01.01.09
20:16
Знам , че сигурно е питано доста пъти , но чета много противоречиви мнения, за това пак повдигам темата.Чета че трябвало по 2гр. на килограм тегло на 5-6 приема през деня , но пък от друга страна чета, че над еди си колко грама протеин на ден нямало смисъл , защотото се изпикавал и т.н. и т.н.Та кажете колко гр. на кг. трябва да се приема и под колко не е желателно да се пада при покачване на килограми (относително казано разбира се).
Темата беше редактирана от egx на 01.01.09 20:17.
01.01.09
20:22
казано от egx на 01.01.09, 20:16:
Знам , че сигурно е питано доста пъти , но чета много противоречиви мнения, за това пак повдигам темата.Чета че трябвало по 2гр. на килограм тегло на 5-6 приема през деня , но пък от друга страна чета, че над еди си колко грама протеин на ден нямало смисъл , защотото се изпикавал и т.н. и т.н.Та кажете колко гр. на кг. трябва да се приема и под колко не е желателно да се пада при покачване на килограми (относително казано разбира се).
По колкото можеш да си позволиш финансово!!! Знам че очакваш отговор, който да е математически премерен или поне да е базиран на някакво адекватно уравнение на телесно тегло и протеин на кг., но повярвай ми това колко протеин да взимаш е повече субективно решение отколко формула, която да работи за всеки.
Нека не забравяме, че протеина е храна и като всяка храна, за да задоволи нуждите ни е необходимо да се взима в добри количества.... което пак ме връща в първото написано изречение по-горе.
Аз пък съм фен на числата:
Ako си до 80кг повече от 3гр/кг телесно тегло не ти трябват без допълнително приемани ензими за усвояването му.
Повече от 40гр на хранене не ти трябва.
От това, което съм чел е между 2 и 3гр. на килограм телесно тегло за мускулен растеж. С 1-2 гр поддържаш.
emzo ме вкара в джаза с тия 3 гр./кг.Мноо бе :) Ще фалирам :D
Сила не искам числа , а някакъв примерен ориентир за минимума и максимума :)
казано от emzo на 01.01.09, 20:39:
Аз пък съм фен на числата:
Ako си до 80кг повече от 3гр/кг телесно тегло не ти трябват без допълнително приемани ензими за усвояването му.
Повече от 40гр на хранене не ти трябва.
х2
Напълно съгласен с emzo.
02.01.09
08:34
oбаче само с протеин няма да растеш
трябват калории,а само от протеин едва ли ще си ги набавиш
Еми аз на ден не падам под 2.5г белтъчини.В момента съм 75 кг-и от деня белтъчините са ми следните:
800 гр Пилешко-160 гр белтъчини
200 гр извара-40 гр белтъчини
и от другите неща които аз не смятам особено ми идват още към 50-60 гр(Леща,овесени ядки и такива-те са р-ни)
02.01.09
09:28
казано от Костадин на 02.01.09, 08:40:
Еми аз на ден не падам под 2.5г белтъчини.В момента съм 75 кг-и от деня белтъчините са ми следните:
800 гр Пилешко-160 гр белтъчини
200 гр извара-40 гр белтъчини
и от другите неща които аз не смятам особено ми идват още към 50-60 гр(Леща,овесени ядки и такива-те са р-ни)
А въглехидрати?
02.01.09
11:31
Доста е индивидуално колко да са грамовете и какви да са пропорциите между карбо, протеин и мазнини. Но все пак ако ползваш “ускорители” и качваш бързо мускулна маса имаш нужда от повече (2гр+/кг тегло), ако качваш бавно и продължително, може и с по-малко. Доста мои трениращи са имали резултати с 1.5гр, а и аз обикновенно успявам да качвам с толкова, стига да имам достатъчно карбо и мазнини за да осигуря калориен излъшък.
За покачване на ММ, знам че трябват по 2,2 гр протеин на килограм телесно тегло,
но както знаеш това е индивидуален спорт...
според мен зависи и от типа телесно тяло и метаболизма ти :)