Кокосово масло

10.01.09
10:56

От доста време съм си навила да взема кокосово масло - става въпрос за капсули. Но в Google намирам различни мнения за приема му....та исках да се допитам и до вас  :)
Ето линк с положителните му качаства:  http://www.theramax.org/kokos.htm
и противоречив цитат:
“Това са наситени мазнини. Консумацията им в големи количества трябва да се избягва, защото увеличават нивата на лошия холестерол, но са по-добри от хидрогенираните мазнини, тъй като увеличават и нивата на добрия холестерол, който на свой ред спомага за редуциране на лошия. Основната мастна киселина в палмовото (и кокосовото) масло е лауриновата киселина, която е и една от основните съставки на майчиното мляко и която има много силно антимикробно действие”.

Ясно е, че не трябва да се прекалява с кокосовото масло, но колко трябва да е количеството и в кои режими ще е подходящо?  И най-вече, че аз съм с доста висок холестирол....да не стане по-лошо?

Темата беше редактирана от Ambriel на 10.01.09 11:03.

10.01.09
12:34

По-скоро търси MCT Oil.

10.01.09
12:49

На капсули излиза много неизгодно, затова търси в течно състояние. Подходящо е за всички режими, а на етикетите си пише по колко трябва да взимаш.

10.01.09
12:58

Emzo, имах намерение да взема тях, но отново се спрях на маслото - целта ми е не да свалям, а общо укрепване. Наистина са по-добър избор,те са дериват на кокосовото масло,  без  холестерол и без страничните качества  на тропическите масла - но не ми се ще да губя килограми. Предполагам първия ефект, който ще усетя е това......или?

Мнението беше редактирано от Ambriel на 10.01.09 12:59.

10.01.09
13:39

Хубаво е да комбинираш кокосовото масло с омега 3,6,9. Другото до какви граници според мен гледай да не надвишава 6-8гр дневно разделени на няколко приема. И внимавай на коя фирма взимаш, да няма наличие на транс мазнини.

10.01.09
13:45

Никой не е казал, че ще сваляш с него ;)

10.01.09
13:58

Ами, аз знам, че увеличават термогенезиса, дават и висок термичен ефект на храната, т.е. увеличава се  нивото на метаболизма.

10.01.09
14:01

казано от tonu на 10.01.09, 13:39:

Хубаво е да комбинираш кокосовото масло с омега 3,6,9. Другото до какви граници според мен гледай да не надвишава 6-8гр дневно разделени на няколко приема. И внимавай на коя фирма взимаш, да няма наличие на транс мазнини.

Е, по принцип взимам само на Now…правя сменки само с протеина от време на време  :)

10.01.09
15:11

казано от Cedar на 10.01.09, 14:01:

казано от tonu на 10.01.09, 13:39:

Е, по принцип взимам само на Now…правя сменки само с протеина от време на време  :)

good choice !

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1