комбиниране на фитнес и бокс в един ден

30.12.08
14:14

Здравеите може ли да ми кажете дали е добра идея да ги комбинирам в един ден фитнеса и бокса понеже започнах от скоро да тренирам и бокс , фитнес тренирам може би от 10 месеца , на 16 години съм не съм много лекичък 87 кг 180 см . И така иска ми се да ги комбинирам в един ден двете тренировки до сега тренирах 3 дена фитнес , 3 дена бокс . Сряда ,Петък , Неделя на фитнес , Вторник , четвъртък , Събота на бокс и да станат тренировките във следните дни: Вторник , четвъртък и Събота  за да си почивам останалите дни понеже лактите и китките ми пукат и мисля че 3 дена като се помъча и после 4 почивам и се мажа ще минат и ако може да ми кажете дали е така  или се лъжа :) така ще се връзват 3 - 3.30 часа тренировка ще гледам да се храня доста добре . Благодаря ви много предварително ! :)

30.12.08
15:04

Ако ще ги правиш в един ден прави първо бокса сутринта и следобед/вечер фитнеса.

30.12.08
15:18

казано от stefanak на 30.12.08, 14:14:

Здравеите може ли да ми кажете дали е добра идея да ги комбинирам в един ден фитнеса и бокса понеже започнах от скоро да тренирам и бокс , фитнес тренирам може би от 10 месеца , на 16 години съм не съм много лекичък 87 кг 180 см . И така иска ми се да ги комбинирам в един ден двете тренировки до сега тренирах 3 дена фитнес , 3 дена бокс . Сряда ,Петък , Неделя на фитнес , Вторник , четвъртък , Събота на бокс и да станат тренировките във следните дни: Вторник , четвъртък и Събота  за да си почивам останалите дни понеже лактите и китките ми пукат и мисля че 3 дена като се помъча и после 4 почивам и се мажа ще минат и ако може да ми кажете дали е така  или се лъжа :) така ще се връзват 3 - 3.30 часа тренировка ще гледам да се храня доста добре . Благодаря ви много предварително ! :)

Задаваш твърде общ въпрос за да искаш конкретен отговор. ДА, в някои случаи може. Силно зависи как ти разбираш “фитнес” и как тренираш на бокса. Ако правиш разни бодибилдинг тренировки и то както трябва, не би трябвало да ти остава дори мисъл за втора тренировка, камо ли сили да я реализираш.
Но по принцип може, аз сутринта бях на железата, след малко отивам да се поборя 2-3 часа и нямам никакви проблеми. Само трябва да направиш тренировките във фитнеса съобразени с останалото.
А пукането може да се дължи на много неща, отново не може да се каже дали ще мине, след колко време ще мине и т.н. На доста хора им пукат някои стави без болка и нямат оплаквания да им пречи на нещо. Първо разбери защо пукат и после вече помисли за решение (ако е нужно). И това с мазането с разни неща без да знаеш от какво точно е станало така няма смисъл. Мазилата помагат в някаква степен за някои неща, но за други са напълно безполезни.

Мнението беше редактирано от G33K на 30.12.08 15:21.

30.12.08
16:39

ахам благодаря ви  много :) а колкото до фитнеса не тренирам професионално иска ми се но нямам такава възможност :) до скоро тренирах по 4 пъти и претренирах почти всеки път но един човек ми каза че на моите години е наи важно постоянството и маи е прав :) и затова почнах по лекички тренировки тъи като немога и протеина да си набавя колкото трябва и ми се иска докато съм ученик да потдържам около 80 килца и така :) а пък като свърша училище и почна да работя тогава по сериозно със фитнеса :)

02.01.09
10:08

Най-добрия вариант е да тренираш с тежести сутринта, а вечерта да тренираш бокс. Ако ли не, гледай между двете тренировки да има поне 8 часа разстояние, а ако не можеш да си осигуриш толкова почивка гледай да има поне някаква почивка между двете тренировки.

02.01.09
12:44

ахам благодаря а ако ги правя една след друга ще има ли ефект от фитенса понеже един ден от седмицата ми е неизбежно да не са една след друга а по натам маи ще се наложи и 3те да са една след друга

02.01.09
12:52

Тогава имаш много голям шанс да скъсаш мускул, понеже ще си го напълнил с кръв, а от резките движения в бокс-а ...

02.01.09
14:11

ахам ясно :( значи е наи добре да тренирам през ден бокс и през ден фитнес така ли примерно пон сряда петък фитнес и вторник четвъртък и събота бокс така ли ? :) и ако са едно след друго 1 час почивка дали е достатъчна ? :) благодаря много !

02.01.09
14:17

Почивката между двете тренировки е за да ти се възстанови тялото. След фитнеса нивото ти на тестостерон ще спадне, така че по-добре тренирай в отделни дни двата типа тренировкки.

Мнението беше редактирано от iokmjo на 02.01.09 14:17.

02.01.09
14:31

Повече от час, едната в началото на деня , другата в края. Като моя съвет е да си поставиш цели приоритет на нещо от двете, защото ще паднеш от 2 стола на земята :Д.

02.01.09
16:22

А 6 тренировки попринцип не са много за седмица нали като гледам да не претренирам във фитнеса и гледам да се храня добре само проблема е че протеина немога да си набавя нужния. благодаря много !

02.01.09
16:22

ако трябва мога да ги направя 3 фитнес 2 бокс ако идват много

Мнението беше редактирано от stefanak на 02.01.09 16:23.

02.01.09
18:04

Изобщо не разбирам защо ти е да тренираш едновременно фитнес и бокс? В същност като се замисля това е доста често задаван въпрос от 13-18 годишните, т.е. хора с много свободно време и енергия.........
Ето моя съвет - определи си целта. Искаш да бъдеш културист, билдър или боец? Ако ходиш на бокс само да топиш мазнини и за въздух, едва ли не вместо бягане да кажем, може да си го оставиш 1-2 пъти в седмицата. Ако искаш обаче да мачкаш на ринга, размени местата. Тренировката с тежести в бокса, се различава и като цели и като методология от тази в бодибилдинга или силовия трибой. Много рядко боксьор играе с повече от 30% от собственото си тегло и с по-малко от 20 повторения, което знаеш, че няма нищо общо с класическото 3х8. Големите бицепси няма да ти свършат сериозна работа на ринга, необходима ти е специлано изградена кинетична верига от спец. движения. От друга страна редовните тренировки по бокс хич не помагат на мускулната маса.

02.01.09
20:00

ахам благодаря :) а добре ли е когато свалям да съм по сериозен с бокса а когато качвам маса във фитнеса да съм по сериозен тоест когато тренирам за маса да намаля бокса и обратното

Мнението беше редактирано от stefanak на 02.01.09 20:00.

04.01.09
18:01

И аз мисля да почвам бокс и съм на 16, но докато качвах маса тренирах само в фитнеса сега когато ще орелефявам добре ли е бокс? :) Виждам че 2 дена не е отговорено на горния пост и затова писах :)

05.01.09
10:09

Бокса е перфектен и за кардио и за силова издържливост и за координация.

07.01.09
18:25

И тежестите вършат работа за сваляне на килограми ако ядеш както трябва.

07.01.09
18:57

и аз тренирам бокс и фитнес и съм на 16, според мене най-добре е да ги правиш в различни дни примерно 3 фитнес 2 бокс и 2 почивка... :)

17.01.09
07:17

благодаря на всички а може ли да ми предложите какви тренировки да правя във  фитнеса за да наблегна на бокса и да не претренирам във фитнеса базови упражнения със по 20тина повторения и така ? :) свалянето на килограми няма значение и без това ми се иска да свала около 15 килца  в момента съм 85 кг 1.80 иска ми се да с тана 70 кг благодаря много :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1