Сваляне на мазнини в корем, качване на цялостна маса

05.01.09
02:36

Здравейте, току-що се регистрирах във форума и не съм много убеден,нито че пиша в правилния раздел, нито че съм избрал подходящо заглавие за проблема си... Предварително се извинявам ако нещо не е като хората  :roll:

Момче на 21 години съм, висок съм 1.90 и тежа 75 килограма. Имам леко коремче - хем подуто, хем имам и малко мазнинки - от което имам желание да се оттърва възможно най-бързо. Смятам да започна и сериозни тренировки във фитнеса с цел качване на мускулна маса и изграждане на релефно тяло. Имам си програма с упражнения, изготвена от професионален треньор преди няколко месеца, с която планирам да се захвана от другата седмица. Паралелно с нея обаче искам първия месец да изчистя възможно най-много мазнини от корема си, защото след месец ще ходя на едно “ранно море”. Какво бихте ме посъветвали като храна и като тренировка, за да има някакъв ефект цялата работа т.е. хем да си правя програмата за маса с хр. режим за качване на мускулна маса, хем да чистя корема... Знам, че е леко парадоксална тази ситуация, но съм сигурен, че все има някакъв начин, който да балансира до някаква степен тези две неща, дори да се наложи едно от двете да излезе на преден план...

Приятели са ми казвали първо да спра газираното и мазното, което ще направя на всяка цена, но да продължавам да си пия протеините и да ям там пилета, ориз , яйца и т.н., но да добавям след тренировките с тежести едни 30-40 мин кардио. Не знам до колко е вярно това..

Предварително мерси ;) Ако имате някакви въпроси, питайте ме..

05.01.09
06:52

Това което искаш е дълъг процес. За да бъда максимално кратък ще ти кажа, че по-добре е да изчистиш мазнините около корема ти, които при мерките които си дал едва ли са чак толкова много. Първоначално започни с 30 минутни кардио тренировки в този режим: http://www.bb-team.org/articles/1408/, като същевременно правиш през ден упражнения за коремни преси - 3 упражнения с по 30 повторения във всяко. После идват и същинските тренировки с упражненията за покачване на ММ, но за това по-късно. Успех!

05.01.09
07:08

Направи си хранителен режим.Задай точно определена храна на всяко едно ядене.Знам,че е малко странно,но това е начина за създаване на навици.След време няма да ти е нужно,защото просто ще знаеш какво да ядеш,кога и по колко.Тренировката с тежести е задължителна.

Дали ще тренираш с 10-12 повторения и по-голяма тежест или 30 с по-малка тежест няма почти никакво значение.Преди години имаше едно изследване,което показа,че разлика в изразходваните калории и мазнини - НЯМА! Аз лично и когато чистя си тренирам с 8-12 повторения и винаги достигам желаните резултати.Кардиото не го забравяй! След тренировка!

П.П. Иво,как ти се отразява 12-минутното кардио? Напиши някой ред,защото не мен ми влияе идеално.За 12 мин правя околу 2 км. (понякога и повече). ;) По-здрави! :)

05.01.09
10:30

П.П. Иво,как ти се отразява 12-минутното кардио? Напиши някой ред,защото не мен ми влияе идеално.За 12 мин правя околу 2 км. (понякога и повече). ;) По-здрави! :)

Ами супер е да ти кажа. Само, че го правя по 20 минути след тренировка. Като километри са 2.5 някъде. Ниско темпо ходене, после високоинтензивно бягане, междинно бързо ходене. Сменям непрекъснато режима на движение. Съвета ти беше супер. Поздрави и на теб!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1