24.12.08
10:08
Дали има проблем да си приготвям яйца в микровълнова фурна (без черупката разбира се). Ако ги слагам в пластмасова кутия с капак и пусна на макс за 2-3 минути, ще се сварят ли достатъчно т.е. дали термичната обработка ще е достатъчна за безопасно хапване след това?? Някой ако е пробвал нека сподели. Пробвал съм в чиния,но дори разбъркани, яйцата се надуват и цапат стените на фурната (малко, но достатъчно да се занимаваш с чистене на стените й).
24.12.08
10:48
#1
При мен, като ще е в микровълнова, да е омлет :) друго не става :P
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/35400/
виж, тук съм споделил как ги правя
p.s. никога не оставяй затворен съд в микровълновата
24.12.08
17:53
#3
Само аз ли съм гледал едно предаване “Брейниак”, в което като сложат яйце и то гръмва(буквално гръмва) цялото вътре във микровълновата?
Мнението беше редактирано от death на 24.12.08 17:54.
казано от slavko на 24.12.08, 15:46:
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/35400/
виж, тук съм споделил как ги правя
p.s. никога не оставяй затворен съд в микровълновата
благодаря!
death…не си само ти ве брат, и аз съм гледал
та пробвай да сложиш кроасан(имах тая тъпа идея) неразопакован и наблюдчвай кво стаа..:))))
пак казвам..!!!!...не слагайте затворени съдове в микровълнова,,и да...също и цели яйца...:)))) ;-)
02.10.11
12:48
#6
Ако слагате жълтъци в микровълновата е добре да се спукат, защото и те гърмят и после е малко неприятно миенето :П