17.08.05
08:48
Сега слушайте взимате обезсолена извара с малко мазнини аз взимам Рикас.100 грама 18.5 грама протеин .Така слагате да кажем 200 грама извара в пасатор или електронен шеикар само да не си купувате витал центер на телешоп яко е ама барзо изгаря.Така после банани или плодоже меки оба4е .кисело мляко и захр или нещо сладко и малко канела пиете като протеинов шеик мойе и доза протеин да слойите.Ако си го направите така
2 банана
200 грама извара
кофи4ка кисело мляко здравец
малко сладко и канела
имате 60 грама вкусен протеин 70или 80 грама въглехидрати.това вси4ко за по малко от лев и 50ст. Ако го предпочитате по рядко му добавете вода. И гледаите като копувате извараа какво садаржа сащо трябва да е безсолна и да е като крем а не на трохи.
Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 15.09.11 17:02.
17.08.05
08:51
На моята извара непише какво съдържа и този шейк които казваш става единствено и само за периода на маса и ..то пак си е доста.
Начи викате било хубаво за качване на маса 8) ?по колко пъти да се приема тая “смес” за най-добър ефект?
изварата става и само с кисело мляко в пропорция 300 гр. извара+кофичка обезмаслено мляко, разбити хубаво с миксер. Получават се около 50-55 гр. белтък и 20 гр. въглехидрати, а на вкус е като айран.
12.12.05
13:53
[quote author=“ivaivalito”]Сега слушайте взимате обезсолена извара с малко мазнини аз взимам Рикас.100 грама 18.5 грама протеин .Така слагате да кажем 200 грама извара в пасатор или електронен шеикар само да не си купувате витал центер на телешоп яко е ама барзо изгаря.Така после банани или плодоже меки оба4е .кисело мляко и захр или нещо сладко и малко канела пиете като протеинов шеик мойе и доза протеин да слойите.Ако си го направите така
2 банана
200 грама извара
кофи4ка кисело мляко здравец
малко сладко и канела
имате 60 грама вкусен протеин 70или 80 грама въглехидрати.това вси4ко за по малко от лев и 50ст. Ако го предпочитате по рядко му добавете вода. И гледаите като копувате извараа какво садаржа сащо трябва да е безсолна и да е като крем а не на трохи.
Интересно звучи, обаче лев и 50 една доза, тва прави за 30 дози 45 лева, което си е горе-долу колкото един добър гейнер. Но пък е натурално, на мен това ми харесва.
13.12.05
00:08
да ама в ГЕЙнъра няма да има толкова протеин .А ако замениш захарта с аспартам или някой диетичен подсладител сложеш малко една доза суроватка става още повече протеин и по вкусно и по диетично.И не на последно място натурално .
Това чудо ако го пия по 3 пъти на ден и съм 70кг. означава ли че ще мога да си добавям поне протеините които мога да приемам максимум за деня ?
02.01.09
15:06
Кисело мляко + извара + какао + захар + доза протеин тфа става ли за закуска говоря за 1-вите 3 хранения мисля си напрая 1 шеик и да го изпия на 2 пъти
Да бе 1,50 ... Млякото тука по нашите магазини под 80 ст не е падало, изварата и тя е скъпа. То тва ако реша да си го правя всеки ден по един път само, ами то по хубаво да си купя 1 як протеин ;)
извара с.. кисели краставички ! греба с лъжица изварата и хапвам кисели краставички само за вкус, получава се доста добре дори някой път прибавям и маслини. Какво мислите за това :D
казано от Pavlov на 05.01.09, 20:04:
извара с.. кисели краставички ! греба с лъжица изварата и хапвам кисели краставички само за вкус, получава се доста добре дори някой път прибавям и маслини. Какво мислите за това :D
Въпрос на вкус.Толкова извара съм изял,че не виждам начин да я ям така.Пасирам с малко вода или степче и наливам :)
казано от ...... на 02.01.09, 15:16:
Да бе 1,50 ... Млякото тука по нашите магазини под 80 ст не е падало, изварата и тя е скъпа. То тва ако реша да си го правя всеки ден по един път само, ами то по хубаво да си купя 1 як протеин ;)
Виж си коментара... ;)
След 4 години темата е пусната 2005-тa ;)
Искам да ви питам става ли мляко верея цяла кофичка от тва зеленото един два банана и 300 грама суроватъчна извара малко канела и да си го ям с лъжичка да ми кажете по подробно щото днеска си го направих и беше с 1 банан горе долу вкусно ама доста го разбивах :? имаше вкус на крем и си беше вкусничко така да ми кажете горе долу дали ще има някакъв ефект нещо по подробно? Изварата е от магазин БИЛА за 1,20 лева 300 грама е Суроватъчна млякото е верея от това зеленото банан и някаква канела и тва е ;]]
Мнението беше редактирано от Slowwww на 28.06.10 17:28.
Смисъл ??? как така вечерта след тренировка мисля да почна да си го пия ама знам че се пие преди лягане нз просто .. се 1
Мнението беше редактирано от Slowwww на 28.06.10 19:27.
изварата ми стана любима храна след следната импровизирана рецепта: 200грама кисело мляко+1 пакет извара на маджаров+вода се пасират и отделно в шейкъра слагам половин или понякога цяла доза суроватка nectar ягода(супер вкуссссс!!:Р) и 200-300мл вода..след това 1вата смес в 2рота,бъркате оставяте за колкото искате в хладилник/фризер,става като течен ягодов сладолед :)))
с шепа бадеми вечерно време ми е екстра преди лягане:)
Моята рецепта е
200гр извара (домашна, взимам я по 1.50лв кг)
1 кофичка кисело мляко
около 80-100гр ягоди+малини
Всичкото това го пасирам и добавям 1 чаена лъжица захар :)
с мед е по-медено според мен :D
Добро е и това:
1 банан
1 чаша прясно мляко
орехи или някакви други ядки
малко мед
канела и пудра захар(не е задължително)
Миксираш и пиеш.Доста якичко
Мнението беше редактирано от Нежния на 29.07.10 09:41.
04.09.10
08:48
Хора абе като ще слагате захар,банани и тем подобни простотии,защо не пиете направо прясно мляко по няколко литра на ден и готово,щом не ви притесняват тия захари?
09.06.14
17:56
Прясното мляко е минимум 1.50 за 2 литра... можеш да си намериш 1 кг извара за долу-горе същите пари и ще имаш продукт за повече протеин.
1 банан + 200гр ягоди + 300гр извара пасирано, или
2 банана + 300гр извара + 100гр мляко (без млякото не може да се пасира, мн гъсто става)
Не свикнахте ли с тази извара ? А и все пак изварата по нашите пазари има много малко казеин,главното е суроватка,овен това,когато спрях изварата започнах да губя водната задръжка,от тогава не съм си позволявал да ям отново,има си казеини за вечер.
aз тия комбинации ги правя за разнообразие, иначе не е проблем да я ям направо и от плика.
водна задръжка от нея нямам май, бях я спрял за 2 седмици и не усетих разлика
13.06.14
12:36
казано от Lorinser на 12.06.14, 08:07:
Не свикнахте ли с тази извара ?
Не, въпреки, че си правя домашна. Нямам стомашни проблеми от изварата, но вкусово някак си организмът ми не я иска. А аз не обичам насилието. :D
Мнението беше редактирано от Debel Lebed на 13.06.14 15:04.
Аз като ядох редовно я мешах с кисело мляко, ако се добавят и парченца плод - ябълки, киви и др. ставаше доста ядливо
21.06.14
12:27
Най-лесно е да се сложат 200-250 гр в шейкър и да се допълни с вода - става като айрян.
22.06.14
10:22
А дали кулинарната, термична обработка на изварата влияе отрицателно на хранителните ѝ качества? Замислям се за някакви печени варианти, за да я пригодя към вкуса си.
23.06.14
15:16
Чиста 40 минути преди лягане
Много рядко слагам смлени орехи
300 гр извара на Олимпус
1 с.л зехтин
чубрица
панагюрска чубрица за вкус
Всичко се пасира и става много вкусно.Може да се добави копър или чесън по желание :)
200 грама извара + 70-80 грама маслинова паста, може и маслини вместо паста и да се пасира :)
02.09.15
22:33
Аз с изварата имах много ядове така и не свикнах да я ям. Пробвах да я мешам с какво ли не и на края ми светна крушката, да си я правя на таратор:
350гр. извара
1 кофичка кисело мляко 0,1%
1 краставица
2-3 скилитки чесън
копър
малко сол (аз лично не слагам)
Сипвате изварата, млякото, настъргвате краставцата, слагате копъра и действате с миксер\блендер.