Въпрос за лостовете.

31.12.08
12:17

Когато се набирам, има ли значение дали се набирам с китките обърнати към лицето, или обратната? Казаха ми, че когато се набирам с китките към лицето, тренирам бицепса, а обратната тренирам гръб, така ли е? И Вярно ли е, че колкото по-надалече са ми ръцете, когато се набирам, толкова повече тренирам за широчина на гърба? И кофичките освен за гърди, за какво друго служат? Изчетох доста статии из сайта и само тези три въпроса ми останаха неразгадани.
А да и след 10-15 дни започвам плуване 3 пъти в делничните дни. Как ще е най-добре да съчетая лостовете и плуването?
Мерси и весели празници! :)

Темата беше редактирана от fqls на 31.12.08 12:21.

31.12.08
12:22

Набиранията които говориш са с подхват (китки с/у теб) и надхват. Когато е подхват участва в движението много бицепса това не значи че не се натоварва и гърба но бицепса много му помага. Докато с надхват до някъде се изолира бицепса  (би трябвало да правиш по-малко набирания с надхват), а за ширината на ръцете - тя е малко по-голяма от ширината на рамената.
Кофички влизат в тях - рамо, трицепс, гърди.

31.12.08
13:52

Мерси за бързия отговор. :)
А за плуването някакви съвети? Аз съм намислил два варианта.
Първия е Пон. Ср. Птк. - плуване, а Вт. Чт. и Съб. лостове и Неделя почивка.
Другия е Пон. Ср. Птк. сутрин/следобед(зависи коя смяна съм на даскало) плуване и вечер лостове. кое мислите, ще е по-добре?

Мнението беше редактирано от fqls на 31.12.08 13:57.

02.01.09
14:21

И двата варианта са стават, от теб зависи дали искаш да имаш повече свободни дни.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1