24.12.08
22:47
решил съм да си правя тренировките в гаража,имам си всичко(лежанка,скрипец, успоредка,крив лост,дъмбели,пружини, всичко което ми е необходимо) Самоче единственото което ме притеснява е ниската температура в която тренирам,все едно да ти сложат уредите на улицата посред зима.Естествено се обличам добре и когато ми загрее тялото,студа не се усеща. Според вас температурата в която извършваш тренировката си,влияе ли по някакав начин на тялото ? (освен че може да хваниш настинка )
Темата беше редактирана от AGENTA на 24.12.08 22:49.
Попринцип е добре да се тренира на топло поневе ина4е 4овек губи сила и мусколите стават по податливи на травми.
Еми попринцип не е много хубаво да тренираш на студено-ама нищо моя съвет е да облечеш нещо по-дебело,да разгрееш хубаво и докато правиш тренировката да не стойш на едно място по време на почивката,а да се моткаш....
Има реална възможност за тежки травми. помисли за някакъв вид отопление. Под 10 градуса си търсиш белята.
Ако няма начин да затоплиш - тренирай с малки тежести и малки почивки.
Успех!
Трябва да си добре много добре загрял.Това е доста важно.Също така се обличай добре , гледай да не се заседяваш много на почивките потен,и като цяло гледай да не е много продължителна тренировката.Слушай тялото си и дерзай.
Мнението беше редактирано от egx на 25.12.08 16:33.
Единствената според мен опастност е мускулите ти да изстиват по-бързо по време на почивките + настинка ако се потиш.
Те другите го казаха..бих те посъветвал само да си купиш 1 духалка - има по около 20 лв и вършат работа.За 15-тина минути в по-малко помощение става приятно топло и повече от перфектно за трениране ;)
28.12.08
21:02
хе,хе RedWalker не е толкова лесно колкото си мислиш,някой от тука ако има ламаринен гараж знае за какво говоря,няма отопляване това нещо (е може би ще стане малко по топло,ама разходите за тока после ... просто не си струва) тва е все едно да запалиш печка насред двора ;] Все пак нищо не си струва да поизмразна малко,имам приятели които цяла зима киснат пред лостовете и успоредките на някой училища ,правят си леки тренировчици и за лятото придобиват горе-доло добро оформено телце,така че според мене студа не пречи кой знае колко на развитието на мускулите.
Преди тренировка тичай малко ;) и може да пробваш да правиш тренировки с супер серий така хем няма да изстиваш :)
И аз тренирам от време на време на открито със собствено тегло при ниски температури. Не усещам никаква разлика при положение, че тялото ти е добре изолирано и не си особено предразположен към заболяване на горните дихателни пътища.
Нека уточня, че под добре изолиран разбирам термо изолиращ анцуг или поне футболен клин под нормален анцуга примерно. Разбира се шапка и закрит врат.
И разбира се ако си представим някакъв оптимист по шорти дето прави максове на клек и трепери от студ на почивките... Е в такава ситуация няма как да не се съсипеш просто, да.
Мнението беше редактирано от tpd на 29.12.08 10:00.