скайп, ако предпочиташ).
Не разбира се няма да го приема като заяждане.... Съвсем нормално е да се зададе подобен въпрос. Гореспоменатите резултати постигнах докато живеех в САЩ. Бумът на прохормоналните продукти с доста силни комбинации (преди да ги отлъчат от FDA със забрана) беше тогава и се възползвах на 100% от нововъведенията в индустрията. Говорим за продукти, които си бяха напълно легални. Добавките както знаеш в САЩ са на кило и никога не съм пестил от суплементи. Едно е важно обаче да се отбележи, че дори и да взимаш най-силните и скъпи продукти на пазара, ако няма наличието на желание и нахъсаност, резултатите никога няма да са задоволителни. За щастие, любовта към спорта и мястото, което заема в живота ми го е направил неизменна част от ежедневието ми. Респективно, когато се подхожда със необходимата сериозност, знания, добавки, хранене, възстановяване и тежки тренировки то повярвайте ми, няма значение какъв тип структура сте.... резултатите ще доидат. Във това се крие успеха на всеки трениращ, а не в продукта “Х”!!
07.09.08
10:01
казано от silabg.com на 07.09.08, 09:53:
казано от Владимир8507 на 07.09.08, 07:48:
Имам само един въпрос, който надявам се, да не приемеш като заяждане, а просто като любопитство: тези размери натурално ли са постигнати? (може да ми отговориш на ЛС или скайп, ако предпочиташ).Не разбира се няма да го приема като заяждане.... Съвсем нормално е да се зададе подобен въпрос. Гореспоменатите резултати постигнах докато живеех в САЩ. Бумът на прохормоналните продукти с доста силни комбинации (преди да ги отлъчат от FDA със забрана) беше тогава и се възползвах на 100% от нововъведенията в индустрията. Говорим за продукти, които си бяха напълно легални. Добавките както знаеш в САЩ са на кило и никога не съм пестил от суплементи. Едно е важно обаче да се отбележи, че дори и да взимаш най-силните и скъпи продукти на пазара, ако няма наличието на желание и нахъсаност, резултатите никога няма да са задоволителни. За щастие, любовта към спорта и мястото, което заема в живота ми го е направил неизменна част от ежедневието ми. Респективно, когато се подхожда със необходимата сериозност, знания, добавки, хранене, възстановяване и тежки тренировки то повярвайте ми, няма значение какъв тип структура сте.... резултатите ще доидат. Във това се крие успеха на всеки трениращ, а не в продукта “Х”!!
Сега разбрах, благодаря за отговора :)
07.09.08
11:48
казано от silabg.com на 07.09.08, 09:53:
Едно е важно обаче да се отбележи, че дори и да взимаш най-силните и скъпи продукти на пазара, ако няма наличието на желание и нахъсаност, резултатите никога няма да са задоволителни. За щастие, любовта към спорта и мястото, което заема в живота ми го е направил неизменна част от ежедневието ми. Респективно, когато се подхожда със необходимата сериозност, знания, добавки, хранене, възстановяване и тежки тренировки то повярвайте ми, няма значение какъв тип структура сте.... резултатите ще доидат. Във това се крие успеха на всеки трениращ, а не в продукта “Х”!!
100% си прав! Всеки ден се сблъсквам с хора които взимат 3, дори 4 различни performance добавки, питат за идеалната комбинация и прием, лапат по 100 хапа на ден, а оставят храненето си на случайността.
Не от всеки може да стане културист или голям атлет, но всеки може да направи големи подобрения с на първо място хранене, на второ тренировки и чак на трето performance добавки.
Темата ти също е добра. Ето и малко по нея:
По принцип по цяла година съм на климатик, и периодите за маса и изчистване ми се определят от заетостта предимно, но сега ми е предиод за маса. Цялата година имам 2 приема на ден протеин по около 40гр. Смятам да продължавам така, като редувам Синта с Десерт (май-десерта ми е по-добре) и може би тру мас, който не ми е удобен единствено с това, че трябва да имам и още един протеин с по-малко карбо, а това ми осложнява нещата. Предпочитам в шкафчето да имам само един.
Различното този път е Аксис ХТ, който взимам от 2 седмици и ще продължа 3 месеца (зависи какво ще покажат кръвните изследвания след още две). Приемам и микронизиран креатин моно по 10-15гр на ден. Нося си го в раницата и го пия като се сетя.
Разбира се като имаме нови протеини и тях ще пробвам. Очертава се да пуснем още един към края на годината;)
08.09.08
05:51
Аз съм си разделил зимния периот на 2 тримесечни периода. Единия започва от Октомври до края на Декември, а втория от Януари до края на Март. Целта ми е 110 кг с 10 % BFI, като в момента съм 100 кг с 10% BFI. Добявките които ще използвам са :
1. За първият период моите любими ANIMAL - 2xTEST, 3xPUMP, 2xPAK и 3xNITRO.
2. За втория период още по-любимите ми Controlled Labs - 1xWhite Flood, 1xGreen Magnitude, 1xPurple Wraath, 1x Glyser Grow и 2xOrange Triad заедно с тях ще взема и 2x Mulecular Nutrition X Factor.
От Април ще започна да орелефявам и до средата на Юни мисля да съм готов за лятото на около 102-105 кг., а може и да съм релефен на 110кг. :roll:
Мнението беше редактирано от Controlled Labs на 08.09.08 05:51.
09.09.08
07:25
казано от Controlled Labs на 08.09.08, 05:51:
релефен на 110кг. :roll:
Стискам ти палци... Доста добра цел си си поставил, дано стане...
26.09.08
22:52
Здравейте . Желая да ми препоръчате някакви добавки до 150 лв . На 21 години съм 175 см 84 кг 4 години тренировъчен стаж.
Самоцелното качване на маса и размери НЕ ме интересува, а искам да направя мускулите си по-твърди и по-плътни, като запазя приблизително същото тегло.За целта ще разбира се ще спазвам и подходящ хранителен режим . Надявам се да ми препоръчате най-подходящия продукт. :)
-Всеки един от тези (с опит или без) да постнат арсенала от добавки, които сте си намислили за зимния сезон.
-Бюджета, с който разполагате
-Стаж в залата и тренировъчен опит
-Мисля да приемам ON Whey и Casein !
-Бюджет - 300-500 лв на месец
- ами около 4-5 месеца ми е стажа в залата
173-4 см висок и 60 кг 17 години
Мнението беше редактирано от Arni91 на 27.09.08 15:59.
- Whey Protein Isolate Неовкусен - 4536 гр
- Branched Chain Amino Acids Прах - 340 гр -
- L-Glutamine Прах - 1000 гр
- Taurine Прах - 227 гр
- ZMA - 90 капсули
- Glucosamine&Chondroitin;ExtraStrength-60t-
- Flax Seed Oil (Ленено масло) - 354 мл
- Omega 3-6-9 Течни - 465 мл
- Calcium Caseinate Protein - 907 гр
- Folic Acid 800 мкг + B12 25 мкг - 250 таблетки :
- Витамин C-500 RH - 100 таблетки
- Arginine/Ornithine 500/250 мг - 100 капсулиЦена:
- SWOLE V.3 - Sweet Tart Punch -. (няма)
- CarboGain100%Complex Carbohydrate-5450 гр-
Креатиновата матрица отпадна просто беше свършила ,но пък доидоха 30тина процента от доло с отстъпката .Почна масата при мен от рано вече опатках 4 кг протеин да не кажа 5 :) и комплексния гейнер отиде и редица други неща ,но гледам да ги попълвам .Адски съм доволен по 3 кг на месец качвам за сега 2 месеца .Лятото свалих към 15 кг за 3 месеца и сега имам да връщам малко загубена мм и да кача от горе стаж 3 год 190 см 93 кг (в момента)почнах 86 .Мисля да ги поддържам най основните и кам края като достигна максимума си демек 99 -100 кг да вкарам от прохормоните от сайта на сила бг.
Чудя се само какво мога да очаквам :)