Подфорум "Ревю на продукти"

DE

04.01.09
10:51

При “Хранителни добавки” може да се направи подфорум “Ревю на продукти” или както го озаглавите вие. Намерих за доста полезно информацията, която Aleksandar Marinov е написал за един продукт. Ще е хубаво всеки, който ползва или е използвал даден суплемент да дава своето мнение. Всеки път иначе трябва да влизам в американски форуми за да чета.. а има хора, които не разбират английски.

04.01.09
10:53

Подкрепям предложението.

04.01.09
11:31

Мислили сме го, но ако се реализира, трябва да е от доказали се потребители и пак остава вариант за неадекватна преценка.
Не може лицето Х да пие продукта У, да не се храни и тренира, както трябва и да слага негативна оценка.

Също така си представете негативна оценка на продукт на фирмата Z , както знаем нейните представители не приемат критика.Може и с други представители да се получи така, но засега преставителите на фирма Z са лидери в класацията !

DE

04.01.09
11:43

Да, така е, затова всеки първо ще напише своя тренировъчен режим, стаж, диета.. Пък и всеки(или в голяма част) потребител има право да вярва на каквото иска. Като види някое ревю сам ще прецени дали то е добре обосновано и дали са спазени елементарните неща около тренировката и възстановяването на човека Х, който е използвал продукта.

04.01.09
14:17

казано от emzo на 04.01.09, 11:31:

Мислили сме го, но ако се реализира, трябва да е от доказали се потребители и пак остава вариант за неадекватна преценка.
Не може лицето Х да пие продукта У, да не се храни и тренира, както трябва и да слага негативна оценка.

Също така си представете негативна оценка на продукт на фирмата Z , както знаем нейните представители не приемат критика.Може и с други представители да се получи така, но засега преставителите на фирма Z са лидери в класацията !

не мисля че всички ревюта в bb.com са от доказали се потребители.нали точно затова си има спонорирани ревюта и неспонсорирани такива.а и не съм видял в американските форуми,ако някой каже негативно мнение в ревю и да му се нахвърлят представителите на фирмата,която е засегната.но за съжаление в нашият форум съм вижал фирмата Z и W даже :) много бих се радвал ако се направи подфорум ,това би ме агитирало да споделя информация и за другите продукти които съм ползвал.а аз съм ползвал доста,да не говорим за още някои потребители тук които имат много по-богат опит и от мен. emzo ще направиш ли ревю на plasmajet?

04.01.09
16:07

Само, че разликата от бб.ком до тук е от земята до небето.

DE

04.01.09
17:55

Аз също съм използвал някои по-известни продукти и мога да направя ревю.. а като мен са и голяма част от потребителите.. но все пак вие решавате, така че да не се умилкваме повече..

04.01.09
18:36

Винаги ще се намери някой да каже “храната ти не е достатъчно добра”, “не тренираш както трябва”, “пиеш малки дози”...все поводи за караници. По мое виждане ревю трябва да се прави след продължително приемане на дадена добавка (не 1-2 флакона). Трябва да може да се каже как е действал препарата през първия, втория, пети и т.н. месец. Трябва да може да се опишат всички плюсове, без да се пренебрегват минусите. Какво става след приключване на цикъла и т.н. Все неща, които могат да се оспорват и да се поднасят контрааргументи.

04.01.09
19:42

Ама как няма да се намери Стоянчо ?
Тръгва лицето Х да ходи на фитнес, направил едва 3 месеца взима си продукт и после продукта не става.
Ами много ясно, че не става, то лицето Х няма изградени тренировъчни и хранителни навици, но иначе взима продукти, от които няма нужда.

04.01.09
21:38

Да, emzo, абсолютно си прав! Моето мнение също е против ревюта, поради гореизложените причини. Човек да направи обективно ревю си е чист професионализъм :)

Мнението беше редактирано от Стоянчо на 04.01.09 21:40.

04.01.09
22:08

тцтцтц добре че в американските сайтова хората не са с вашето мнение Стоянчо и emzo щото ако бяха нямаше да има въобще никъде свестни ревюта и информация,та интересуващите се като мен да могат да прочетат.така че..кво да ви кажа...Българска работа!

Към днешна дата ни се върти една идея в главата, която май попада по средата на двата бряга, посочени в темата. Ще я дообсъдим още малко и ще решим вече, дали да я стартираме във форума.

Само една вметка ... бб.ком не е (бизнес) модел, който може просто сляпо да копираме у нас (става въпрос за която и да е услуга / екстра там). Редица по-развити пазари не се наемат с това, не очаквайте и ние да го правим. Разликите не са само пазарни, а и чисто социални. Най-малкото, за да се стъпи на тези релси, трябва да отворим врати за една доста особена комерсиализация на изданието, за която сме убедени, че аудиторията няма да гласува положително.

Мнението беше редактирано от Димитър Михайлов на 04.01.09 22:57.

05.01.09
08:18

казано от Aleksandar Marinov на 04.01.09, 22:08:

тцтцтц добре че в американските сайтова хората не са с вашето мнение Стоянчо и emzo щото ако бяха нямаше да има въобще никъде свестни ревюта и информация,та интересуващите се като мен да могат да прочетат.така че..кво да ви кажа...Българска работа!

Добре де ще повярваш ли на Пешо, че продукта Х е “мноо маняшки”, а в същото време пичът да е тренирал 3 месеца?! Ще те разубедя ли да си купиш продукта У, ако ти кажа “ич не ми действа, пълен боклук е”, но в същото време ти опиша хранителен режим с 3 дневни порции храна и едвам скрепващи се 70-ина гр. белтък. Аз на хора, посочени в примерите НЕ бих повярвал!

05.01.09
12:35

Хората могат спокойно да пишат и хранителните си режими докато ползват даден продукт. Както и тренировъчните такива :)

05.01.09
15:24

Тогава да стане както дневниците. Всеки си прави “Ревюто на добавката Х на Пепи”. И вътре подробно да се опише всичко - стаж, ръст, тегло, храна и т.н. Ежедневно да си пише храната и тренировките и периодично да пуска снимки преди/след.

Мнението беше редактирано от Стоянчо на 05.01.09 15:25.

05.01.09
16:43

казано от Стоянчо на 05.01.09, 15:24:

Тогава да стане както дневниците. Всеки си прави “Ревюто на добавката Х на Пепи”. И вътре подробно да се опише всичко - стаж, ръст, тегло, храна и т.н. Ежедневно да си пише храната и тренировките и периодично да пуска снимки преди/след.

Братленце,ако не си ме разбрал аз точно това искам!!Което ти каза, в bb.com е по-същият начин,който ти предложи,там човека си пише ям еди кво си еди колко си пъти на ден,взимам също амино протеин и изрежда.прави си снимки преди и след.ето на това му викам обективно ревю и всеки може да си прецени сам за себе си!

поздрави от Русе

Мнението беше редактирано от Aleksandar Marinov на 05.01.09 17:27.

05.01.09
17:31

Да, но има разлика между LOG и REVIEW.
A това, за което говорите си е LOG.

Лог-ове има в раздела с дневниците, аз съм си водил и др. хора също мисля.

05.01.09
17:46

Не ме разбирайте погрешно, мен лично не ме бърка особено дали ще има подобна “секция”, защото аз за себе си знам какво ми трябва и надали ще хукна да купувам неща, различни от утвърдилите се като полезни и ефективни при мен. Говоря не от своя, а от гледна точка масата потребители и доколко ще им бъде полезно на тях. Също така знам от кои от съфорумците или други “колеги по желязо” мога да очаквам адекватен съвет. Който иска нека си прави LOG-ове (ако иска да ги кръщава ревюта), да си качва снимките във галерията и да пуска линкове към тях.

08.08.09
17:57

Мисля, че е време за раздел Ревюта, с 2 подраздела:
1. Ревюта - автора си пуска ревюто и моли модератор да го заключи.Като в края на ревюто пуска линк към тема за коментари в подраздел 2.
2. Коментари - тук се коментира всичко за даденото ревю.

Чакам мнения и коментари по предложението ми.

08.08.09
19:00

казано от Стоянчо на 05.01.09, 17:46:

Не ме разбирайте погрешно, мен лично не ме бърка особено дали ще има подобна “секция”, защото аз за себе си знам какво ми трябва и надали ще хукна да купувам неща, различни от утвърдилите се като полезни и ефективни при мен. Говоря не от своя, а от гледна точка масата потребители и доколко ще им бъде полезно на тях. Също така знам от кои от съфорумците или други “колеги по желязо” мога да очаквам адекватен съвет. Който иска нека си прави LOG-ове (ако иска да ги кръщава ревюта), да си качва снимките във галерията и да пуска линкове към тях.

Е да но за някой който сега навлиза в добавките ще е добре .  Аз съм за ..

Мнението беше редактирано от emzo на 08.08.09 19:41.

08.08.09
19:34

казано от emzo на 08.08.09, 17:57:

1. Ревюта - автора си пуска ревюто и моли модератор да го заключи.Като в края на ревюто пуска линк към тема за коментари в подраздел 2.

Аз съм ЗА!

08.08.09
19:50

казано от Владимир92 на 08.08.09, 19:34:

казано от emzo на 08.08.09, 17:57:

Аз съм ЗА!

x2

08.08.09
20:00

И пак не е точен критерия и преценката...Личното ми мнение е да има “оторизирани” потребители.Не може този и онзи да правят заключения и да объркват още повече другите.
Сега ще кажете,че това е дискриминация,е да може и така да звучи,но все пак се търси максимална обективност,а не ревюта на килограм,кое добро,кое лошо.
От тези “оторизирани” потребители пък ще се чака именно ревюта,да,но всички знаете,че това е инвестиция,а новите и иновативни продукти са цифра(ако се прави и комбинация).Няма да правим ревюта на “Как се пие протеин”.Вижда се,че ситуацията е сложна и може би нещата трябва да останат такива каквито са. :)

08.08.09
20:09

Скив ся, повече от ясно е, че не искаме ревюта на протеини.Разтваря се, сладък е - ОК, ама да ми каже - качих 10кг - много му здраве.
Затова ще са коментарите.Преценяме ревю за нередно - махаме го.
Под нередно разбирам - лъжливо, глупаво и т.н.

Темата е пусната Януари месец, когато бях твърдо против.Но нещата малко се промениха.
В крайна сметка си личи кой може да се приеме на сеиозно и кой не.

п.с. в бб.ком като четеш ревюта, да не мислиш, че всички са обективни ?
Точно това е интересното, че ще може да се кометира, въпреки че ще има дразнители. Без тях не може.

Жив пример е появатна на SX - имаше много ревюта в бб.ком, от които съм останал впечатлен и с решението да взема него, а не някой друг.

Мнението беше редактирано от emzo на 08.08.09 20:09.

emzo какво всъшност промени толкова различното ти до преди месеци мнение, как доводите ти от тогава отпаднаха от нищото.

Аз съм против подобен раздел. Всеки ще прави ревю, ще дава мнение, ще плюе че е скъпо, не вкусно и това са все строгоиндивидуални неща. Ще дам пример със себе си, пил съм някой неща давал съм мнение, но аз не си познавам тялото не му знам способностите, не му знам реакциите как да коментрам дали продукта му се отразява добре на база кантара за 30 лева от залата ?!!?
А това:

казано от emzo на 08.08.09, 20:09:

Затова ще са коментарите.Преценяме ревю за нередно - махаме го.
Под нередно разбирам - лъжливо, глупаво и т.н.

какво означава, то и сега модовете трият къде с къде без причина, къде заплашват, искате да решавате и кое ревю е глупаво и лъжливо ли.
Пък в крайна сметка ако някой иска да направи ревю, може да го направи, начини за това има, било то чрез дневник, или чрез тема с коментари в хранителнтие добавки. Изобщо защо във форума толкова много се набляга на хранителнтие добавки ?!?Статиите за хранителни добавки  в изданието съставляват малък процент от общия.

09.08.09
18:46

По принцип идеята за ревюта като цяло е добра, но не мисля че може да се реализира в нашият форум. По голямата част от потребителите са некомпетентни и раздела с дневниците го показва. Не може човек който е пил 2 вида протеин да се изказва и да говори кое е по-доброто пък камо ли да дава обективна оценка. Като цяло си мисля че идеята няма да се реализира добре. А и който иска и в момента може да направи ревю на даден продукт в дневника си и там хората да преценят дали продукта си струва и дали потребителя е компетентен.

09.08.09
20:42

Мечтая да видя някой ден спонсорирани лог-ове в този форум  :coolsmile:
П.С. Дотогава сиг няма да има хранително добавки, защото всички ще сме киборзи.

09.08.09
20:55

Всъщност раздел ревюта да е част от ВИП раздела, обсъждан в другата тема ми звучи по-добре. И да е видим от всички.

09.08.09
21:06

казано от emzo на 09.08.09, 20:55:

Всъщност раздел ревюта да е част от ВИП раздела, обсъждан в другата тема ми звучи по-добре. И да е видим от всички.

x2
Ще бъде интересно.

Нека има вип раздел в които да пишат разбиращите, но задължително трябва да се вижда от всички, иначе какъв е смисъла, патрициите да разменят знания, а плебеите да останат в блатото на невежеството. Но не съм съгласен това да важи и за ревютата.Всеки има право да си купи продукт,да го приема както си иска и да даде мнение.Разбира се всяко ревю да подлежи на “ОБЕКТИВЕН” контрол.Това е моето мнение :)

Мнението беше редактирано от Десимир Петров на 09.08.09 21:13.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1