28.12.08
15:54
Суроватъчната извара е от суроватка. А тази суроватка съдържа суроватъчен протеин(аминокиселини), който е най-бързо усвояемия. Аз си хапвам извара на закуска и след тренировка. ДА продължа ли така(смятам че изварата е най-бързо усвояемия хр. продукт),или да спра, защото навсякаде изварата е ,,нощен протеин” тъй като - съдържа и калциев казеинат. Та незнам какво да си мисля... Пълна обърквация.. Хайде някой да ми каже истината :D И ако наистина изварата е бавно усвояема и подходяща за преди сън, какво бихте ми препоръчали за след тренировка? Да не би да има няколко вида извара? Само да добавя че ям обезмаслена, която е логично е да се усвоява по-бързо...и оттам, може би пълномаслената да е добра за преди лягане... ?????
28.12.08
16:11
Според мен изварата съдържа бавно усвоими белтъчини. Да, има извара, на която пише, че е от сурватъчен белтък, но не мисля че е бързо усвоима. Според мен просто няма логика млечен продукт да се усвоява бързо. Все едно да кажеш, че сиренето, кашкавала или млякото се усвояват бързо. А за след тренировка е най-добре протеинов шейк или яйчни белтъци.
Благодаря за мнението! Но нали суроватката е най-бързо усвояемия белтък........ С яйчни белтъци супер скъпо излиза..... Ще пробвам и с 2 цели яйца + 3 белтъка иначе....
Май тук под суроватка се разбираше остатъчния продукт от производството на сиренето. Не се бъркай, тя НЕ е еквивалент на суроватъчния (бърз) протеин. Напротив, “бавна” е.