Програма за управление на фитнес клуб

06.01.09
12:49

Здравейте.
Много ще съм ви благодарен, ако някой има информация за подобна програма.

Поздрави.

06.01.09
13:21

Програма за управление на фитнес клуб
тва пък кво е ?

06.01.09
13:42

Програма която да може да следи клиентите, плащанията, абонаменти, справки, ...Както може и да се пази дневник на тренировките на клиентите, кой клиент от кой инструктор се  тренира.

Предполагам че насоката ти на търсене е неправилна.
Търсиш или счетоводна програма, или CRM програма, която просто е била използвана, или леко пригодена за фитнес клуб.
Ориентирай се, ориентирай и нас.

FC

07.01.09
14:55

Редактирано за поредната нападка към модератор.

——————-
Victus, ние при нас успешно вече 9 месеца използваме програмата ProFit, същата ползват и няколко клуба в София. С нея мисля че добре ще можеш да си следиш трафика и треньорите( кой тр. с кой клиент работи)но да работиш по тр. програми на клиенти с нея няма да стане.......за тази цел ще ти е нужна друга програма с която да работят само треньорите....като пример за такава мога да ти дам Fitness Assistent на Христо Христов ( разбира се има и много други).
Друга БГ програма за управление на фитнес клуб е http://www.vladovsoft.com/bg/fitorg.php. Нямаме опит с нея но мисля че това момче Владо е всършил доста добра работа по тази програма.(п.с до скоро имаше банер на тази програма на началната  страница на BB-Team).
Истината е че като цяло програмите за управление на фитнес клубове в БГ не са на много високо ниво (което е нормално имайки в предвид търсенето на такива) но все пак благодарности на момчетата които са работили по тези програми защото те наистина могат да бъдат полезни!Убеден съм че в бъдеще ще излизат все по-добри продукти!

успех

Мнението беше редактирано от Стефан Симеонов на 16.01.09 10:13.

казано от FCgym на 07.01.09, 14:55:

Стефчо и преди съм ти го казвал но сега пак ще ти го повторя - преди да даваш съвети по ориентиране на някой ориентирай първо себе си....къде си и кои са темите по които всъщност можеш да водиш смислени дискусии......ако не си на ясно с някоя тема не пиши!

успех

Хах. А ти колега имаш ли си идея що е то CRM?
Или спешно го провери в Интернетя и не ти хареса? Хихихих....

Не ми отговаряй, виждам че си просто ползвател.
Просто искам да те помоля: Престани да ме намесваш във всеки твой пост. Разбрал, недоразбрал, недочул и недознаещ, но търсещ вечно къде да се заяде. И не съм ти Стефчо, Ицко, не сме приятелчета, не се познаваме а и не се очертава да се запознаваме.

Разбира се, всеки крупен мениджър би желал с трици маймуни да лови. Най хубуу е некой ако хакне нещо иили па е бачкал некъде, даунлоднал или направи нещо евтинко. Ако па е без пАри... Велик е!

Нищо не знам за горепосочените програми, изводите си правя просто по коментарите на “експерта”.

Но базите данни, най - често на аксес, SQL(каквато е същността на CRM, великите познания на колегата са просто външно оформление, че се казвало фитнес и тренировка, а не например доставка и местоположение) по принцип се програмират по желание на клиента. Та в тази връзка аз наистина не познавам Програмите на бате Ицо, но смея да ти препоръчам ако имаш сериозни намерения да се обърнеш към доставчиците на сериозни приложения като goldmine, heat и подобни, коио лесно могат да ти пригодят приложение. Техните поддържат и статистика, и анализии сравнения и всичко възможно.
Разликата ще я усетиш в поддръжката, конфигурирането и най - вече в неизбежно нужната поддръжка на сървъра на базаа данни.

И в това, че тези бази данни като цяло се правят по определение за синхронизация с всякакви мобилни, PDA устройства и други подобни.

Ти си решаваш. При мен за сървър и 5 компютъра преди около година цената беше към 500 евро. Но нямаше много за дооправяне. Възможно е и да не успеят да ти помогнат, но е много малко вероятно според мен.

Мнението беше редактирано от Стефан Симеонов на 07.01.09 18:06.

07.01.09
19:37

Момчета не е нужно да се карате. Особено когато и двамата сте прави, но от различни гледни точки. Вината донякъде е и моя, защото не дадох достатъчно информация.
Моята цел да се запозная с тази област е породена от факта, че пиша в момента дипломна работа на тази тема. И си мислех че тук има хора, които ползват подобен продукт.
Ако някой иска да ми помогне, може да ми каже какво мисли, че трябва да има този продукт като функционалност. Ако имате въпроси може и на лични да ми пишете. Идеята е аз да разработя този продукт от самото проектиране до реалното му създаване.
Поздрави.

ПС: За продукта на Владо( фиторг ) знаех и съм го разглеждал, но за ProFit незнаех, за което съм благодарен, че научих.

Точно с оранизацията на некакъв такъв процес се бях захванал. Не програмирането, но изграждане на инфопотоците, не за фитнес наистина, но подходът вярвам пак е такъв...
Значи в случая трябва да направиш нещо съвсем друго.

Не съм програмист, но все пак оттам трябва да започнеш.
1. Какви данни ще съхраняваш.
2. Какви ще са нивата на достъп и контрол на данните.
3. Кои от данните и как ще се обработват.
4. Какви резултати искаш да изведеш.

Давам ти пример с ползваните от мен програми и според моите представи.
Единици за въвеждане: клиенти, поименно, контактна информация, възраст, дата на раждане и други.
Динамични на всяка единица:
- календар биометрични данни - кила, обиколки, размери
- календар за тренировки; може и да има възможност за няколко календара, примерно един за първата методика, втори за новата...;
- календар хранене, ако залата извършва диетоложки услуги;
- календар за извършени услуги от фирмата(покупки)(по възможност обвързан с база данни за цени за финансовите отчети);
- календар с аларми за събития - рожденни дни, време за измерване, за равносметка от програмата и подобни.
- бележник “други” за особени бележки, случки и подобни.

Нива на достъп: за зала стигат две: треньори и мениджъри. Ако е голяма залата или има сложна йерархия, всеки с изнае, говорим за общия случай.
Треньор:
- може да си “присвоява” записан клиент; всеки вписан клиент е на “акаунта” на някой треньор
- може да променя данните и да вписва данни, бележки, аларми и други в профила на клиента
- може да трие и добавя клиенти
- може да вижда статистиката на всеки клиент
Мениджър:
- всичко на треньора, плюс:
- статистика на треньора;
- прехвърляне на клиенти от треньор на треньор;
- триене и добавяне на треньорски и мениджърски акаунти;
- възможности за проследяване и алармиране при определена активност;
- други - по желание.

Статистика:
Най - добре да се предлага в два варианта: графичен и цифров вид, като и в двата да има възможност за съпоставяне между клиентите.
За клиента:
Статистиката трябва да следи промените по календара. Да може да се изведе за всяка от биометричните данни на клиента, за активността на тренировките му, да се съпоставя с други трениращи.
За треньора:
Статистиката трябва да следи динамиката в броя на клиентите му, да може да обобщава резултатите на клиентите, общ брой проведени тренировки или друго, по желание на мениджъра.

Друго: прецени какво.
Например:
- баркод четец
- дневни отчети, вкл. финансови
- справка за общата, дневната и друга клиентска активност
- възможност за автоматично набиране на телефони на клиенти през скайп или интернет телефония;
- възможност за автоматично изпращане на СМС-и по случаи, поводи или по желание на абоната.

Надявам се да съм ти поне малко от полза. Но потребностите на фирмата и потокът информация са основата на такъв проект.

—————————————————————————-

Сега, тука ще е добре всъщност да се включи колегата FitCityGym.
Той за съжаление се включва само където реши че може да ме ухапе. Такава му е историята на акаунта.
Но ето, тука му е момента.
Той ползва и иска такава програма и не е доволен от неговата според думите му.
Ти пишеш такава програма по задължение.
Ако той си упомене специфичните потребности и ти успееш да ги задоволиш, ето че и двамата ще сте доволни.
На теб още дипломният ти проект ще е успешен на пазара.
Той пък ще се сдобие с исканата програма.
Тъй че ако той не ти пише, пиши му ти.

Поздрави!

Мнението беше редактирано от Стефан Симеонов на 07.01.09 20:15.

07.01.09
20:20

Работил съм около 2 години и с ProFit и с Fitness Assistant и двете програми са добри и човек може да си свърши доста работа с тях.

13.01.09
13:30

Работим с Фиторг от близо година, с програмата се работи много лесно и си има всичко необходимо. За повече инфо посетете официалния й сайт и разгледайте ръководството за работа.
ПС:
Хаха, и да вметна, че програмата не е създадена от някой си Владо, а зад нея стои цяла фирма - Владовсофт ООД.

13.01.09
20:37

казано от pnv на 13.01.09, 13:30:

Работим с Фиторг от близо година, с програмата се работи много лесно и си има всичко необходимо. За повече инфо посетете официалния й сайт и разгледайте ръководството за работа.
ПС:
Хаха, и да вметна, че програмата не е създадена от някой си Владо, а зад нея стои цяла фирма - Владовсофт ООД.

А кой сте “Вие” дето работите с нея почти година? :)

Колеги.
Човекът иска насоки за създаване на нова такава програма.
Ако ще давате, давайте.
Ако ше се тука само да се заяждате и да изпъквате с това кой какво ползвал и колко ги чувал работите, как пишел, колко голем фитнес движел с нея и прочие, да заключвам?

Не виждам един освен ... да се е опитал да вникне в темата и да помогне.
Всичко освен постовете двама потребители си е чист офтопик, а на един потребител - поредното заяждане.
Ае да не казвам кои са двамата потребители, че ше излезе самохвалство.

Личните разправии - на лични.
Дано да не отиде натам и помощта към човека.

Поздрави!

16.01.09
08:54

Стига глупости, а нека наистина помогнем на колегата.  Относно фитнес софтуера има няколко основни типа, всеки със своите специфични особености и приложение. И по-точно:

1. Софтуер за управление на клуба и отчитане посещенията на клиентите - този тип има по-скоро счетоводна насоченост и помага на собствениците на фитнеси да следят посещаемостта, приходите и разходите свързани с клуба. От такъв тип е гореспоменатата програма - Фиторг, можеш да я разгледаш по-подробно, ако това е типът софтуер, който искаш да пишеш.

2. Софтуер за графици - спомага за следенето графика на фитнес инструкторите.

3. Софтуер за клиентите - използва се за поддържане на база данни за постижениета на клиентите във фитнеса, като спомага лесно да се проследи напредъка при тренировки. Освен това може да съдържа модули за автоматично избиране на най-подходящата за даден клиент фитнес програма на базата на различни показатели.

4. Комбиниран тип - разбира се има и много програми, които комбинират 2 или всички от изброените по-горе типове, като недостатъка в този случай е че софтуера става доста сложен за работа, а и много скъп. Можеш да намериш такива програми в www.download.com и www.brothersoft.com в съответните категории.

казано от FCgym на 16.01.09, 09:26:

аз също съм за помагането ...в случея съм го направил на ЛИЧНИ. Колега  pnv ти случайно да си Павел Владов собственик на Владософт?

Ами и аз съм го правил на лични. В точи случай да махнем отличните ти публични, Fit City.
Следващият офтопик приключва темата завинаги. Предупредил съм вече.
И само между другото. Личните ти са си само за тебе. Те полза на обществото тука не носят. Обществото вижда само... последователната ти култура.

Оплачи се на арменския поп. 100 пъти ти казах да спреш с тъпите лични нападки, немаш култура. Е ок, ама форума има.

Мнението беше редактирано от Стефан Симеонов на 16.01.09 10:12.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1