14.12.08
17:20
Здравеите запо4нах да ходя на бокс от 2 седмици някъде та може ли да ми кажете дали китката ми е възможно да пука от това а лакътя преди да по4на на бокс да ходя пукаше от претрениране във фитнеса.Даже от последната тренировка по бокс може би от дългото държане на рацете на едно място малко ми се схвана раката при бокса.Благодаря ви много !
15.12.08
12:27
ами прави по-добра разгрявка.иначе няма нищо странно-на повечето хора им пукат така лактите и китките и т.н.особено при френско.и пак ти казвам разгрявай ги и това е.
И мен сутрин яко ми пукат ,начното обеснение е че няма още достатъчно синовиална течност която спомага за смазването на ставите а именно в ставната капсула м/у гъбестите в-ва .С риск да се повторя и аз ще кажа повечко загрявка и яко вартене :)Това което казват за бинтовете и налакатниците че отслабват ставата са стари митове , аз винаги в началото когато правя базовите за трицепс освен яка загрявка и лек стрчинг слагам бинтове в тесния хват и във френското после ги махам като мина 2 серии на капката и 2 за дългата глава :) По-здрави земи едни рибено масло или 3-6-9 в наи добрия случай ,ако се задълбочи може да удариш Глюкозамин
ахам благодаря а на теб минало ли ти е Стоил ? и това е нормално докато съм в период на растеж така ли понеже съм на 16 отново благодаря :)
Ми какво да ти кажа най добре нищо да не пука ,но не е за претиснение ,ако нямаш някакви силни болки.Аз бях така с коляното ,та и по зле.В левия крак костното в-во беше 2400 в десния 3600 като кляках дигах 70 % от тежеста с десния и се осещаше болките бяха доста силни.В кола се схващах за 30 мин до такава степен че не можех да излезна направо сълзи ти тръгват при отварянето на коляното .В момента 2 години по късно да чукна на дърво натоварвам с яките килограми и клякам здраво и нямам болки тъй че напълно възможно е да е от растежа и само времето ще те излекува ,до тогава яко разгряване и стрчиг те момчетата са ти го казали и по - горе.Успех
Значи и аз се контузих (да приемем че и ти,стефанак,си контузен) :) лакътя.При самото сгъване имаше по 2-3 пропуквания и се беше подула жилата или там както се нарича ,връзката,която свързва 2те части на ръката.Взех направление от личният доктор и отидох на ортопед(специални поздрави за доктор Желев от 3та поликлиника в Бургас,даже да знам че никога нма да прочете това :) ) .Диагнозата ми е възпаление на въпроста връзка или на самият трицепс(връзката е подута ,но забравих точният термин),станала в последствие на прекалено голямо натоварване на ръката,малки почивки и почти изцяло на слабото загряване преди започване на тренировката.Докторът ми каза:никакъв фитнес месец=месец и половина докато не спадне
“отока” (така да го наре4ем),предписа обезболяващи хапчета и се мажа с гел “Репарил” (след като пробвах доста такива гелове,накрая 1 приятелка ,републиканска шампионка по кик-бокс ми го предложи и само с него карам,просто е супер :) ) и....просто чакам,тялото е механизъм и трябва да се ремонтира от време на време когато се повреди.
идеята на бръщолевенето ми е ,ако имаш някакви съмнения веднага отиди на доктор .защото може да стане опасно,аз едвам се отървах със скъсване на мускул ,което вече би ме изкарало извън строя за ужасно дълго време(1-2 години,зависи от организма на 4овек).
Със здраве!
казано от Zlatin на 20.12.08, 23:47:
аз едвам се отървах със скъсване на мускул ,което вече би ме изкарало извън строя за ужасно дълго време(1-2 години,зависи от организма на 4овек).
При частично разкъсване всичко зараства за 20 до макс 30 дена :) При абсолютно пълно разкъсване на мускула от сухожилието сам се сещаш, че 20 години да си почиваш без операция няма как да се съединят отново ;)
Лошото при подновяването на тренировките преди напълно (100%) възтановяване е реалната опасност от хронифициране на травмираното място, което да води до систематично възплаение което след това наистина се лекува бавно и продължително (с месеци), по някога трябва дори операция за да се премахне възпалената тъкан, която не може да се възтанови.
Възпалението на сухожилие наистина е много неприятно и далеч по-проблематично от това на мускулно разкъсване.
Като цяло най-добрият съвет (изпитан на собствения си гръб) е да не започвате отново тренировки преди да са преминали всички болки. Второ много важно нещо, когато се върнете в залата, е да натоварвате болното място като абсолютно начинаещи, а не да се хвърлите на сравнително високи тежести, като си казвате, че се чувствате добре! Не можете да си представите колко бързо може да се върнте отново при ортопеда и/или с получен хроничен проблем заради това, че не сте навлезли в тежестите с бавни крачки. И трето: адски много загрявки и стречинг, особено през първите месеци преди да товарите пострадалото сухожилие и мускул.