Гейнер

05.01.09
14:05

Какво е мнението ви за гейнерите като цяло ? Заслужават ли си те парите и водят ли до желания резултат ?

Виж какви са съставките и си сметни, ако поотделно си ги купиш и ги смесиш сам колко ще ти струва ;)
Иначе работят, разбира се. Дават ти точно това, което е нужно на тялото ти в дадения момент.

05.01.09
16:05

Аз съм против. Дават се много пари, свършва кутията за 10 дена...ефект съмнителен :). Като пудра, много по-добър вариант са протеините, съчетани с правино хранене и някоя друга добавка. Гейнерите ги оприличавам на добавки за злояди хора.

05.01.09
19:13

Гейнер=протеин+глюкоза(или сънародните му).Иначе и аз не съм кой знае какъв привърженик на гейнера...

И аз мисля че е по добре един хубав протеин и глюкоза и да си го гласиш както ти си искаш,пък може и без глюкоза,а от храна (банани,стафиди... въглехидрати мноогооо изяш 100 гр спагети и си имаш 70 гр комплексни въглехидрати

05.01.09
22:55

Айде и аз да се изкажа като фен на гейнерите.
Вече писах на няколко места колко съм доволен от тях. 3 големи кофи съм изпил и винаги имаше резултат.
Фен съм защото имам на 1 място всичко необходимо - въглехидрати, протеини и амино. (поне така пише на опаковката).
Фен съм и защото нямам време да се храня правилно, та гейнера много добре ми влиза като заместител.

В Храната ми има повече месни и млечни продукти, затова гейнера ми дава необходимите въглехидрати. Не свършва за 10 дена, обикновено взимам 4.5кг за месец и половина. Не съм съгласен, че спагетите могат да заменят въглехидратите в гейнера. Все пак в гейнера съставките са синтезирани така че да бъдат най-ефективно разградени от организма по време на тренировка. И това ги прави качествени. Ако не беше така щях да се тъпча със спагети и с вафли ;)

Мнението беше редактирано от deusex на 05.01.09 22:56.

05.01.09
23:30

за пореден път се съгласявам с IronFreak защо да се тъпчим прах след като можем да си го набавим от едни вкусни спагети :)

Мнението беше редактирано от Arni91 на 05.01.09 23:35.

06.01.09
10:12

Аз съм доволен от гейнърите.2 кутии съм изпил и ефекта беше поразителен !!!

06.01.09
12:01

Ако качваш бавно кг, нямаш проблеми със затлъстяването и/или спортуваш някакъв аеробен спорт, бориш се с високо ниво на кортизол (стрес) гейнъра си е много полезна добавка. Бих казъл, че единствено има смисъл непосредствено след тренировка. Ако гониш по-високи цели, свързани с покачването на тегло, може да добавиш още един шейк между храненията ( между сутринта и следобяда ) с цел да си набавиш нужните калории. Има доста добри продукти, които имат над 20% белтък в тях, плюс някои благинки (минерали, витамини, ензими, екстракти... бавни въглехидрати и т.н.). При цени започващи от 20-25лв/кг.
Разбира се, ако си на др. крайност: сваляш кг, бориш се с наднормено тегло и т.н. гейнъра няма с какво да те зарадва и да ти помогне.
Лично за мен гейнъра е най-често използваната добавка (играя футбол и изразходвам много енергия).
Дали водят до желаният резултат? Ако имаш лошо хранене и не тренираш качествено гейнъра, нито която и да е добвка ще ти помогне. :)

Мнението беше редактирано от perlsite на 06.01.09 12:03.

06.01.09
15:03

казано от deusex на 05.01.09, 22:55:

Айде и аз да се изкажа като фен на гейнерите.
Вече писах на няколко места колко съм доволен от тях. 3 големи кофи съм изпил и винаги имаше резултат.
Фен съм защото имам на 1 място всичко необходимо - въглехидрати, протеини и амино. (поне така пише на опаковката).
Фен съм и защото нямам време да се храня правилно, та гейнера много добре ми влиза като заместител.

В Храната ми има повече месни и млечни продукти, затова гейнера ми дава необходимите въглехидрати. Не свършва за 10 дена, обикновено взимам 4.5кг за месец и половина. Не съм съгласен, че спагетите могат да заменят въглехидратите в гейнера. Все пак в гейнера съставките са синтезирани така че да бъдат най-ефективно разградени от организма по време на тренировка. И това ги прави качествени. Ако не беше така щях да се тъпча със спагети и с вафли ;)

deusex да та пита как пиеш гейнъра ? колко пъти на ден :)

07.01.09
09:38

На мнението на Стоянчо съм аз. Прекалено скъпо излиза, а и тези въглехидрати лесно можеш да си ги докараш от храната. Виж сега белтъците на мен са ми проблем и затова предпочитам да взимам Whey

09.01.09
11:39

А друго примерно ако ми се виждат много 100 - 150 лева за няква голяма кофа от полза ли ще е да пия 1 чашка гейнер след тренировка от тези, които предлагат в залите на дребно(нз ква марка са). Ще има ли по - добър ефект от 2 банана примерно или полвин литър плодово прясно мляко

09.01.09
12:05

казано от ceco_metal на 09.01.09, 11:39:

полвин литър плодово прясно мляко

Какво мислиш, че има в това ?

09.01.09
21:25

ами малко протеинче и бая въглехидрат щот няма откъде да набавям протеин достатъчно след трен тв ами е най-голямата  грешка пък и яйца немога да ям повече от 5 6 на ден даже през ден та главно от месата си набавям протеинс .. мисълта ми е кое ще ми се отрази по добре след трен доза протеин някъв след фитнес или гейнер .

11.01.09
07:22

Протеин. Взимаш си една декстроза (струва 5-6 лв килограма), слагаш 50 гр от нея в шейка с протеина и си готов ;)

20.01.09
20:54

А какво ще кажете за този гейнър, защото мисля да си го купувам

silabg.com/bg/product/detail/cid/14/id/20/Качване%20на%20Тегло/CHAMPION%20NUTRITION-HEAVYWEIGHT%20GAINER%20900

20.01.09
20:59

Ами имаш 10 дози. Какво мислиш, че ще постигнеш с тях? По 6 лв едната... Повтарям си мнението, но за мен е по-добре протеин + декстроза след тренировката и отделно си ядеш въглехидрати достатъчно...

08.03.10
22:15

тая декстроза откъде да я купя
ходя на фитнес от 5 месеца вече качих 5-6 килограма с протеин които го пия от 2 мецеца но сега го спрях и сега съм на креатин но искам да кача някое килце 5 максимум става ли гейнера да се пие с креатина и ако има някоя по=добра комбинация казвайте

29.01.11
00:19

казано от barakata на 08.03.10, 22:15:

тая декстроза откъде да я купя
ходя на фитнес от 5 месеца вече качих 5-6 килограма с протеин които го пия от 2 мецеца но сега го спрях и сега съм на креатин но искам да кача някое килце 5 максимум става ли гейнера да се пие с креатина и ако има някоя по=добра комбинация казвайте

Значи има такава комбинация от гейнер+креатин. Креатина кара тялото ти да задържа малко повече вода в клетките на мусколите и с тази вода се пренасят повече хранителни вещества от гейнера така се покачва бързо мускулна маса. Но креатина когато се взима в по голяма доза каквато е нужна за цикъла може да има странични ефекти като болки в бъбреците и нерасположеност в корема и още някои.

29.01.11
01:02

Какво ви дава гейнера- дава ви въглехидрати които да исползвате за силова тренировка без да губите от своите белтъчини защото това са вашите мусколи. Ако не взимате достатъчно количество въглехидрати за тренировка то тялото ще започне да взима от белтъчините. Един Гейнер с Казеинов, Яйчен и Суроватъчен протеин е едно добро начало за начинаещите които искат бързо натрупване на маса. Трите протеина захранват тялото по дълго време. Няколко месеца тренирах без да взимам нищо но след като започнах с гейнера силата и времето на тренировката се увеличи достатъчно за да си направя една качествена тренировка без да се преуморявам и тялото ми да е захранено без да се лишава от каквито и да е елементи, така се освобождавате от строгия начин на хранене (внимвайте с мазните храни разбирасе) и е по весело. Ако имате само една добавка в шкавчето то това трябва да е гейнер или протеин. Поста го пиша за начинаещите не мислете че давам акъли на напредналите в форума. Най добре е да потърсите в google за въглехидрати, протеини и атф за да разберете какво ви дават хранителните добавки и сами ще разберете какво ви трябва без да се консултирате с хора от залата на  които нямате доверие нали затова е интернет. Успех на всички.

05.06.12
14:30

Дайте някакви предложения за качествен гейнер дето не свършва за 10 дни и е на приемлива цена

05.06.12
18:54

казано от mario mihalkov на 05.06.12, 14:30:

Дайте някакви предложения за качествен гейнер дето не свършва за 10 дни и е на приемлива цена

голяма част от хората повтарят и повтарят, че файда от гейнер почти няма, най-добре е да си вземеш отделно протеин и декстроза ;)

05.06.12
23:18

Принципно съм хардгейнер и за това съм се насочил към гейнерите. Последно си взех 3 кутии ABB Extreme XXL, когато беше на промоция, но сега малко го дигнаха и търся нещо по евтинко

05.06.12
23:20

казано от mario mihalkov на 05.06.12, 23:18:

Принципно съм хардгейнер и за това съм се насочил към гейнерите

Я пак:)

05.06.12
23:53

Хардгейнер - трудно качвам килограми. Гейнер - високо въглехидратна добавка. Кое не разбра ?

05.06.12
23:59

Като гледам проблемът ти е какво да взимаш след тренировка.А преди тренировка какво пиеш/ядеш ? Белтъците се разграждат за приблизително 1-2 часа час и половина да кажем.Следователно е най-добре час и половина преди тренировка една хубава телешка пържола с печени картофи.А след тренировка два банана примерно.И доста вода по време и след тренировка.
Това някъде трябва да го напишат като златно правило щото дава най-добрите възможни резултати без допълнителни добавки.

П.П. Иначе ако твърдо си решил , че ще е без храна , а с добавки , тогава протеин + декстроза и там каквото ти казаха ...

06.06.12
01:24

Щом си твърдоглав - Serious MASS, Real MASS, True MASS, Muscle JUICE, Carnivor MASS

06.06.12
13:35

А за Mass Fusion на Nutrabolics какво мислите - 950 калрии, 170 гр. въглехидрат и 47 гр. протеин в доза. Не е Serious Mass все пак но има 31 дози в пакета за около 115 кинта.

06.06.12
15:05

170 гр (декстроза + матодекстрин) = 40 ст. 47 гр протеин=1 лв, ако купуваш на едро.
Събери, умножи по 31 и предай контролното.

Подсказка: от снимката на батка на кутията не се качва.

Мнението беше редактирано от K K на 06.06.12 15:06.

06.06.12
16:49

казано от mario mihalkov на 06.06.12, 13:35:

А за Mass Fusion на Nutrabolics какво мислите - 950 калрии, 170 гр. въглехидрат и 47 гр. протеин в доза. Не е Serious Mass все пак но има 31 дози в пакета за около 115 кинта.

Щом толкова питаш за него - става, не е лош

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1