За препечения пълнозърнест хляб.

08.01.09
18:33

Здравейте, днес си взех пълнозърнест хляб от тези на Clever в Билла. На опаковката пише следното:

Съдържание за 100гр:

Б 8гр
М 1,7гр
В 54.1гр :O
263kcal

Стана ми интересно при препечен 100гр от горепосочения хляб дали ще се изменят стойностите или не? :)

AZ

08.01.09
19:39

ами според мен няма да се изменят,То ти нито добавяш нещо,нито махаш.НЕ!

08.01.09
20:06

Аз доколкото знам като препечеш хляба му пада гликемичния индекс, така че може би все пак се изменя нещо. Ако бъркам нека ме поправи някой, за да знам и аз...

Вари го,печи го все си е хляб.Да стойностите за 100 гр се изменят тъй като се изпарява вода и става по концентрирано,но 1 филийка си има същите стойности както преди само дето олеква малко на грамаж.

09.01.09
21:54

Ясно, благодаря :-)

SO

11.01.09
13:19

И аз съм си го задавал този въпрос.

За белия хляб знам, че когато попадне в стомаха се увеличава. А ако е препечен на тостер дали ще има съшия ефект?

Има вече на пазара доста видове хляб затова всеки може да сподели от кой вид купува най-често и какъв?

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1