29.12.08
14:14
Пия Pure Whey на Champion’s след тренировка като към него добавям по една чаена лъжица мед. Така добре ли е ? Все пак омазняването е хубаво да е сведено до минимум :)
Една чаена лъжица е нищо!След тренировка ти трябват МНОГО бързи въглехидрати.0,8гр/кг е горе-долу ориентира.СМетни си колко лъжици са това.Стига с този панически страх от омазняване. ;)
30.12.08
07:51
3 супени лъжици мед и 50-60 грама натрошени орехи (може и маааалко масълце)—ВКУСОТИЯ!!!
Стига бе, орехи и масла! След тренировка веднага изяж 1-2 супени лъжици с мед с връх. След 15-ина минути пий суроватката.
Ахааа, тоест да не ги бухам заедно в шейкъра. ОК, мерси !
Мнението беше редактирано от votolom на 30.12.08 12:47.
30.12.08
12:31
не така
след трен суроватката и декстроза
ако нямаш декстроза под рака ,земи нещо захарно или направо захар
31.12.08
06:59
казано от Стоянчо на 30.12.08, 08:02:
Стига бе, орехи и масла!
Мда, колко лошо нещо са орехите... Белтъчини, мазнини (особено тези в орехите), витамини B1, B6, B9, E, магнезий, фосфор, желязо, мед, цинк и йод, фибри... На кого му трябват изобщо тези боклуци, особено след тежка тренировка и в период на покачване на тегло...
СТИГА!!!
votolom, ако ще се тъпчеш с декстроза, не е зле да провериш дали нямаш диабетно болни в семейството.
Колкото до маслото—“мааааалко” значи за овкусяване—да се разбира “малко”.
31.12.08
08:14
Орехите генерално - ДА, но за след тренировка и на мен не ми се струват удачен избор. Що се отнася до маслото, спадам към групата хора, които нищо положително не може да кажат за него.
31.12.08
11:01
Орехите основно преди лягане, за да забавят максимално усвояването на приетите белтъчини (казеин, извара или нещо друго). След тренировка са нужни нутриенти с максимално бързо усвояване като суроватка и декстроза. Меда не е подходящ избор за след тренировка, тъй като фруктозата не качва достатъчно инсулина, а оттам се попълва предимно чернодробният гликоген, няма достатъчно добро усвояване на аминокиселините и не се противодейства ефективно на кортизола.
казано от theykilledkenny на 31.12.08, 06:59:
казано от Стоянчо на 30.12.08, 08:02:
Стига бе, орехи и масла!
Мда, колко лошо нещо са орехите... Белтъчини, мазнини (особено тези в орехите), витамини B1, B6, B9, E, магнезий, фосфор, желязо, мед, цинк и йод, фибри... На кого му трябват изобщо тези боклуци, особено след тежка тренировка и в период на покачване на тегло...
СТИГА!!!
Благодаря ти за предложението, почвам да рупам орехи веднага след тренировка, дано ме възстановят добре. Суроватката...майната й! :)
А сега сериозно, казаха ти кога е удачно да се ядат + в нетренировъчни дни по всяка време.
А с маслото идея си нямам какво си тръгнал да овкусяваш?! Маслото го замести със зехтин, но пак не се наливай с него след тренировка :)
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 01.01.09 15:14.
01.01.09
15:49
Според мен орехите имат полезен състав и бих предложил комбинацията от орехи, мед и малко изцеден лимон - каза ми я един състезател по борба.Взима се след обяд, но не непосредствено преди тренировка .И по принцип не мисля, че е удачно приемането на орехи преди лягане.Аргумента е, че са са трудно смилаема храна.По-добре би било прием на извара.
Яж въглехидрата непосредствено след тренировката...ще я шмъркаш ли тая пудра :) Яж си 1-2 лъжици мед и след 15 минути протеина и готово.