Кое е любимото ви фитнес предаване ?

Прескочи до:
SI

17.02.08
10:50

Здравейте много ми е любопитно кое предаване за фитнес ви  е най-интересно :)

17.02.08
10:57

Ми то аз по принцип не гледам.Някой ще каже ли БГ предавания за фитнес час и кога ги дават сащо и по кои телевизии ако може :)

17.02.08
15:30

Аз лично харесвах Недик,но вече не го дават.

17.02.08
19:52

Чат-пат гледах Недик, но не с интерес.

17.02.08
20:05

Аз мисля, че в България все още няма качествено фитнес предаване. Иначе няколко пъти съм гледал Фитнес уикенд, защото ми беше забавно :)

18.02.08
07:51

казано от Владимир8507 на 17.02.08, 20:05:

Аз мисля, че в България все още няма качествено фитнес предаване. Иначе няколко пъти съм гледал Фитнес уикенд, защото ми беше забавно :)

Подкрепям мнението ти. Няма стойностни предавания на такава тематика. Все още нещата са на любителско ниво, без особена стойност и обем. Няма добре подготвени специалисти, които да могат да изкажат експертно менние.
Нужни са съвети от медицински лица, професионални спортисти, инструктури и т.н.
нужна е и добра политика по отношение на ограмотяването на момчетата и момичетата на тема фитнес и Бб. Също такава е нужна и за химията (стероиди, анаболи и т.н.)
Засега това са бледи опити за предавания. Предимно се набляга на рекламата. Това не е от полза на изграждащия се билдър!

18.02.08
08:26

И аз мисля, че липсва качествено предване. Фитнес мания например е на много ниско и любителско ниво, от което не може да се  научи почти нищо. Недик ме кефеше, защото поне говореше откровено за стероидите, но те пък го спряха.

FZ

18.02.08
10:03

казано от Владимир8507 на 17.02.08, 20:05:

Съгласен съм , то в момента май са са само две предавания за фитнес , “Фитнес мания” на Кирето , което вече по скоро е Fashion Mania , другото е “Красота и сила” което по ми харесва въпреки, че има още много какво да се желае от него  .Ако това предаване го направят така както беше в самото начало ще бъде най-доброто БГ предаване за фитнес и бодибилдинг.

18.02.08
10:24

казано от Ultima Ratio на 18.02.08, 08:26:

И аз мисля, че липсва качествено предване. Фитнес мания например е на много ниско и любителско ниво, от което не може да се  научи почти нищо. Недик ме кефеше, защото поне говореше откровено за стероидите, но те пък го спряха.

Fitness Mania за мен не е фитнес предаване, а шоу програма. Както се изрази BIG_PICHAGA, по-подходящо е да го кръстят Fashion Mania… ако искам да гледам готини мацки, ще си пусна FTV…там поне няма да слушам речите на Киро Скалата. Рекламите на Genesis също не са ми интересни.

Колкото до Фитнес Уикенда - наистина, не могат да се отрекат познанията на Недик в областта на АС, но пък мен тази тематика изобщо не ме вълнува... Изобщо, самата концепция на предаването беше много слаба - никак не ми беше интересно да слушам обажданията на 16 годишни, които питат дали може да им стане нещо от протеините или други, които се интересуват дали ще е добре да направят един цикъл с метана.

“Красота и сила” не съм го гледал и не мога да споделя впечатления.

Навремето имаше едно предаване по БНТ - “Силни тела”. Доколкото имам спомен (защото бях малък) не беше лошо. Показваха се упражнения и т.н.

FZ

18.02.08
10:40

казано от Владимир8507 на 18.02.08, 10:24:

Навремето имаше едно предаване по БНТ - “Силни тела”. Доколкото имам спомен (защото бях малък) не беше лошо. Показваха се упражнения и т.н.

Да имаше някаво такова предаване , само не мога да се сетя някаква жена ли го водеше  ?  :bug: Не мога да си спомня точно как се казваше май сега чете спортните новини по btv,  Антоанета Илиева май беше

Фитнес мания преди беше горе-долу добро предаване , но в последната година доста се промени и то не към много добро , за голямо съжаление  :smirk:

Мнението беше редактирано от FZKTWGS на 18.02.08 10:47.

19.02.08
21:17

Нямам любимо.Не гледам подобни или от сорта на как и какво да зимам——Тъпоооо

Мнението беше редактирано от ASTOR на 19.02.08 21:18.

SI

22.02.08
17:02

Има едно предаване в което показват доста работи а то е Красота и Сила. ;)

22.02.08
18:14

кога и по коя телевизия го дават това предаване “красота и сила”

22.02.08
18:55

казано от Финдо на 17.02.08, 15:30:

Аз лично харесвах Недик,но вече не го дават.

И аз така.
Тоя човек има много познания не само в областта на АС, но и за хранене,въстановяване абе въобще всичко свързано с културизма.

22.02.08
22:32

ЪЪЪъ, извинявам се за неуместния въпрос, но ...кога и по кои програми излъчват фитнес предавания?
Гледал съм няколко по СКАТ с Недик...грозна картинка. Седи си пича на един стол и реди рецепти. Не ми допадна.

SI

24.02.08
06:02

казано от qvkata на 22.02.08, 18:14:

кога и по коя телевизия го дават това предаване “красота и сила”

ББТ от 13:00 всяка събота

Мнението беше редактирано от SIXSENSE... на 25.02.08 19:35.

RE

28.02.08
13:14

аз нямам любимо предване по простатат причина, че според мен няма едно свясно като хората. Толкова много предавания има за всякакви други неща, особенно пък тия светските, а едно свясно за бодибилдинр, фитнес и тн няма.

*C

28.02.08
16:14

Моето лубимо фитнес предаване е “ФИТНЕС МАНИЯ” и има още едно, което съжалявам, но не съм му видял името.Дават го по bbt събота от 12 и нещо започва на обяд също е интересно.Гледъл съм и едно по СКАТ но вече не го гледам незнам в колко часа е. ;)

22.12.08
12:38

Здравейте.Аз се намирам извън бг и днес ми дойде картата за пакета канали на itv.Там по кой програми има предавания за бодибилдинг?Дават ли някъде записи от състезанията провели се в бг? Благодаря предварително.

Мнението беше редактирано от MiX на 22.12.08 12:46.

22.12.08
13:53

изтупа праха от доста стара тема ;)
не знам какво и кога можеш да гледаш по телевизията - единственото предаване на тема фитнес и бодибилдинг, което гледам, е Олимпията - веднъж годишно - всичко останало, което съм виждал е пълна боза :)

FZ

22.12.08
15:05

казано от MiX на 22.12.08, 12:38:

Здравейте.Аз се намирам извън бг и днес ми дойде картата за пакета канали на itv.Там по кой програми има предавания за бодибилдинг?Дават ли някъде записи от състезанията провели се в бг? Благодаря предварително.

http://www.itvpartner.com/chanels.php
Така като гледам по BBT предаването “Красота и Сила ”  http://www.bbt.tv/page.php?25 в това предаване дават репортажи от актуални състезания  :smirk:

Мнението беше редактирано от FZKTWGS на 22.12.08 15:12.

22.12.08
15:43

И се говорят тъпотии! Последният път гледах абсолютно неправилна техника за гърди (именно по ББТ), в изпълнението на Юлий Русев - да ме извинява, но това е позор! Да заключваш ти лакти и да кажеш, че така се тренира гърдата!

Той е стоматолог, не треньор! Има огромна разлика!

22.12.08
16:10

казано от Питона на 22.12.08, 15:43:

Юлий Русев - да ме извинява, но това е позор! Да заключваш ти лакти и да кажеш, че така се тренира гърдата!

Той затова не може да се похвали с призови места.

22.12.08
19:33

казано от FRANKO1 на 22.12.08, 13:53:

изтупа праха от доста стара тема ;)
не знам какво и кога можеш да гледаш по телевизията - единственото предаване на тема фитнес и бодибилдинг, което гледам, е Олимпията - веднъж годишно - всичко останало, което съм виждал е пълна боза :)

Ами случайно я намерих и реших да питам тук вместо да отварям нова тема :) Благодаря за отговорите .А Олимпия по кой канал я дават ?

Мнението беше редактирано от MiX на 22.12.08 19:36.

22.12.08
19:45

казано от Стоянчо на 22.12.08, 16:10:

Юлий Русев - да ме извинява, но това е позор! Да заключваш ти лакти и да кажеш, че така се тренира гърдата!

Изобщо и не ме интересува! Тя жена му има къде по-мъжка визия  - Юлианче, вземи спри винстрола кака, гласните ти струни заприличаха на 4та струна на бас китара!

И извода ми е: културисти не могат да водят социално фитнес предаване! Както и културист да се самопровъзгласи за инструктор - леко баце, леко! Както нямаш диплом за културист, така нямаш и за иснтруктор - ти си никой! ;)

Мнението беше редактирано от Питона на 22.12.08 19:46.

Подкрепям, както и това, че не е редно при дискусиите за фитнес в предаванията да канят все тотални антиспортисти срещу професионални културисти.

22.12.08
20:03

Спокойно, великия шоумен Митьо-крика скоро ще запулни вакуума, оставен от Недик. Ще има много смях и забавления!
:)
Сега сериозно - ами нямаме си фитнес и бодибилдинг предаване. Няма и концепция за такова. Нещо, което да рекламира спорта, а не да кара родителите да си спират децата от тренировки. Надявам се да направят такова предаване най-накрая.

22.12.08
20:04

казано от Питона на 22.12.08, 19:45:

казано от Стоянчо на 22.12.08, 16:10:

Изобщо и не ме интересува! Тя жена му има къде по-мъжка визия  - Юлианче, вземи спри винстрола кака, гласните ти струни заприличаха на 4та струна на бас китара!

И извода ми е: културисти не могат да водят социално фитнес предаване! Както и културист да се самопровъзгласи за инструктор - леко баце, леко! Както нямаш диплом за културист, така нямаш и за иснтруктор - ти си никой! ;)

Заинтригувахте ме :D Очаквам с нетърпение събота да видя що за чудо е това предаване :D

Мнението беше редактирано от MiX на 22.12.08 20:05.

23.12.08
07:41

из тоя сайт има няколко епизода от тва предаване погледни ги ако искаш http://vbox7.com/search/?vbox_q=красота+и+сила

23.12.08
08:20

Биха станали доста сполучливи анимационни герой от повечето фитнес маниаци :)

FZ

23.12.08
10:34

И извода ми е: културисти не могат да водят социално фитнес предаване! Както и културист да се самопровъзгласи за инструктор - леко баце, леко! Както нямаш диплом за културист, така нямаш и за иснтруктор - ти си никой!;)

Е тука не съм много съгласен , има бивши и настоящи състезатели по културизъм  които са доста добри  фитнес инсруктори .
Това че някой има диплома за завършен курс за фитнес инструктор не го прави по -добър от някой който няма диплома за фитнес инструктор но за сметка на това зад гърба си  има богат личен опит в сферата  на фитнеса и културизма !

Мнението беше редактирано от FZKTWGS на 23.12.08 10:49.

23.12.08
11:15

Да оставим дипломите сега настрани. Имам конкретен повод: от София лично идва при мен клиент, който тренира в THE GYM! Показва ми  лист с тренировъчната си програма, написана от един от културистите там. Друг лист с химията, написана от републикански шампион в категория до 80 кг, и трети лист, с написани добавки от друг виден културист!

Пълно безобразие беше и в трите листа, съответно в трите мнения. Това са точно 3-ма културисти, настояи такива, които имат единствено и само комерсиална цел - да си вземат %!

Химията - погрешна, дублираща се и никому ненужна. Подхвърлена му е ей така, защото от надценката на китайския растежен хормон се печели най-много! И защо се препоръчва в период на маса напосим и винстрол, не мога да го разбера това!

Добавките - скъпи и дублиращи се. Не мога да се съглася, че HMB с Leukic дават резултат, в предвид, че произхождат от левцина. Не мога да се съглася, че е нужно да се пие както Трибестан, така и Novedex по едно и също време! Както и Halodrol с Анимал Тест! Този човек не е състезател, а съм сигурен, че нито един от тези тримата не са пили гореспоменатите добавки. Общият списък с добавките надхвърляше 16 продукта! По средна цена 100 лв - смятай смело!

Тренировъчната програма - на лисчте хартия с молив и правописни грешки - до тук прекрасно! Гледам по натам - абсолютно стандартна програма с включени тежки базови упражнения за рамена (клиента ми подчерта, че имам сериозно болки в рамото!). Рамената сложени в последния тренировъчен ден, когато си най-изморен. Диета - липсва!

Айде сега безпрострастно - ако приемем, че тези тримата са един, какво куца?

1) пълен анализ на нещата!
2) планиране за поне близките 3 месеца - периодизацията на фитнес тренировките!
3) качествено компилиране на трите компонента - тренировки, диета, добавки!
4) планиране на крайният резултат и визуализация - даваш Х, получаваш У!

Да, вече правя разлика между инструктор и треньор - единия помага с компанията си, но не планира! Гледа комерсиалният характер от еднократното обслужване, а не резултатът, който ще го продаде и на други клиенти!

Темата стана доста off topic, но като практикуващ персонален треньор нека и аз да си кажа мнението. Белчо (ако позволиш на малко име), прав си за всичко, което казваш просто искам да допълна някои неща. Не само ти правиш разделение между инструктор и персонален треньор. В развитите във фитнес отношение страни това са две различни професии. Инструкторът има право само да показва правилното изпълнение на упражненията, да асистира на клиента и да дава съвети т.е. да инструктира, но не и да пише програми и да ръководи тренировъчния процес, по простата причина че за това се изисква педагогически подход и задълбочени познания по основни научни дисциплини (анатомия, физиология, биохимия, кинезиология и др.). Тези умения и познания трябва да са придобити чрез съответен курс на обучение (диплома) и подплатени с богат личен и практически опит. Именно тук е ролята на фитнес треньора, който да събере и анализира нужната информация и на базата й да постави конкретни цели и  задачи, да подбере най-подходящите средства и методическа постановка. Работата му е близка до тази на треньорите в други спортни дисциплини, но с тази разлика че те предимно работят с професионални спортисти, докато фитнесът има повече масова насоченост и голям контингент от клиенти на различна възраст, с различни интереси и здравословни проблеми, които основната им цел е просто да се почустват по-добре, много малък процент са тези които имат желание да стават състезатели. В тази връзка работата на персоналния треньор по фитнес намира доста допирни точки с тази на учителя, психолога и лекаря. И докато тази длъжност продължи да бъде практикувана от инструктори и хора без нужната квалификация, чиято единствена цел е да “изцедят” поредния клиент, ние ще продължим да се борим с митове и легенди и да четем некадърно написани програми. Поздрави!

FZ

23.12.08
13:09

казано от Питона на 23.12.08, 11:15:

Да оставим дипломите сега настрани. Имам конкретен повод: от София лично идва при мен клиент, който тренира в THE GYM! Показва ми  лист с тренировъчната си програма, написана от един от културистите там. Друг лист с химията, написана от републикански шампион в категория до 80 кг, и трети лист, с написани добавки от друг виден културист!

Пълно безобразие беше и в трите листа, съответно в трите мнения. Това са точно 3-ма културисти, настояи такива, които имат единствено и само комерсиална цел - да си вземат %!

Химията - погрешна, дублираща се и никому ненужна. Подхвърлена му е ей така, защото от надценката на китайския растежен хормон се печели най-много! И защо се препоръчва в период на маса напосим и винстрол, не мога да го разбера това!

Добавките - скъпи и дублиращи се. Не мога да се съглася, че HMB с Leukic дават резултат, в предвид, че произхождат от левцина. Не мога да се съглася, че е нужно да се пие както Трибестан, така и Novedex по едно и също време! Както и Halodrol с Анимал Тест! Този човек не е състезател, а съм сигурен, че нито един от тези тримата не са пили гореспоменатите добавки. Общият списък с добавките надхвърляше 16 продукта! По средна цена 100 лв - смятай смело!

Тренировъчната програма - на лисчте хартия с молив и правописни грешки - до тук прекрасно! Гледам по натам - абсолютно стандартна програма с включени тежки базови упражнения за рамена (клиента ми подчерта, че имам сериозно болки в рамото!). Рамената сложени в последния тренировъчен ден, когато си най-изморен. Диета - липсва!

Да, вече правя разлика между инструктор и треньор - единия помага с компанията си, но не планира! Гледа комерсиалният характер от еднократното обслужване, а не резултатът, който ще го продаде и на други клиенти!

А каква е гаранцията , че и някой инструктор с диплома от  изкаран няколко месечен курс за фитнес инструктори няма да напише нещо подобно ?

Мнението беше редактирано от FZKTWGS на 23.12.08 13:15.

А каква е гаранцията, че лекар няма да обърка диагнозата или трахеята с хранопровода. Гаранции няма, но когато резултатите говорят...

FZ

23.12.08
13:44

казано от Любомир_Иванов на 23.12.08, 13:26:

А каква е гаранцията, че лекар няма да обърка диагнозата или трахеята с хранопровода. Гаранции няма, но когато резултатите говорят...

Никаква не е гаранцията , но да кажеш че само този който има диплома за фитнес инструктор е най-добрия фитнес инструктор и че само той разбира,  или както каза колегата по- горе щом някой няма диплома за инструктор значи е никой ,  е  тука вече не мога да се съглася

Както нямаш диплом за културист, така нямаш и за иснтруктор - ти си никой! ;)

Мнението беше редактирано от FZKTWGS на 23.12.08 13:47.

казано от FZKTWGS на 23.12.08, 13:44:

Никаква не е гаранцията , но да кажеш че само този който има диплома за фитнес инструктор е най-добрия фитнес инструктор и че само той разбира,  е  тука вече не мога да се съглася

Да съм казал такова нещо? Изобщо прочете ли по-горният ми пост?

FZ

23.12.08
13:48

казано от Любомир_Иванов на 23.12.08, 13:47:

казано от FZKTWGS на 23.12.08, 13:44:

Никаква не е гаранцията , но да кажеш че само този който има диплома за фитнес инструктор е най-добрия фитнес инструктор и че само той разбира,  е  тука вече не мога да се съглася

Да съм казал такова нещо? Изобщо прочете ли по-горният ми пост?

Ставаше въпрос за мнението на Питона !

Mисля че в скоро време тази тема трябва да се заключи  :smirk:

Мнението беше редактирано от FZKTWGS на 23.12.08 13:51.

23.12.08
14:24

казано от FZKTWGS на 23.12.08, 13:09:

А каква е гаранцията , че и някой инструктор с диплома от  изкаран няколко месечен курс за фитнес инструктори няма да напише нещо подобно ?

Гаранция аз ти давам, че такива са 99% от хората из фитнес залите! Проблема в случая е от страната на заплатилия за занимания фитнес клиент! Защото парите му са отишли на вятъра! Темата изобщо не е за заключване, защото давам силни аргументи за това, кой не трябва да води такива ТВ предавания!

А продължават да се появяват и да олицетворяват фитнес средите! Неинформираността и масовия непрофесионализъм не са за показ! Както и да показваш порно, а не фитнес, защото и такива предавания сте гледали!

Да се върна по конкретната тема; Едно ТВ предаване трябва да има цялостна концепция, да се води от хора които си имат силата във анатомията, физиологията и т.н. В блог-а ми създадох цели материали за “Фитнес лъжите”, за да покажа какви тъпотии се говорят!

Истината боли, наистина - а тя е - тези които имат връзки с Телевизии и Радиа, да не си мислят, че стават за ТВ водещи! Да започнеш изречения с клишето ” Ъъъъ, ся значи ...” или “По принцип” е олицетворение на тъпотата, която странства навсякъде! На мемн ми писва и прави много грозно впечатление, замислете се! Беден речник, бедна словестна култура и липса за всякакво боравене с други думи! И защо ти е ТВ изява? Стой си като мишка у хола и гледай Дискавъри!

“Значи” - каква е тази дума - заключително-пояснителна или звукоподражаваща!?!?!

Затова казвам, че културист не става за ТВ водещ! Тук трябва педагог, учител, човек с опит и баланс в говоренето! Културиста знае в колко да яде, да се изходи и ако получи схващане, да спре флуорантрила!

С очите си виждам, как тепърва отварят физиоологии да четат! Защото до оня ден са знаели забележете, че тестостерона се биел, защото след 25 годишна възраст вече бил на привършване! Или пък да кажеш, че най-новият Ксенадрин има цитомел?

Темата не е за заключване! ;)

Мнението беше редактирано от Питона на 23.12.08 14:35.

FZ

23.12.08
15:03

казано от Питона на 23.12.08, 14:24:

казано от FZKTWGS на 23.12.08, 13:09:

Гаранция аз ти давам, че такива са 99% от хората из фитнес залите! Проблема в случая е от страната на заплатилия за занимания фитнес клиент! Защото парите му са отишли на вятъра! Темата изобщо не е за заключване, защото давам силни аргументи за това, кой не трябва да води такива ТВ предавания!

А продължават да се появяват и да олицетворяват фитнес средите! Неинформираността и масовия непрофесионализъм не са за показ! Както и да показваш порно, а не фитнес, защото и такива предавания сте гледали!

Да се върна по конкретната тема; Едно ТВ предаване трябва да има цялостна концепция, да се води от хора които си имат силата във анатомията, физиологията и т.н. В блог-а ми създадох цели материали за “Фитнес лъжите”, за да покажа какви тъпотии се говорят!

Истината боли, наистина - а тя е - тези които имат връзки с Телевизии и Радиа, да не си мислят, че стават за ТВ водещи! Да започнеш изречения с клишето ” Ъъъъ, ся значи ...” или “По принцип” е олицетворение на тъпотата, която странства навсякъде! На мемн ми писва и прави много грозно впечатление, замислете се! Беден речник, бедна словестна култура и липса за всякакво боравене с други думи! И защо ти е ТВ изява? Стой си като мишка у хола и гледай Дискавъри!

“Значи” - каква е тази дума - заключително-пояснителна или звукоподражаваща!?!?!

Затова казвам, че културист не става за ТВ водещ! Тук трябва педагог, учител, човек с опит и баланс в говоренето! Културиста знае в колко да яде, да се изходи и ако получи схващане, да спре флуорантрила!

С очите си виждам, как тепърва отварят физиоологии да четат! Защото до оня ден са знаели забележете, че тестостерона се биел, защото след 25 годишна възраст вече бил на привършване! Или пък да кажеш, че най-новият Ксенадрин има цитомел?

Темата не е за заключване! ;)

Питон , какво направи ти бе , ти културистите ги изкара най-големите тъпанари на BG
Айде моля ти се недей да ги слагаш всички под общ знаменател , между състезателите по културизъм има и свестни , учени момчета ! ;-)

Мнението беше редактирано от FZKTWGS на 23.12.08 15:05.

казано от Питона на 23.12.08, 14:24:

Културиста знае в колко да яде, да се изходи и ако получи схващане, да спре флуорантрила!

Само не поставяй всички под общ знаменател!

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1