25.12.08
10:31
Привет на всички и Весела Коледа !
Понеже сега съм се поизчистил доста добре по моите критерии, но вече взеха да ми се стапят и мускулите, та реших да се взема малко в ръце ( буквално и преносно :) ) и имам следния въпрос - може ли тялото ми да започне да се омазнява от простите въглехидрати веднага след тренировка. Ами ако тренировката е вечерна ? И въобще нужни ли са ми прости въглехидрати, или мога да си ям сложни на обяд да речем и после да си тренирам следобед. Извинявам се предварително ако въпросите ми се сторят глупави на някои от вас, но досега никога не съм се изчиствал така хубаво и ми е притеснено, предполагам ме разбирате :)
Колкото и да искаш не можеш да качваш чисто!Разбира се,че ти трябват прости въглехидрати след трен както и сложни преди.Сега е по-добре да си в основен период.Дори и да качиш мазно - лятото е за това - да чистиш.Успех!
25.12.08
10:52
казано от Владимир92 на 25.12.08, 10:51:
Колкото и да искаш не можеш да качваш чисто!
Недей да правиш такива резки изказвания!
Моето мнение е следното:простите въглехидрати след тренировка са важни,аз обаче медец хапвам след тренировка за гликогена със съроватка и си става перфе.КОлкото до това изказване за зимата-основен може и да се омазниш,лятото е за това не съм много съгласен.Аз гледам в момента да си ям чисто.Прости въглехидрати-рядко(в първата половина на деня или след тренировка),въглехидрати след 18:00-19:00-МНЕ,склонен съм към омазняване(не че сега съм яко чист).Ама според мен е и тъпо зимата да се омазниш яко,пък лятото да му мислиш.То зависи всеки преценява своя организъм и развитие..
ВЕСЕЛА КОЛЕДА>...И ви пожелавам много здраве,щастие и успехи...
25.12.08
11:16
За мен, да искаш да си целогодишно релефен, а й да заякваш същевременно, е меко казано несериозно.
Мнението беше редактирано от DiscoveryCold на 25.12.08 11:16.
казано от Георги Гайдов на 25.12.08, 10:52:
казано от Владимир92 на 25.12.08, 10:51:
Колкото и да искаш не можеш да качваш чисто!
Недей да правиш такива резки изказвания!
Знам ,че не е нвъзможно. :) Но ме съмнява автора да може да се справи.А и аз лично не виждам смисъл.Има си ВВД има си и НВД.А и къде съм казал,че зимата е за освинване.Ако разбирате основен период=ядеш квото ти падне....
Мнението беше редактирано от Владимир на 25.12.08 11:31.
Момчета,аз докато чистих не съм ял никакви прости вълехидрати,нито сутрин, нито когато и да е, затова сега питам за тези непосредствено след тренировка как ще се отрзят и дали е зле ако тренировката е вечер и пак приема прости въглехидрати. Мисля да купя отново един whey за след тренировка и към него някакъв въглехидрат, преди лягане изварка и яко тренировки както винаги :)
26.12.08
16:16
Медец след тренировка най-добре. Няма да се омазниш много. Някой го карат само на whey след тренировка, тъй като и той си вдига кръвната захар не малко и то, но както си прецениш. По-здравословно си е медецът, но зависи какви са ти целите.
Целта ми е да напомпам малко мускулите, че от дългото чистене почнаха да се стапят доста бързо от един момент насам. Сега съм релефен, но като сложа някоя блуза и си обхвана бицепса имам чувството, че направо се е изпарил !!!
Медът сърдържа доста фруктоза и не е препоръчителен за прием след тренировка.
Ами какъв прост въглехидрат тогава ? Всички казват, че мед е най-добре !
Мнението беше редактирано от votolom на 30.12.08 12:03.
Да, прав си, и аз доста се поразтърсих и наистина е така, ще трябва да си потърся декстроза да купя :)
slavko, тази статия я знам добре и към нея се придържам до голяма степен защото всичко е казано ясно и точно. Но за след тренировка пише въглехидрати и точно тях искам да си изясня какви е най-добре да бъдат,че да се освоят най-добре от организма и да водят до минимум омазняване...